Miért nem tesznek semmit a cigánybűnözés egyik fajtája, az "öregezés" ellen semmit?
"Azért, mert nem hallasz róla? :O Egyébként amiről én tudok, hogy lakhatatlanná váltak házak, azok kivitelezési hibák voltak, dehát szelektív látással nehéz lett volna ezt észrevenni."
Egyedül a vörösiszap-károsultak esetében hallottam ilyet. Pl. akiknek ellopták a bankok a fejük fölül a házat, azok érdekes módon nem kapnak segítséget, csak azért, mert magyarok. A többit az utánad szóló nagyon jól leírta.
"Valamit tenni kell azért, hogy integrálódjanak, nem?"
Olyan jól integrálódnak azóta, nem?
"Ez már viszont puszta demagógia, már ne is haragudj. Baromság a köbön, mondhatni."
Már leírtam, bár nem emlékszem, h itt v egy másik kérdésnél: volt olyan cigány, aki emberölésért felfüggesztettet kapott, míg magyarok egy nősténycigány felpofozásáért letöltendőt. Szögi Lajos gyilkosai közül alig párat ítéltek el mutatóba, a többiek megúszták mindenféle büntetés nélkül.
"Hányszor raboltak ki cigányok? Nem tudom, egy párszor megesett már, hogy ki akartak pakoltatni, volt hogy sikerült, volt hogy nem.
Hányszor raboltak ki magyarok?
Legutóbb egy nagyon kedves úri ember 2 utcával errébról a kölyök kutyám vitte el, a saját udvaromról. Kutyát, érted?"
Tehát cigányok esetében több példát is tudtál említeni, magyarok esetében egyet. Felétek a cigányok vannak többségben? Ha nem, levonhatnál belőle valamiféle következtetést.
"Egyébként miután állítod egy büncselekmény pontos ismerete nélkül, erre vonatkozó információk teljes hiányában, hogy tuti cigány volt az elkövető, akkor mit csinálsz? Ha nem származás szerinti megkülönböztetést végzel?"
Származás szerinti megkülönböztetést végzek, a tapasztalataimra hagyatkozva.
"Ahelyett, hogy elismernéd, hogy igen, rasszista vagy"
Ki mondta, h nem ismerem el? Rasszista vagyok, ahogy minden értelmes ember, aki látott már néhány cigányt. Egyébként a legtöbb cigány sokkal rasszistább, mint én. Ők kiirtanának minden magyart, én nem irtanék ki minden cigányt.
@ 36.:
"Igen, vannak normális cigányok. Én is találkoztam már egy ilyennel. Többel nem. És igen, vannak a magyarok között is bűnözők, illetve együtt élésre képtelen véglények. A különbség az arányokban rejlik, mert míg a magyarok között 1-2% ilyen, a cigányok között 1-2% a normális."
A _te környezetedben_ és a _te szubjektív megítélésed szerint_ ilyenek az arányok. Nagy hiba ezt kivetíteni egy _egész országra_, mert más környezetben meg nem ezek az arányok, pl. felénk sem.
Meg azért arra is kíváncsi lennék, hogy a te városodban élő x embernek hány %-a látja ugyanúgy, mint te.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ahol magas a romák aránya a lakosságban, ott főleg rájuk panaszkodnak; ahol pedig alacsony, ott a magyarok főleg EGYMÁSRA, ugyanis az elkövetett bűncselekmények tetteseinek többsége evidensen MAGYAR. A te meghatározásod szerinti "együttélésre képtelen" MAGYAR személyek ugyanígy tömegesen vannak például felénk is.
"Ha a cigányok ennyire rendesek szerinted, akkor miért kerülöd mégis a "veszélyes" környékeket? :)"
A szövegértő olvasás egyik titka, hogy az _egész_ szöveget figyelembe vesszük, nem csak egyes részleteket, a teljes megértés érdekében pedig szükség esetén akár többször is elolvassuk. Úgyhogy olvasd el újból a válaszomat, légy szíves, akkor magad is látni fogod remélhetőleg, hogy mi a probléma ezzel a kérdéssel. Az eddigi válaszaidon simán látszik, hogy csípőből reagálsz egy-egy kiragadott mondatra, ahelyett, hogy alaposan végiggondolnád a teljes szöveget összefüggéseiben.
