Melyik pártra szavazzak 2014-ben?
Elgondolkodtam a dolgon, de nem akarok rosszul dönteni. Semmiképpen nem az alapján fogok szavazni, hogy bárki csak ne az XY.
A Fideszben csalódtam, mert nagyon nem úgy alakul ez a négy év, ahogy ígérték. Minden rosszért elmúlt 8 éveznek. Persze lehet hogy tényleg a válság és a gazdasági helyzet az ok, nem tudom, nem vagyok közgazdász.
Az MSZP-nek nagyon lecsökkent a támogatottsága, és aki maradt az is inkább az együtt 2014-hez térne át. Ők nem hiszem hogy nyerhetnek majd, Mesterházy sem képes visszahozni a pártot.
Együtt 2014: Bajnai nagyon nem szimpatikus ahogy ígérget a beszédeiben "aki jót akar az szavazzon ránk". Persze ez csak az én véleményem. egyelőre nem tudok hinni nekik, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Jobbik: Több dologban nem értek velük egyet, de én hazaszerető ember vagyok, és az elveik nagy részével egyet értek. Csak nem hiszem hogy jó szemmel néznének más országok egy jobbik-kormányra, ill. nem tudom hogy lehetséges a tönkrevert magyar ipart újra beindítani.
LMP: Már nem igazán tudom komolyan venni ezt a pártot. Pláne most hogy kettévált, a maradék választói is elpártoltak.
DK: Nem hiszem...
Ezen kívül néztem közvélemény kutatásokat is, az egyik pl:
Fidesz: 41%
Jobbik: 19%
MSZP: 17%
Együtt 2014: 15%
DK: 4%
LMP: 2%
egyéb: 2%
Azt írják hogy a Fidesz/MSZP támogatottsága folyamatosan csökken, a Jobbik és az E2014 pedig emelkedik.
Ahogy elnézem, másfél év múlva még bármi megeshet. Fidesznek Jobbiknak és E2014-nek van talán a legtöbb esélye.
Szóval a kérdésem, hogy ti kire szavaztok, és miért?
A gyűlölködést mellőzzétek ha lehet. Aki értelmes választ ír annak természetesen megy a zöld kéz :)
Fidesz: Túl sok mutyigyanú merült fel velük kapcsolatban, közbeszerzés, föld adás-vétel, oligarchiák, emellett több olyan törvényt is elfogadtak amik szerintem emberellenesek. Rendőrség is átalakult szépen folyamatosan egy pénzbehajtó szervezetté, és sajnos minden polgári próbálkozást elfojtanak amik javíthatnák a közbiztonságot. Miért nem ígéri egy párt sem hogy rendet rak a rendőrségen/bíróságon? Hosszú folyamat lenne, de megérné.
Vannak jó politikusaik, de még így is negatív a mérleg. Több lényeges kérdést söpörnek/tek a szőnyeg alá, nem keresik az igazi megoldásokat.
Az oktatáspolitikájuk pl szörnyű, elvettek egy rahedli pénzt az felső oktatástól(ezt még megértem, mivel szerintem alapból nevetséges a 240 ponthatár egy egyetemnél, de ez az új rendszerben is megmaradt, csak mostmár ttk-s szakokra, ami nem feltétlen jelent majd több ttk-st, viszont jogi és egyéb karokra lehetetlen bekerülni.), ami baj viszont hogy az így bejött plusz bevételt nem forgatták vissza az oktatásba pl a középiskolák EGYRE SZ*RABB minőségének javítására, vagy a szakképzésbe ami szintén vicc kategóriába megy 1-2 "szak"iskolában.
Véleményem szerint nem vezetésre való párt.
MSZP: No comment inkább, csodálom hogy 17% még rájuk szavazna. Mintha direkt próbálták a lehető legrosszabb döntéseket meghozni. Még ma is isszuk a levét jónéhány általuk aláírt szerződésnek.
Jobbik: Aránylag korrekt párt, bár ott is van 1-2 politikus akiknek nem oda valók szerintem. Gazdasági és külpolitikai nézeteikkel nem értek egyet, nem biztos hogy jól járnánk a megvalósításával. Jól hangzik, de nem logikus/célravezető program. A jobbikból hiányoznak a reálisan gondolkozó szakértők véleményem szerint. Erős ellenzéknek tenném őket.
E2014: Nekem szimpatikusak, Bajnai gazdaságpolitikáját bel és külföldön is elismerték, vállalkozó voltából van is hozzá valami köze, nem csak az érzelmeik vezérlik. Bár a párt ellen erős lejárató kampányt indítottak(pl a gmo-s dolog is hazugság, mégis egybefonódott Bajnai nevével, hiába 2 perc utána nézni az igazságnak), így nagyon lentről kell indulniuk, de hosszú távon látok bennük fantáziát. Én a helyükben pl nem erőltetnem az összefogás dolgot, több szavazót veszítenek így mint amit nyernek.
Szerintem szavazz a Kétfarkú Kutya pártra, feltéve ha engedik őket indulni a választáson ugye... Ingyen sör, és végre lesz Szegeden is hegy. Kell ennél több?
„Bajnai gazdaságpolitikáját bel és külföldön is elismerték, vállalkozó voltából van is hozzá valami köze”
Ja, itt is folyamatosan méltatják. :)
Jah méltatják is rendesen, emberek az ő hazug mutyija miatt lettek öngyilkosok, illetve tették tönkre a munkahelyüket.
Illetve az osztrákoknál van a pénze, ott fekteti be, még véletlen sem itthon.
Ez kell nekünk?
A befektetők ott fektetik be ahol megéri. Mo-n pl egyre kevésbé éri meg, főleg külföldi befektetők hagyják itt sorra az országot.
Leggazdagabb magyar emberek között már van olyan, aki nem is tanítja meg magyarul a gyermekét. Szomorú, de megértem amikor a logika egyeseknél felülírja a "hazaszeretet"-et.
Mutyifilter válasza:
Hazaárulokra szavazz :D mert csak azt tudják az emberek. Jobbikra szavazok mivel sokkal több gyülöletet kapok a libsiktől és mocskolodást , akiknek sokkal mocskosabb a szájuk mind a nemlétező náciknak.
hat igen, az emberek nem a jobbikra szavaznak. te igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!