Melyik pártra szavazzak 2014-ben?
Elgondolkodtam a dolgon, de nem akarok rosszul dönteni. Semmiképpen nem az alapján fogok szavazni, hogy bárki csak ne az XY.
A Fideszben csalódtam, mert nagyon nem úgy alakul ez a négy év, ahogy ígérték. Minden rosszért elmúlt 8 éveznek. Persze lehet hogy tényleg a válság és a gazdasági helyzet az ok, nem tudom, nem vagyok közgazdász.
Az MSZP-nek nagyon lecsökkent a támogatottsága, és aki maradt az is inkább az együtt 2014-hez térne át. Ők nem hiszem hogy nyerhetnek majd, Mesterházy sem képes visszahozni a pártot.
Együtt 2014: Bajnai nagyon nem szimpatikus ahogy ígérget a beszédeiben "aki jót akar az szavazzon ránk". Persze ez csak az én véleményem. egyelőre nem tudok hinni nekik, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Jobbik: Több dologban nem értek velük egyet, de én hazaszerető ember vagyok, és az elveik nagy részével egyet értek. Csak nem hiszem hogy jó szemmel néznének más országok egy jobbik-kormányra, ill. nem tudom hogy lehetséges a tönkrevert magyar ipart újra beindítani.
LMP: Már nem igazán tudom komolyan venni ezt a pártot. Pláne most hogy kettévált, a maradék választói is elpártoltak.
DK: Nem hiszem...
Ezen kívül néztem közvélemény kutatásokat is, az egyik pl:
Fidesz: 41%
Jobbik: 19%
MSZP: 17%
Együtt 2014: 15%
DK: 4%
LMP: 2%
egyéb: 2%
Azt írják hogy a Fidesz/MSZP támogatottsága folyamatosan csökken, a Jobbik és az E2014 pedig emelkedik.
Ahogy elnézem, másfél év múlva még bármi megeshet. Fidesznek Jobbiknak és E2014-nek van talán a legtöbb esélye.
Szóval a kérdésem, hogy ti kire szavaztok, és miért?
A gyűlölködést mellőzzétek ha lehet. Aki értelmes választ ír annak természetesen megy a zöld kéz :)
Utolsó te milyen jogos mondod a Jobbikra hogy hozzá nemértők? Te aki, a rózsadombon lakhatsz és a saját képzelgéseidet képzeled rá a Libásra, és ezért szavazol rájuk, nem arra amilyenek valójában.
Aki eleve csak annyit hablatyolni hogy blabla náci blabla náci, az mit gondol magáról, hogy nála van a bölcsek köve?
Akinek szimpatikusabb a liberális eszme meg a rablók akik nálunk e mögé bújva árulják az országot, sem mint a magyarság eszméjét képviselő párt, az nyugodtan elmehet abba az országba ahol működik ez a liberalizmus dolog, mert én egyről sem tudok, csak az óperencián túl.
Akinek szimpatikusabb a Libás meg az a kamu dolog amit hirdetnek, az elköltözhetne Naiv falvára, mert a szavazatával meg a hozzáállásával nem építi ezt az országot.
Jó kérdés.Én is gondolkodom ezen.
A Fidesz politikája,bár jól indult,de Orbán személye nagyon eltorzította a pártot. Nagyot csalódtam benne.Őrájuk már nem szavazok.Az MSZP is katasztrófa amit művelt itt 8 évig.
Jelenleg nem mennék el,de még gondolkodom.
Én is úgy látom,hogy a jelenlegi kormány nem váltotta be
a reményeket.A bankellenes magatartása nekem visszataszító,
én biztos nem szavazok a Fideszre.Ez egy központosított
gittegyletté vált.Egyszemélyes személyi kultusz van kialakulóban,ezt nem szabadna engedni.
A szocik 8 éve is szörnyű gyenge kormányzás volt.Nem tudom.
Csak a rossz,és a kisebb rossz közül tudsz választani.
Akire igazán szabadna,olyan még nincs.
Az alapján amit leírtál, nálad az MSZP és a Jobbik játszik. Én nem gondolom hogy nagyon csökkenne az MSZP támogatottsága, mivel mostmár az van ugye hogy egyesülnek a baloldaliak, legalábbis a DK, az E2014 és az MSZP. Meg egyébként se azzal foglalkozz hogy mennyi egy párt támogatottsága, szavazz úgy ahogy érzed. Szerintem azzal sem kellene ennyire foglalkoznod mit szólnak más országok. Te élsz itt, nem egy osztrák, angol stb. Egyébként keleti országokban rettentően népszerű a Jobbik.
Én a Jobbikra fogok szavazni, mert ez egy olyan párt akiknek valóban vannak elveik amelyekkel a leginkább tudok azonosulni. Ha ők felszólalnak akkor értelmesen és egyenesen beszélnek. Olyan témákkal foglalkoznak amik a leginkább érintenek pl. engem is. Távol áll tőlük a nyugati liberalizmus, inkább a keleti értékeket támogatják. A legfontosabb hogy tetszik a programjuk tartalma meg átlátható és érthető is. Ők még nem tettek itt tönkre semmit.
Még azt tudom tanácsolni hogy ha még a 2014-es programok nem is jöttek ki, de a '10-est olvasd át a potenciális pártoktól és meglátod miben értesz egyet és miben nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!