"Egyébként szívesen olvasnék bővebben egy sikeres romaintegrációs programról. Ugyanis tőled hallottam olyat először, h ilyen is létezik."
Pedig a neten is olvashattál volna akár...
Tessék, egy max. 5 másodpercet igénybevevő Google-keresés:
Jó olvasást. :)
És leírom neked a saját információimat is röviden: Hatékony romaintegrációs programok működnek folyamatosan vagy zárultak sikeresen pl. Nagykállón, Bodvalenkén, Csengöldön, Gyöngyösön. Hatékonyak még az ún. "kedvesházak" (pl. Pócspetrin) és a roma szakkollégiumok (pl. Debrecenben és Nyíregyházán); ill. a roma iskolák, pl. Pécsen a Gandhi, vagy Budapesten a Kaly Jag.
De ezek a programok sajnálatosan kevés embert érintenek, a roma lakosságnak csak egy töredékét; és valamely ismeretlen okból az illetékesek nem terjesztik ki ezeket több helyre, pedig pontosan a nagyvárosokban kellene a leginkább bevezetni (Budapest, ill. Borsod, Szabolcs és Nógrád megye nagyobb városai).
Az pedig abszolút érthetetlen, hogy idén januártól néhány olyan intézménytől és alapítványtól is megvonták a támogatást, amelyek sikeresen működtek, kiváló eredményeket tudtak felmutatni.
2011-ben valamelyik tv-csatornán (talán a Dunán) láttam egy dokumentumfilmet egy olyan iskoláról, ahol a tanulók többsége roma. A pedagógusok egy új tanítási módszert alkalmaznak, ami nagyon sok felkészülést és energiát igényel, cserébe viszont eredményes. :) Ha jól emlékszem, a roma diákok kb. 90 %-át említették, mint olyat, akit sikerült jól motiválni a tanulásra; ők megszerették az iskolát, és mentek továbbtanulni. Ez magasan az országos átlag felett van.
Három éven át futott egy HEFOP-program az ország több városában is (a 2004/2005-ös tanévtől a 2006/2007-es tanévig). Volt szerencsém egy délelőtt erejéig megnézni az egyik résztvevő iskola egyik osztályát. A tanítónő több integrációs továbbképzésen is részt vett már, és alkalmazta az ott tanultakat a munkája során. A tanulóknak pontosan 25%-a volt roma, de semmi gondot nem okoztak a tanítás menetében, azaz ugyanúgy tanultak és viselkedtek, mint a többiek. Semmiféle megkülönböztetés nem volt sem a tanítónő, sem a gyerekek részéről. Ez is működik.
Még egyszer hangsúlyozom: olvass úgy, hogy meg is értsd, lassan és többször, ha szükséges.
-------
A következő válaszokkal/témákkal kapcsolatban:
"Azt mindenki tudja anélkül is, a legnaivabbak kivételével." (38.)
NEM tudhatja, legfeljebb ERŐS gyanúja lehet.
"Egyértelmű , hogy romák voltak." (40.)
Dettó.
"Ahol nincsenek, ott pedig gyakorlatilag bűnözés sincs. Megnézheti akárki az ORFK bűnügyi térképét, arról egyértelműen kiderül." (41.)
Tessék, hogy egyértelműen kiderüljön, micsoda hazugságot írtál:
"a gonosz rasszista magyarok nem hajlandók őket alkalmazni, csak mert sötétebb a bőrük, persze." (44.)
Pontosan. Ugyanis a statisztikák ezt - az amúgy törvényellenes - negatív diszkriminációt támasztják alá.
Mielőtt megpróbálnád ezt is kicsavarni: ez NEM azt jelenti, hogy MINDEN roma dolgozni akar, hanem azt, hogy aki AKAR, az sokszor azért nem kap, mert más a bőrszíne.
Plusz olvasnivaló:
Ennyi olvasnivaló elég lesz pár napra, azt hiszem.
"A _te környezetedben_ és a _te szubjektív megítélésed szerint_ ilyenek az arányok. Nagy hiba ezt kivetíteni egy _egész országra_, mert más környezetben meg nem ezek az arányok, pl. felénk sem."
