Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik pártra szavazzak 2014-ben?

Melyik pártra szavazzak 2014-ben?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam a dolgon, de nem akarok rosszul dönteni. Semmiképpen nem az alapján fogok szavazni, hogy bárki csak ne az XY.

A Fideszben csalódtam, mert nagyon nem úgy alakul ez a négy év, ahogy ígérték. Minden rosszért elmúlt 8 éveznek. Persze lehet hogy tényleg a válság és a gazdasági helyzet az ok, nem tudom, nem vagyok közgazdász.

Az MSZP-nek nagyon lecsökkent a támogatottsága, és aki maradt az is inkább az együtt 2014-hez térne át. Ők nem hiszem hogy nyerhetnek majd, Mesterházy sem képes visszahozni a pártot.

Együtt 2014: Bajnai nagyon nem szimpatikus ahogy ígérget a beszédeiben "aki jót akar az szavazzon ránk". Persze ez csak az én véleményem. egyelőre nem tudok hinni nekik, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Jobbik: Több dologban nem értek velük egyet, de én hazaszerető ember vagyok, és az elveik nagy részével egyet értek. Csak nem hiszem hogy jó szemmel néznének más országok egy jobbik-kormányra, ill. nem tudom hogy lehetséges a tönkrevert magyar ipart újra beindítani.

LMP: Már nem igazán tudom komolyan venni ezt a pártot. Pláne most hogy kettévált, a maradék választói is elpártoltak.

DK: Nem hiszem...

Ezen kívül néztem közvélemény kutatásokat is, az egyik pl:

Fidesz: 41%

Jobbik: 19%

MSZP: 17%

Együtt 2014: 15%

DK: 4%

LMP: 2%

egyéb: 2%

Azt írják hogy a Fidesz/MSZP támogatottsága folyamatosan csökken, a Jobbik és az E2014 pedig emelkedik.

Ahogy elnézem, másfél év múlva még bármi megeshet. Fidesznek Jobbiknak és E2014-nek van talán a legtöbb esélye.

Szóval a kérdésem, hogy ti kire szavaztok, és miért?

A gyűlölködést mellőzzétek ha lehet. Aki értelmes választ ír annak természetesen megy a zöld kéz :)

2013. márc. 16. 01:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 Bassa Mirtill válasza:
0%
4K!- jelenleg az egyetlen normális párt.
2013. jún. 28. 19:02
 62/82 anonim ***** válasza:
Ezt valóban nekünk kéne megmondani, hogy kire szavazz? Ezt magadnak kell eldönteni...
2013. júl. 9. 10:45
 63/82 anonim ***** válasza:
Hazaárulokra szavazz :D mert csak azt tudják az emberek. Jobbikra szavazok mivel sokkal több gyülöletet kapok a libsiktől és mocskolodást , akiknek sokkal mocskosabb a szájuk mind a nemlétező náciknak.
2013. júl. 9. 11:20
 64/82 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy olyan pártra szavazz, aki szerinted a programjával, az eddigi történetét figyelembe véve, a pártpolitikusok életútját mérlegelve az ország javulását képes elérni. Azért mondom, hogy az ország, mert nagyon sokan ott követik el a legnagyobb hibát, hogy kizárólag egyéni érdekeket néznek, és 2000 forintért megvehetőek (tudom, csúnya szó, de ha kicsit túlozva is, de jellemzi a valóságot), miközben egy elhibázott gazdaságpolitika akár hosszútávon több kárt okoz nekik is. Nyilván fontos, hogy olyan pártra szavazz, akinek az elvei közel megegyeznek a tieiddel, vagy ha nem, akkor képes vagy olyan kompromisszumot kötni, ami még nem sérti teljesen azokat. Ha ilyen párt nem lesz, akkor is ajánlom, hogy szavazz, mert 4 éven keresztül befolyásolja majd az életed (vagy akár tovább is), éppen ezért ebben az esetben találd meg a "kisebbik rosszat". Ismerd meg a pártot, nézd meg a programjukat is, illetve, hogy az mennyire megvalósítható. Mindössze ennyit "kell", és ennyit tudsz tenni. Ami a legfontosabb: ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, kivéve, ha azt logikusan érvelve képesek megtenni. A "hazaáruló vagy", illetve a "fasiszta-náci" szlogenek nem érvek. Minden jót!
2013. júl. 9. 21:56
 65/82 anonim ***** válasza:

Fidesz: Túl sok mutyigyanú merült fel velük kapcsolatban, közbeszerzés, föld adás-vétel, oligarchiák, emellett több olyan törvényt is elfogadtak amik szerintem emberellenesek. Rendőrség is átalakult szépen folyamatosan egy pénzbehajtó szervezetté, és sajnos minden polgári próbálkozást elfojtanak amik javíthatnák a közbiztonságot. Miért nem ígéri egy párt sem hogy rendet rak a rendőrségen/bíróságon? Hosszú folyamat lenne, de megérné.

