Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tesznek semmit a...

Miért nem tesznek semmit a cigánybűnözés egyik fajtája, az "öregezés" ellen semmit?

Figyelt kérdés

[link]

Egy újabb eset.

2013. máj. 20. 13:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
29%

@ 28.:

Jaj, bocs, rögtön az elején félreértettem; tényleg nem úgy gondoltam én sem, hogy mindig explicite (és nagybetűkkel) leírják, hogy az elkövető/gyanúsított roma származású, hiszen ez törvényellenes. (Ettől függetlenül előfordul, mint ahogy egyéb törvénysértések is, pl. teljes név közlése még a nyomozati szakaszban.)

És persze a név és a fotó alapján - meg a kapcsolódó hírek és események alapján - általában lehet tudni.

Szóval így értettem, hogy ezeket meg szokták írni abban a pillanatban, hogy már nem "ismeretlen tettes" ellen folyik az eljárás.

Úgyhogy tartom, hogy amíg nincsenek konkrétumok, addig felesleges balhézni. (Mondjuk, utána is, mert az internetes szájtépésektől még soha semmi nem változott, és senkinek nem lett jobb, de mindegy.)

@ 27.:

"nyílván az enyém volt undorítóbb, és nem a másiké, persze :) őt miért nem említed meg? a rasszista fasiszta fajádat"

Te még be is vagy nyomva, úgy látom, vagy valami más problémád lehet.

Én NEM vagyok rasszista, ennek a leghalványabb jelét sem adtam soha. Veled ellentétben, aki kifejezetten büszke vagy magadra és a rasszista nézeteidre.

(Megjegyzem, soha nem értettem, hogy a hozzád hasonló "nagy magyarok" miért nem tisztelik annyira az anyanyelvüket, hogy legalább a helyesírási szabályokat betartanák...)

És most figyelj: TE kezdtél el durván sértegetni és személyeskedni, nem a másik válaszoló. Úgyhogy NE játszd a kisóvodást, hogy "de a Pistike is...", meg hogy "de én csak visszaütöttem..."

TE fattyúztad és hülyézted le, te küldted el, te sértegetted stb.

Olvastam már jó néhány válaszodat, tudom, hogy kb. mennyire vagy képes (visszhangozni másokat, és "becsatlakozni" melléjük; csak emlékezz vissza, amikor befürödtél pár héttel ezelőtt There is no God trollkodása miatt...)

De ezekkel a megnyilvánulásaiddal minden eddigi elképzelést alulmúltál, az biztos.

Gondolom, élőben sem mernéd magad így előadni egyedül; csak akkor van ilyen nagy szád, ha többen vagytok... Meg a neten a fotelből...

Fogd már fel végre, hogy amit művelsz, az abszolút intoleráns és antiszociális viselkedés, amivel a normális jobboldaliak sem vállalnak közösséget, mert csak lejáratod őket.

2013. máj. 20. 20:54
 32/68 anonim ***** válasza:
39%

Berta, te v nem láttál még cigányt, v iszonyatosan naiv vagy. Mindenki tudja az elvakult rajvédőkön kívül, h az ilyen jellegű bűncselekményeket gyakorlatilag MINDIG cigányok követik el. Mellesleg nem törvényellenes a bűnelkövető származását közölni, csak nem szokás, mert a média nagy része szándékosan a cigókat védi minden erejével.

Én bevallom, rasszista vagyok, de aki látott már néhány cigányt életében, és van egy csepp józan ítélőképessége, az elkerülhetetlenül rasszista lesz. Ez nem azt jelenti, h minden cigányt gyűlölök a bőrszíne miatt, csak éppen tisztában vagyok vele, h a többségük agresszív, bűnöző hajlamú, buta, mosdatlan, civilizálatlan, embernek nem nevezhető lény, és emiatt ha meglátok egy cigányt, akaratlanul is ez jut eszembe róla. Tudom h van kivétel, de nagyon kevés.

2013. máj. 20. 21:17
 33/68 anonim ***** válasza:
45%

Ezt azért láthatod így, mert egy csomó válaszát kitörölték már, az enyémekkel ellentétben. Úgy látszik nem mindenkinek van ellenére amit írtam, pl a moderátoroknak sem, pedig ők aztán rendesen törölgetik azt is amit nem kéne.