A hozzászólásokat olvasva sztem a legtöbb ember környezetében és szubjektív megítélése szerint hasonlóak az arányok. Ez vajon miért lehet?
"Meg azért arra is kíváncsi lennék, hogy a te városodban élő x embernek hány %-a látja ugyanúgy, mint te.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ahol magas a romák aránya a lakosságban, ott főleg rájuk panaszkodnak; ahol pedig alacsony, ott a magyarok főleg EGYMÁSRA, ugyanis az elkövetett bűncselekmények tetteseinek többsége evidensen MAGYAR."
Ahol lakom, gyakorlatilag mindenki így látja, pedig nálunk alig van cigány. Ebből következik, h szerencsére alig van bűnözés, de ha mégis történik vmi, azt szinte mindig a szomszéd városból átjáró orkok követik el.
"Úgyhogy olvasd el újból a válaszomat, légy szíves, akkor magad is látni fogod remélhetőleg, hogy mi a probléma ezzel a kérdéssel."
Sajnos még mindig nem látom. Ha én úgy gondolnám, h a cigányok ugyanolyan emberek, mint a magyarok, és nincsenek köztük nagyobb arányban agresszív állatok, akkor félelem nélkül bemennék a nyócker mélyére, v végigsétálnék a cigánysoron. De mivel nem így gondolom, nem merészkedek ezekre a környékekre.
"Az eddigi válaszaidon simán látszik, hogy csípőből reagálsz egy-egy kiragadott mondatra, ahelyett, hogy alaposan végiggondolnád a teljes szöveget összefüggéseiben."
Nem idézek egy teljes bekezdést, csak egy-két releváns mondatot, mert túl hosszú lenne az irományom. Attól még reagálok az egészre, de megjegyzem, ebbe már elég szánalmas belekötni.
A "roma"integrációs programokról szóló cikkek kicsit arra emlékeztetnek, mint amikor a szocializmus alatt bármi is történt, az ötéves terv mindig 120%-ban teljesült. Persze ha a cigányok tényleg akarnak integrálódni és tanulni, akkor lehet velük kezdeni vmit, de a nagy többségre ez nem igaz. Sokkal több olyat lehet olvasni (persze nem az indexhez hasonló szennylapokon), h a cigánypurgyékkal nem lehet bírni, ellehetetlenítik az embergyerekek oktatását is, és ha a tanár rájuk mer szólni, a "szülők" bemennek és ellátják a baját. Persze gondolom szerinted ezek se cigányok.
Igen, arra a térképre gondoltam, amit linkeltél, és az is az én igazamat bizonyítja. Nézd csak meg, mennyivel sűrűbben vannak a pöttyök a cigányfertőzött vidékeken (pl. Borsod, Szabolcs megye), mint a viszonylag tisztább helyeken (Komárom, Veszprém megye)! Szerintem nem azért, mert a gonosz rasszista magyarok eljárnak Borsodba cigányt ölni.
"A hozzászólásokat olvasva sztem a legtöbb ember környezetében és szubjektív megítélése szerint hasonlóak az arányok. Ez vajon miért lehet?"
Én akárhogy nézem a hozzászólásokat, nem látom azt a "legtöbb ember"-t. :O
Nem számoltam meg pontosan, de kb. 10-en - 20-an lehettek, akik rendszeresen teleirkáljátok a hasonló témájú kérdéseket. Ennél a kérdésnél max. 5-en, és ennyi.
"Ahol lakom, gyakorlatilag mindenki így látja, pedig nálunk alig van cigány. Ebből következik, h szerencsére alig van bűnözés, de ha mégis történik vmi, azt szinte mindig a szomszéd városból átjáró orkok követik el."
Hűűű, lottóznom kellene, vagy valami hasonlót, amennyire tudtam, hogy azt fogod írni, hogy mindenki úgy látja, ahogy te... :D
Végigkérdezted egyesével az embereket?
Egyébként hányan laktok azon a településen? És ebből mennyi a magyar? Egyéb nemzetiségek?
És a helyi romákkal nincs probléma ezek szerint, csak a szomszédokkal.
Megjegyzem, gúnyneveket használni is gusztustalan. Gondolom, nem mernéd a szemükbe mondani egyik kifejezést sem, amit a neten használsz rájuk...
"Sajnos még mindig nem látom."
