Kik a zsidók? A való életben ismertek zsidókat? Rosszak?
Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak a Jobbik populista politikájának kénye-kedve szerint kitaláltak egy körülírhatatlan, nehezen meghatározható embercsoportot, de annál könnyebben gyűlölhető embercsoportot akikre minden hibát rá lehet verni.
Tudom, hogy sokan hajlamosak kényelembőlazt hinni, hogy a nagybetűs Zsidók tehetnek mindenről, semmint bevallani, hogy az ország pont azért van ott, mert mindenki természetesnek veszi a dolgozók kézbe fizetését, csak úgy adó- és járulékmentesen meg okosba' megoldani áfa nélkül minden vásárlást meg szolgáltatást, de ettől még ez a gyakorlat meg az általános mentalitás viszi a sírba az országot, nem valami karikaturálisan eltúlzott párszázas csoport.
Igen ismerek sokat. Köztük olyanokat, akikben semmi zsidós nincs, tök normálisak.
De olyanokat is, akik állandóan Auschwitz-cal jönnek. Pedig ők maguk nem is érintettek, max az öregapjuk. De süt belőlük a felháborodás és a bosszúállás. Velük egyszerűen szóba sem lehet állni. Nekik mindenki ellenség, még a 2 hónapos fiam is...
Ami a két csoport között különbség az a vallás. Kitalálható, hogy a normálisak tartják a távolságot a zsidó vallástól a második csoport pedig igencsak ortodox.
Jártam a pesti zsidónegyedben, elmentem enni egy zsidó étterembe, voltam Auscwitz-Birkenauban. Tanultam (autodidakta módon) héber ABC-t. Magam részéről nyitott és liberális voltam velük szemben, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a zsidóság hangadó részének esze ágában sincs engem elfogadni és velem szemben liberálisnak lenni. Na azóta, ha nem is zsidózok hangosan, de magamban csendben annál többet.
"Magam részéről nyitott és liberális voltam velük szemben, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a zsidóság hangadó részének esze ágában sincs engem elfogadni és velem szemben liberálisnak lenni."
Cimbora!
Hogyan képzelted ezt el ? Azért, mert ne nem köpködtél rájuk, meg azt is megnézted, hol irtották őket, elvártad volna, hogy egy nép hozsannázzon neked. Ki vagy te?
53-as
Hozsannázzon? Nem azt nem vártam el még soha senkitől. De azt igen, hogy ne gyilkosozzon le se engem se a csecsemő fiamat. Mert ez megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!