És érdekes mód eddig csak te mondtad hogy "rasszista" vagyok, hát had tudjam már én jobban. Az egy norma már, hogy a cigányokat nem kedveljük, mert alaposan rászolgáltak, ők sem kedvelnek minket. De attól még nem leszek rasszista, mert a cigányokat a pokolba kívánom. Vannak afrikai származású ismerőseim, akikkel jóban vagyok, pl egy etióppal rendszeresen összefutok és jól kijövünk.

Én benned egy naív, az internet által megvezetett embert látok, aki nem a saját szemének hisz, hanem amit mondanak neki. Ha nyitott szemmel járnál a világban, akkor te is megtapasztalnád hogy milyen katasztrofális a magyar-cigány együttélés, és hogy a cigánybűnözés egy égető probléma, mert csak egyre rosszabb lesz, és azért nekünk is van egy tűréshatárunk. Ami igencsak magas sajnos, de jó úton járnak afelé hogy elérjék azt.

És örülök, hogy minden kommentemet archiválod.

2013. máj. 20. 21:35
 34/68 anonim ***** válasza:
31%

@ 33.:

"Berta, te v nem láttál még cigányt, v iszonyatosan naiv vagy."

Meglepi: RENGETEG cigányt láttam már, és volt is problémám néhányukkal, nagyon kemények is, nem részletezném. DE:

1. SOK romát ismerek, akik TELJESEN NORMÁLISAK: becsületesen tanulnak/dolgoznak, rendesen nevelik a gyerekeiket, segítőkészek stb. Sok-sok magyar példát vehetne róluk.

2. Van SAJÁT és megbízható forrásokból szerzett pozitív tapasztalatom is a romaintegrációs programok sikerességéről. Láttam, hogy jól működnek, és hallottam is ugyanezt. (Különböző programokról van szó.)

3. SOK negatív tapasztalatom van MAGYAROKKAL kapcsolatban is. Nemrég egy kérdésnél írtam néhányat, ezzel eléggé megleptem a beszélgetőpartneremet.

-->

1. NEM kell idealizálni a magyarokat, és nem kell diszkriminálni a romákat. (És egyéb népcsoportokat sem.)

Minden csoportban EGYÉNEK vannak, nem egy homogén "izé".

2. Én speciel lehetőség szerint kerülöm a "veszélyes környékeket", teljesen mindegy, hogy milyen csoport miatt problémásak. Ha nem tudom elkerülni, akkor vigyázok magamra és az értékeimre, pl. a Nagykörúton vagy egyéb forgalmas helyeken is lecsekkolom, hogy bezártam-e a táskámat rendesen stb.

(Csak egy "poén": Kb. egy hónapja egy igen forgalmas autóbuszállomáson megkopogtattam az újságosnál a sorban előttem álló, 16 év körüli roma srác vállát (tiszta, rendes ruha!), és felhívtam a figyelmét, hogy talán nem a farzsebében kellene hordania a pénztárcáját, mert könnyen elcsórhatják tőle. :D )

"Mindenki tudja az elvakult rajvédőkön kívül, h az ilyen jellegű bűncselekményeket gyakorlatilag MINDIG cigányok követik el."

Előzőleg azt írtam, hogy valóban vannak tipikus bűncselekmények, úgyhogy nem kell sulykolni. :P

Bár erről még nem láttam hivatalos statisztikát, de kíváncsi lennék rá.

"Én bevallom, rasszista vagyok, de aki látott már néhány cigányt életében, és van egy csepp józan ítélőképessége, az elkerülhetetlenül rasszista lesz."

Mint láthatod, ez nem igaz. Objektív, pártatlan gondolkodással NEM lesz rasszista senki.

"Ez nem azt jelenti, h minden cigányt gyűlölök a bőrszíne miatt, csak éppen tisztában vagyok vele, h a többségük agresszív, bűnöző hajlamú, buta, mosdatlan, civilizálatlan, embernek nem nevezhető lény, és emiatt ha meglátok egy cigányt, akaratlanul is ez jut eszembe róla. Tudom h van kivétel, de nagyon kevés."

NEM IGAZ, hogy a többségük ilyen, és NEM IGAZ, hogy nagyon kevés a kivétel; lásd a másik kérdésnél bemásolt linkeket. És ne csak lásd, hanem olvasd és értelmezd is. :D

(A Wiki-oldalt is a cigánybűnözésről, ott is vannak bűncselekménytípusok és számadatok is.)

Az ottani utolsó válaszomban direkt kiemeltem az egyik cikkből egy részletet, amit vagy nem olvastál, vagy figyelmen kívül hagytál; pedig AZ a valóság, nem a szubjektív tapasztalataink.