Hihetetlen vagy...
Akkor kezdd el olvasni ismét a 35. sz. alatti válaszomat; rögtön az elejéről másold át ide az 1. mondatomat, légy szíves. Azután pedig alá a te kérdésedet.
"Ha én úgy gondolnám, h a cigányok ugyanolyan emberek, mint a magyarok, és nincsenek köztük nagyobb arányban agresszív állatok, akkor félelem nélkül bemennék a nyócker mélyére, v végigsétálnék a cigánysoron. De mivel nem így gondolom, nem merészkedek ezekre a környékekre."
Akkor ne merészkedj.
Én sem gyakran szoktam veszélyes helyeken mászkálni, függetlenül attól, hogy MILYEN csoportok okozhatnak problémát; de ezt már leírtam előzőleg, szintén a 35. szám alatt, a nyilacska alatti 2. pontban.
"Nem idézek egy teljes bekezdést, csak egy-két releváns mondatot, mert túl hosszú lenne az irományom."
És? Soha nem panaszkodtam még senkinek, hogy túl hosszan ír. Neked pedig munkanélküliként az idődből kitelik, nem?
"Attól még reagálok az egészre, de megjegyzem, ebbe már elég szánalmas belekötni."
Nem, nem reagálsz az egészre; nézd át az aktuális kérdéseket, hátha észreveszed. Pl. tegnap a wikis linknél is, most hirtelen ez jutott eszembe.
Én pedig nem kötözködöm, hanem tényeket közlök. És az a szánalmas, ha valaki nem tud/akar normális párbeszédet folytatni.
<A "roma"integrációs programokról szóló cikkek kicsit arra emlékeztetnek, mint amikor a szocializmus alatt bármi is történt, az ötéves terv mindig 120%-ban teljesült.>
Örvendetes, hogy miután bebizonyosodott, hogy vannak sikeres roma integrációs programok, amikről te nem tudtál eddig, most kétségbe vonod a hitelességüket.
Hány cikket olvastál el, amik alapján ezt a következtetést vontad le? És melyik oldalakról?
"Persze ha a cigányok tényleg akarnak integrálódni és tanulni, akkor lehet velük kezdeni vmit, de a nagy többségre ez nem igaz."
Ezt a következtetést a lakhelyeden élő néhány fő alapján vontad le? Esetleg hozzászámoltad a környékbelieket is? Meg amit itt-ott olvastál? Ez hány főt jelent pontosan a fél-egymilliós cigányságból? Vagy esetleg van valami hivatalos statisztikád? Csodálkoznék, ha lenne, de lepj meg bátran.
"Sokkal több olyat lehet olvasni (persze nem az indexhez hasonló szennylapokon), h a cigánypurgyékkal nem lehet bírni, ellehetetlenítik az embergyerekek oktatását is, és ha a tanár rájuk mer szólni, a "szülők" bemennek és ellátják a baját. Persze gondolom szerinted ezek se cigányok."
Hogyne, tudom, a kuczuginfón, a barikádon és a hasonló széljobber szennylapokban. Merthogy nekik ez a "profiljuk", az ilyen hírekre kapnak. Köztudottan elfogultak, szélsőségesek, tehát egyáltalán nem mondhatók kiegyensúlyozottnak, objektívnek.
"Igen, arra a térképre gondoltam, amit linkeltél, és az is az én igazamat bizonyítja. Nézd csak meg, mennyivel sűrűbben vannak a pöttyök a cigányfertőzött vidékeken (pl. Borsod, Szabolcs megye), mint a viszonylag tisztább helyeken (Komárom, Veszprém megye)! Szerintem nem azért, mert a gonosz rasszista magyarok eljárnak Borsodba cigányt ölni."
A te igazadat? Ugyan már. Ne bénázz már, nem kell pöttyöket számolgatni.
Kattints bal oldalon a "Fertőzöttség" fülre, majd alatta pipáld be az Időszakoknál a 365 napot, és látni fogod színárnyalatokkal az egyes megyék _összes bűncselekményre_ vonatkozó fertőzöttségét. (Igen, ez fertőzöttség, a jobb felső sarokban is olvashatod. Van még vírusfertőzöttség is például, de "cigányfertőzött vidékek" nincsenek. Ha szerinted vannak, akkor vannak rasszistafertőzött vidékek is. Meg nőstényrasszisták is.)
