Neked mi a véleményed a cigányokról?
De, hidd el hogy van. Tegyük fel, utazok a vonaton és valaki mondja, hogy felszállt egy cigány a vonatra. Engem aztán csöppet sem érdekelne, hogy cigány vagy sem, semmi rossz, vagy negatív érzéssel nem tölt el a dolog. Ha meglátom azt az embert, akkor alakítom ki a véleményemet.
Erre egy megtörtént példa, hogy mikor mentem tovább középsuliba, mondta egy ismerősöm, hogy tud róla, hogy lesz cigány osztálytársunk. Engem tényleg nem zavart a dolog, eddig is volt. Mikor megláttam azonnal kialakult róla a véleményem így lettünk barátok 6 éve...
Nem az öltözetéből látom, értsd már meg. Tekintet többet elárul. Hát én borsodban lakom, itt mint köztudott sok cigány van. Természetesen nincs kapcsolatom mindenkivel, de ha mondjuk előttem áll egy cigány a kasszánál egyből látom, hogy "olyan" és beigazolódik pl a beszédéből. Vagy mondjuk motorozok, bicajozok a cigány telep fele kereszteződésben nekem van elsőbségem elmegyek a cigány előtt az meg megsértődve jön utánam, járatja a motort, beszólogat.
Ülök a buszon látom, hogy a "négyesbe" ül 4 cigány, egyből lejön, hogy milyenek. Felszáll egy idősebb néni és egyik sem képes felállni. (oké lehet más sem)
Ilyenekből már látom, hogy kik a jók és kik a rosszak, a rosszaknak mindnek azonos a tekintete, nem tudom leírni milyen. Ha téged 100-ból 20 németjuhász megharap nem fogsz félni a németjuhászoktól?
Kisgyerekek és kutyák a legjobb emberismerők.
A kutyába bele van kódolva, hogy a nála gyengébbet, kisebbet ne bántsa.
Nagytestű, jó értelemben agresszív, vagyis igazi házőrző kutyám volt, aki kisgyereket soha sem bántott, még rájuk sem mordult. Valami gát volt benne, fene tudja.
Az utcán sétáltattam, elmentünk egy cigány kisgyerek mellett és ő azonnal nekiugrott (pórázon volt). Ilyet pedig sose csinált. Később újból előfordult és akkor is csak és kizárólag cigány gyerekeknél.
Pedig a kutyára nem lehet mondani, hogy rasszista.
Úgy volt a cigányokkal, mint a postással.
Féltek is tőle rendesen.
Az állatok megérzik, hogy ki a jó ember, ki közeledik feléjük ellenséges szándékkal.
Hatodik érzék? Fene tudja. Ritkán tévednek.
Pillanatok alatt leveszik a lényeget.
Azt azért nem értem, hogy közlekedés közben, hogyan látod a másik ember tekintetét... Viszont megnyugtatlak, lassan tíz éve Budapesten élek már, és itt is leszorítanak, ledudálnak és utánad jönnek anyázni. A bunkóság nem függ etnikumtól, főleg ha az itthoni vezetési kultúráról van szó.
Lehet hogy egyik sem képes felállni? Ez is cigány szokás lenne? Szerintem ez manapság elég jellemző általánosságban.
Ha 100ből 20 német juhász megtámadna, akkor biztos egy ismeretlen német juhászhoz se mennék oda. Mondjuk az hogy vadállatok és egy népcsoport között párhuzamot húzol, az egy tipikus rasszista retorikai húzás. De az arányok nem stimmelnek. Életemben háromszor támadtak meg cigányok. Ehhez képest mondjuk kapcsolatba kerülhettem 500-1000 cigány emberrel. Nem számolva persze azokat akik bunkók simán... És ez nem 99%, de még csak nem is 20% mint a német juhászos példában. Pedig nem, nem a rózsadombon nőttem fel, és az utóbbi években többször jártam a Hétesen is.
A kutya a te példádban vadállat. :)
Nem ennyi jó cigánnyal találkozom, hanem életem során bármilyen kapcsolatom körülbelül ennyi cigánnyal lehetett. Háromszor támadtak meg cigányok. Ebből mondjuk csak egyetlen egyszer ott ahol származom, pedig ott sokan voltak...
Tényleg... Ha már a kutyás példa. Hány cigánnyal beszélhettél körülbelül életedben, és hánytól ért atrocitás?
atrocitásként veszem pl azt, mikor kisebb koromban, kövérként beszóltak az utcán, vagy röhögtek minden ok nélkül csak mert kövér voltam...
meg azt is, ha pl bicajozok és azt mondják add csak ide hagy menjek vele egy kört, mert tudjuk nem egy kört akarnak ők vele menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!