És idemásolom az utolsó bekezdésemet, ismétlés a tudás anyósa jeligére: "Gusztustalan mértékű előítéletesség és rasszizmus a romákat nem embernek tekinteni. Ne használj kettős mércét: a magyar, német, kínai, akármilyen nemzetiségű bűnöző is EMBER, így a roma is. Sokuk még különb is másoknál. Ezért (is) kellene minden egyes embert ÖNMAGÁBAN nézni és értékelni, NEM egy-egy csoport tagjaként."

@ 34.:

"Ezt azért láthatod így, mert egy csomó válaszát kitörölték már, az enyémekkel ellentétben."

A válaszok időpontjai (2. oldal) - talán egy kivétellel - nem ezt mutatják.

Nem mellesleg pont az idő tájban nyitottam meg a kérdést, frissítettem is, és nem emlékszem más válaszra.

"Úgy látszik nem mindenkinek van ellenére amit írtam, pl a moderátoroknak sem, pedig ők aztán rendesen törölgetik azt is amit nem kéne."

Majd most kiderül, ellenükre van-e, ugyanis bejelentettem hármat.

"És érdekes mód eddig csak te mondtad hogy "rasszista" vagyok, hát had tudjam már én jobban. (...)"

Ha elismered, ha nem, akkor is nyilvánvalóan az vagy. Lásd definíciók. Előzetes: a rasszizmusnak NEM feltétele, hogy minden népcsoport ellen irányuljon; ha te a négereket nem utálod, "csak" a cigányokat, az már bőven kimeríti a rasszizmus fogalmát.

A saját tapasztalataimat pedig említettem fentebb a másik válaszolónak, nem írom le neked külön. Belémmagyarázni meg nem kellene a téves véleményedet, köszi.

"És örülök, hogy minden kommentemet archiválod."

???

Nincs rá szükség, mivel a régi kérdések elérhetők, köztük az is, amire legutóbb utaltam. (Ettől függetlenül vannak oldalak, amiket valóban archiválok. Lehet, hogy az is megvan a gyűjteményemben; erre most hirtelen nem emlékszem, csak a tartalmára. :D)

A többi válaszodra is viszonylag jól emlékszem, de adott esetben vissza is lehet keresni a megválaszoltak között.

2013. máj. 20. 22:19
 35/68 anonim ***** válasza:
0%

Igen, vannak normális cigányok. Én is találkoztam már egy ilyennel. Többel nem. És igen, vannak a magyarok között is bűnözők, illetve együtt élésre képtelen véglények. A különbség az arányokban rejlik, mert míg a magyarok között 1-2% ilyen, a cigányok között 1-2% a normális.

Ha a cigányok ennyire rendesek szerinted, akkor miért kerülöd mégis a "veszélyes" környékeket? :)

Egyébként szívesen olvasnék bővebben egy sikeres romaintegrációs programról. Ugyanis tőled hallottam olyat először, h ilyen is létezik.

2013. máj. 21. 07:57
 36/68 anonim ***** válasza:
51%

Csak én nem látom azt a részt, hogy roma származásuak törtek be?

Miért nem tesznek SEMMIT az előítéletek ellen SEMMIT?

2013. máj. 21. 10:38
 37/68 anonim ***** válasza:
0%

"Csak én nem látom azt a részt, hogy roma származásuak törtek be?"

Azt mindenki tudja anélkül is, a legnaivabbak kivételével.

2013. máj. 21. 11:02
 38/68 anonim ***** válasza:
46%
Akarod a normális, nem rasszista és mélységesen buta embereken kívül?
2013. máj. 21. 11:22
 39/68 anonim ***** válasza:
9%

"Akarod a normális, nem rasszista és mélységesen buta embereken kívül?"

Egyértelmű , hogy romák voltak.

Jó néhány hasonló esetnél is elkezdtetek rasszistázni ,de amikor kiderült , hogy tényleg cigány akkor kussban maradtatok.

Csak annyit mondtam ,"Én megmondtam".

Fogadnék 100 ezerbe , hogy cigányok voltak az elkövetők.

A környékünkön is csak azok bűnöznek.

2013. máj. 21. 11:30
 40/68 anonim ***** válasza:
32%
Az se véletlen, h ott van nagymértékű bűnözés, ahol sok a cigány. Ahol nincsenek, ott pedig gyakorlatilag bűnözés sincs. Megnézheti akárki az ORFK bűnügyi térképét, arról egyértelműen kiderül.
2013. máj. 21. 11:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!