Tehát még egyszer a térkép:
És ezekkel hasonlítsd össze:
Máris ordítani fog róluk, hogy nincs igazad.
Berta te melyik országban élsz?
Ne cikkeket olvassál.Azokat is emberek írják,olyanok mint te vagy én.A saját véleményeikkel.
Menj ki az utcára és nézzél körül.Ott megtalálod a valóságot.
Statisztika kell?
Sétálj át egyedül egy magyarok lakta falun 100-szór,és számold meg hogy hányan kötnek beléd.Utána sétálj át egy romák lakta falun 1-szer,és meglesz a statisztikád!
Rasszizmussal vádolsz itt embereket!
A romák köztudottan utálják a magyarokat,megtámadják,kirabolják,megverik őket.Ezt minek nevezed?
"Én akárhogy nézem a hozzászólásokat, nem látom azt a "legtöbb ember"-t. :O
Nem számoltam meg pontosan, de kb. 10-en - 20-an lehettek, akik rendszeresen teleirkáljátok a hasonló témájú kérdéseket. Ennél a kérdésnél max. 5-en, és ennyi."
Mintha ti, elvakult antirasszisták többen lennétek.
"Végigkérdezted egyesével az embereket?
Egyébként hányan laktok azon a településen? És ebből mennyi a magyar? Egyéb nemzetiségek?
És a helyi romákkal nincs probléma ezek szerint, csak a szomszédokkal."
Nem, de elég nagy arányban ismerem őket, mivel ez egy kb. 3000-es falu, szinte kizárólag magyarok lakják. Sokáig nem is voltak egyáltalán cigányok, köszönhetően egy derék rasszista körzeti megbízottnak, de az az 1-2, aki azóta jött, se mer nagyon ugrálni.
"Megjegyzem, gúnyneveket használni is gusztustalan. Gondolom, nem mernéd a szemükbe mondani egyik kifejezést sem, amit a neten használsz rájuk..."
Nem igazán érdekel, h gusztustalan-e, amíg nem emberekről van szó :) Valóban nem merném, de ez sztem érthető.
"Akkor kezdd el olvasni ismét a 35. sz. alatti válaszomat; rögtön az elejéről másold át ide az 1. mondatomat, légy szíves. Azután pedig alá a te kérdésedet."
Parancsolj:
Meglepi: RENGETEG cigányt láttam már, és volt is problémám néhányukkal, nagyon kemények is, nem részletezném.
Ha a cigányok ennyire rendesek szerinted, akkor miért kerülöd mégis a "veszélyes" környékeket?
Hoppá! Ez eddig valóban elkerülte a figyelmemet, de most már kiderült: egy rohadt rasszista vagy te is! Hogy állíthatsz olyat, h volt problémád cigányokkal, és nagyon kemények? Nem szégyelled magad? :D
"Örvendetes, hogy miután bebizonyosodott, hogy vannak sikeres roma integrációs programok, amikről te nem tudtál eddig, most kétségbe vonod a hitelességüket.
Hány cikket olvastál el, amik alapján ezt a következtetést vontad le? És melyik oldalakról?"
3 cikket olvastam, az első néhány találat közül. Ezek közül 1 olyan volt, ahol számokkal volt igazolva az eredmény, lehet h ott pont volt néhány normális, beilleszkedni vágyó cigány is. A másik 2 ilyen tipikus ötévesterv-stílusú volt.
"Ezt a következtetést a lakhelyeden élő néhány fő alapján vontad le? Esetleg hozzászámoltad a környékbelieket is? Meg amit itt-ott olvastál? Ez hány főt jelent pontosan a fél-egymilliós cigányságból? Vagy esetleg van valami hivatalos statisztikád? Csodálkoznék, ha lenne, de lepj meg bátran."
Hivatalos statisztikát készíteni erről rasszizmusnak számítana, ami a világ legnagyobb bűne ugyebár. Saját tapasztalatból szűrtem le: szinte soha sehol nem láttam olyan cigányt, aki méltó lenne arra, h embernek nevezzük. Nemcsak a környékünkön, máshol sem.