Vannak jó politikusaik, de még így is negatív a mérleg. Több lényeges kérdést söpörnek/tek a szőnyeg alá, nem keresik az igazi megoldásokat.

Az oktatáspolitikájuk pl szörnyű, elvettek egy rahedli pénzt az felső oktatástól(ezt még megértem, mivel szerintem alapból nevetséges a 240 ponthatár egy egyetemnél, de ez az új rendszerben is megmaradt, csak mostmár ttk-s szakokra, ami nem feltétlen jelent majd több ttk-st, viszont jogi és egyéb karokra lehetetlen bekerülni.), ami baj viszont hogy az így bejött plusz bevételt nem forgatták vissza az oktatásba pl a középiskolák EGYRE SZ*RABB minőségének javítására, vagy a szakképzésbe ami szintén vicc kategóriába megy 1-2 "szak"iskolában.

Véleményem szerint nem vezetésre való párt.

MSZP: No comment inkább, csodálom hogy 17% még rájuk szavazna. Mintha direkt próbálták a lehető legrosszabb döntéseket meghozni. Még ma is isszuk a levét jónéhány általuk aláírt szerződésnek.

Jobbik: Aránylag korrekt párt, bár ott is van 1-2 politikus akiknek nem oda valók szerintem. Gazdasági és külpolitikai nézeteikkel nem értek egyet, nem biztos hogy jól járnánk a megvalósításával. Jól hangzik, de nem logikus/célravezető program. A jobbikból hiányoznak a reálisan gondolkozó szakértők véleményem szerint. Erős ellenzéknek tenném őket.

E2014: Nekem szimpatikusak, Bajnai gazdaságpolitikáját bel és külföldön is elismerték, vállalkozó voltából van is hozzá valami köze, nem csak az érzelmeik vezérlik. Bár a párt ellen erős lejárató kampányt indítottak(pl a gmo-s dolog is hazugság, mégis egybefonódott Bajnai nevével, hiába 2 perc utána nézni az igazságnak), így nagyon lentről kell indulniuk, de hosszú távon látok bennük fantáziát. Én a helyükben pl nem erőltetnem az összefogás dolgot, több szavazót veszítenek így mint amit nyernek.

Szerintem szavazz a Kétfarkú Kutya pártra, feltéve ha engedik őket indulni a választáson ugye... Ingyen sör, és végre lesz Szegeden is hegy. Kell ennél több?

2013. júl. 10. 11:34
 66/82 anonim ***** válasza:

„Bajnai gazdaságpolitikáját bel és külföldön is elismerték, vállalkozó voltából van is hozzá valami köze”

Ja, itt is folyamatosan méltatják. :)

2013. júl. 12. 00:20
 67/82 anonim ***** válasza:

Jah méltatják is rendesen, emberek az ő hazug mutyija miatt lettek öngyilkosok, illetve tették tönkre a munkahelyüket.

Illetve az osztrákoknál van a pénze, ott fekteti be, még véletlen sem itthon.

Ez kell nekünk?

2013. júl. 13. 01:00
 68/82 anonim ***** válasza:

A befektetők ott fektetik be ahol megéri. Mo-n pl egyre kevésbé éri meg, főleg külföldi befektetők hagyják itt sorra az országot.

Leggazdagabb magyar emberek között már van olyan, aki nem is tanítja meg magyarul a gyermekét. Szomorú, de megértem amikor a logika egyeseknél felülírja a "hazaszeretet"-et.

2013. júl. 13. 09:36
 69/82 anonim válasza:
én tuti ,hogy a Jobbikra szavazok
2013. júl. 17. 13:28
 70/82 PHP de kóder! ***** válasza:

Mutyifilter válasza:

Hazaárulokra szavazz :D mert csak azt tudják az emberek. Jobbikra szavazok mivel sokkal több gyülöletet kapok a libsiktől és mocskolodást , akiknek sokkal mocskosabb a szájuk mind a nemlétező náciknak.

hat igen, az emberek nem a jobbikra szavaznak. te igen

2013. júl. 17. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!