"Hogyne, tudom, a kuczuginfón, a barikádon és a hasonló széljobber szennylapokban. Merthogy nekik ez a "profiljuk", az ilyen hírekre kapnak. Köztudottan elfogultak, szélsőségesek, tehát egyáltalán nem mondhatók kiegyensúlyozottnak, objektívnek."
Nem elfogultabbak és nem szélsőségesebbek, mint a magyarellenes index v origo. Egyébként én nézek ilyet is, olyat is, h objektív véleményt alkothassak. Javaslom neked is, sok olyan hírt olvashatsz kurucon, amit a szélsőliberális média elhallgat, a cigányokról és másról is.
"Máris ordítani fog róluk, hogy nincs igazad."
Te, sztem írass szemüveget! Már nem azért, de ezek a térképek szinte tökéletesen egybevágnak :D
@ 57.:
"Berta te melyik országban élsz?"
Magyarországon.
"Ne cikkeket olvassál.Azokat is emberek írják,olyanok mint te vagy én.A saját véleményeikkel."
???
Ezt talán mondd a szélsőjobbosoknak is, különösen azoknak, akik a kuruccal és hasonlókkal kelnek és fekszenek, a két időpont között meg még kommentelnek is ott.
"Menj ki az utcára és nézzél körül.Ott megtalálod a valóságot."
Köszi, szoktam. Ha elolvastad volna az eddigi válaszaimat, akkor tudnád te is, nem kellett volna tanácsokat írnod. De nektek csak a lepontozás megy, az olvasás már problémásabb...
"Statisztika kell?
Sétálj át egyedül egy magyarok lakta falun 100-szór,és számold meg hogy hányan kötnek beléd.Utána sétálj át egy romák lakta falun 1-szer,és meglesz a statisztikád!"
Hagyjuk már a demagógiát.
Voltam már cigánytelepen, két alkalommal is. Egy hajam szála nem görbült.
Több alkalommal (20-30) jártam olyan faluban, ahol a lakosság kb. 70-80%-a roma; egy részük kifejezetten gengszter (a magyarokkal együtt). Nem szívesen megyek arra önként, csak ha kell, de nem volt semmi probléma.
"Rasszizmussal vádolsz itt embereket!"
Ha egyszer azok... Nem én tehetek róla, hogy nem tudnak disztingválni ember és ember között, roma bűnözők és TISZTESSÉGES romák között.
"A romák köztudottan utálják a magyarokat,megtámadják,kirabolják,megverik őket.Ezt minek nevezed?"
Meglepetés: a faji alapú megkülönböztetést rasszizmusnak, a többit pedig bűnözésnek.
DE: Ne általánosíts. NEM minden roma utálja a magyarokat, és NEM minden roma követ el bűncselekményeket magyarok sérelmére.
Pont itt van a hiba: fél-egymillió embert vádolsz olyasmikkel, ami csak egy kisebbség sara. Ezekről is olvashattál volna...
@ 58.:
<"Én akárhogy nézem a hozzászólásokat, nem látom azt a "legtöbb ember"-t. :O
Nem számoltam meg pontosan, de kb. 10-en - 20-an lehettek, akik rendszeresen teleirkáljátok a hasonló témájú kérdéseket. Ennél a kérdésnél max. 5-en, és ennyi."
Mintha ti, elvakult antirasszisták többen lennétek.>
Nem szeretem a mellébeszélést.
Az állításod, amit kétségbe vontam, ez volt:
"A hozzászólásokat olvasva sztem a legtöbb ember környezetében és szubjektív megítélése szerint hasonlóak az arányok."
Akkor hol is van itt az a "legtöbb ember"? Sehol.
<"Végigkérdezted egyesével az embereket?
És a helyi romákkal nincs probléma ezek szerint, csak a szomszédokkal."
Nem, de elég nagy arányban ismerem őket, mivel ez egy kb. 3000-es falu, szinte kizárólag magyarok lakják. Sokáig nem is voltak egyáltalán cigányok, köszönhetően egy derék rasszista körzeti megbízottnak, de az az 1-2, aki azóta jött, se mer nagyon ugrálni.>
Az eredeti állításod ez volt:
"Ahol lakom, gyakorlatilag mindenki így látja"
Tehát hazudtál, mivel nem is ismersz mindenkit; továbbá az "elég nagy arány" pedig egy bizonytalan, homályos rész, ennek is legfeljebb egy kisebb hányadának ismerheted a véleményét.
<"Megjegyzem, gúnyneveket használni is gusztustalan. Gondolom, nem mernéd a szemükbe mondani egyik kifejezést sem, amit a neten használsz rájuk..."
Nem igazán érdekel, h gusztustalan-e, amíg nem emberekről van szó :) Valóban nem merném, de ez sztem érthető.>
Ha már ellógtad a biológiaórákat, akkor nézz utána az EMBER meghatározásának. Nem te döntöd el, hogy ki az és ki nem.
Ennyi erővel mások is mondhatnák azt, hogy te nem vagy ember.
A "bátorságodhoz" pedig gratulálok, hogy az interneten, arc nélkül mekkora legény vagy...
<"Akkor kezdd el olvasni ismét a 35. sz. alatti válaszomat; rögtön az elejéről másold át ide az 1. mondatomat, légy szíves. Azután pedig alá a te kérdésedet."
Parancsolj:
Meglepi: RENGETEG cigányt láttam már, és volt is problémám néhányukkal, nagyon kemények is, nem részletezném.
Ha a cigányok ennyire rendesek szerinted, akkor miért kerülöd mégis a "veszélyes" környékeket?>
A "feladat" eddig tartott, ezért bontom itt szét.
Így világosan látszik az ellentét, azaz hogy a kérdésed marhaság.
<Hoppá! Ez eddig valóban elkerülte a figyelmemet, de most már kiderült: egy rohadt rasszista vagy te is! Hogy állíthatsz olyat, h volt problémád cigányokkal, és nagyon kemények? Nem szégyelled magad? :D >
NEM vagyok rasszista, és ezt te is jól tudod, csak hülyét csinálsz magadból (már megint).
Tessék, olvasd el, hogy tisztában legyél a fogalmakkal:
<"Örvendetes, hogy miután bebizonyosodott, hogy vannak sikeres roma integrációs programok, amikről te nem tudtál eddig, most kétségbe vonod a hitelességüket.
Hány cikket olvastál el, amik alapján ezt a következtetést vontad le? És melyik oldalakról?"
3 cikket olvastam, az első néhány találat közül. Ezek közül 1 olyan volt, ahol számokkal volt igazolva az eredmény, lehet h ott pont volt néhány normális, beilleszkedni vágyó cigány is. A másik 2 ilyen tipikus ötévesterv-stílusú volt.>
Tehát nem tudod megmondani, pontosan melyik három oldalt olvastad. Nem csodálom...
Még egy jó szövegértési képességgel rendelkező embernek is elég magas teljesítmény lett volna mindössze (és maximum!) 18 perc alatt
- elolvasni az én válaszomat
- alaposan megnézni a térképet
- elolvasni három cikket
- véleményt alkotni mindezekről, megfogalmazni és megírni a saját választ.
No comment.
<"Ezt a következtetést a lakhelyeden élő néhány fő alapján vontad le? Esetleg hozzászámoltad a környékbelieket is? Meg amit itt-ott olvastál? Ez hány főt jelent pontosan a fél-egymilliós cigányságból? Vagy esetleg van valami hivatalos statisztikád? Csodálkoznék, ha lenne, de lepj meg bátran."
Hivatalos statisztikát készíteni erről rasszizmusnak számítana, ami a világ legnagyobb bűne ugyebár. Saját tapasztalatból szűrtem le: szinte soha sehol nem láttam olyan cigányt, aki méltó lenne arra, h embernek nevezzük. Nemcsak a környékünkön, máshol sem.>
Ismét javaslom az EMBER meghatározás tanulmányozását. Legalábbis ha te méltónak érzed magad az ember névre.
Tudom, hogy nincs hivatalos statisztika, ezért írtam, hogy csodálkoznék, ha tudnál ilyet mutatni...
A lényeget pedig elsimliskedted, ami ez volt: HÁNY FŐ ALAPJÁN ÍTÉLSZ MEG EGY FÉL-EGYMILLIÓS NÉPCSOPORTOT? Válasz híján csak egy valószínű példa: ha 500 és 1000 fő között, akkor ez MINDÖSSZE 1 EZRELÉK. Egy kevésbé valószínű, de még mindig lehetséges példa: ha 5.000 és 10.000 fő között, akkor ez még mindig CSAK 1 SZÁZALÉK. Azaz 1 ember viselkedése alapján hátrányosan ítélsz meg másik 99-et; számokban kifejezve pedig 5–10.000 bűnöző miatt 495–990.000 tisztességes embert.
<"Hogyne, tudom, a kuczuginfón, a barikádon és a hasonló széljobber szennylapokban. Merthogy nekik ez a "profiljuk", az ilyen hírekre kapnak. Köztudottan elfogultak, szélsőségesek, tehát egyáltalán nem mondhatók kiegyensúlyozottnak, objektívnek."
Nem elfogultabbak és nem szélsőségesebbek, mint a magyarellenes index v origo. Egyébként én nézek ilyet is, olyat is, h objektív véleményt alkothassak. Javaslom neked is, sok olyan hírt olvashatsz kurucon, amit a szélsőliberális média elhallgat, a cigányokról és másról is.>
1. Szerinted nem elfogultabbak és nem szélsőségesebbek; de mivel te rasszista vagy, nem is mondhatsz mást...
2. Légy szíves linkekkel és a probléma konkrét megjelölésével bizonyítani, hogy szerinted miért magyarellenes az Index és az Origo.
3. Köszönöm az ajánlatot, de felesleges volt; ugyanis időnként szoktam olvasni szélsőjobbos oldalakat is. (Az más kérdés, hogy hányingerem van a cikkek demagógiájától, a hazugságoktól, és a kommentelők stílusától. Ja, és az is negatívum, hogy helyesírási hibáktól hemzsegő írásokat képesek kiposztolni a "büszke magyarok", akik nem tisztelik az anyanyelvüket.)
<"Máris ordítani fog róluk, hogy nincs igazad."
Te, sztem írass szemüveget! Már nem azért, de ezek a térképek szinte tökéletesen egybevágnak :D>
Köszi, de kiváló a látásom. Látom például a legfeltűnőbb különbséget, a fővárost, ahol 1.740.000 ember él, azaz ország lakosságának közel 1/5-e. Ebből kevesebb, mint 1% a roma. Ezzel szemben pedig az összes bűncselekményre vonatkozó fertőzöttségi szint az öt fokú skálán a LEHETŐ LEGMAGASABB.
Vagy például Csongrád megyét is látom, ahol szintén 1%-nál kevesebb roma él, mégis az átlagnál magasabb a fertőzöttségi szint.
Tehát valóban hazudtál a 41. sz. alatti válaszodban, idézem: "Ahol nincsenek, ott pedig gyakorlatilag bűnözés sincs. Megnézheti akárki az ORFK bűnügyi térképét, arról egyértelműen kiderül."
Szerintem itt be is fejezhetjük.
Mondjuk mondok egy számot, 100.000 magyar ember utálja a cigányokat, az egész népet. És mondjuk mindegyikük 10 cigánnyal találkozott, akik miatt ez a kép kialakult bennük. Annak a valószínűsége hogy azok a halmazok diszjunktak, amikben az egyes magyarok 10 cigánya benne van, az igen nagy. Így ezt a fél- 1 milliós létszámodat ezzel bőven lefedtük.
Úgy vélem hogy a 10 az kicsit kevés, és a 100.000 is bőségesen az..
Innen nézve máris nem számít olyan nagy hülyeségnek ha valaki 10 cigány miatt az egész népet utálja.
És persze vannak ilyen negyedrendű korrekciók, amiket tudjunk be a becsületes, erkölcsös, viselkedni, beszélni tudó cigányoknak, akik dolgoznak. Mert kétségtelenül fellelhető ilyen is, ha kitartóan keressük.
Neked már megint kár volt megszólalnod...
1. A 100.000 egy légből kapott szám. Szerinted kevés, szerintem meg nem.
2. A 10 szintén.
3. Annak a valószínűsége, hogy a halmazok diszjunktak, igen kicsi.
Innentől kezdve pedig nincs miről beszélni.
Esetleg arról, hogy hogy lehet az, hogy több százezer romával senkinek semmi baja nincs, akik _ismerik_ őket...
Szóval gyenge próbálkozás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!