Melyik pártra szavazzak 2014-ben?
Elgondolkodtam a dolgon, de nem akarok rosszul dönteni. Semmiképpen nem az alapján fogok szavazni, hogy bárki csak ne az XY.
A Fideszben csalódtam, mert nagyon nem úgy alakul ez a négy év, ahogy ígérték. Minden rosszért elmúlt 8 éveznek. Persze lehet hogy tényleg a válság és a gazdasági helyzet az ok, nem tudom, nem vagyok közgazdász.
Az MSZP-nek nagyon lecsökkent a támogatottsága, és aki maradt az is inkább az együtt 2014-hez térne át. Ők nem hiszem hogy nyerhetnek majd, Mesterházy sem képes visszahozni a pártot.
Együtt 2014: Bajnai nagyon nem szimpatikus ahogy ígérget a beszédeiben "aki jót akar az szavazzon ránk". Persze ez csak az én véleményem. egyelőre nem tudok hinni nekik, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Jobbik: Több dologban nem értek velük egyet, de én hazaszerető ember vagyok, és az elveik nagy részével egyet értek. Csak nem hiszem hogy jó szemmel néznének más országok egy jobbik-kormányra, ill. nem tudom hogy lehetséges a tönkrevert magyar ipart újra beindítani.
LMP: Már nem igazán tudom komolyan venni ezt a pártot. Pláne most hogy kettévált, a maradék választói is elpártoltak.
DK: Nem hiszem...
Ezen kívül néztem közvélemény kutatásokat is, az egyik pl:
Fidesz: 41%
Jobbik: 19%
MSZP: 17%
Együtt 2014: 15%
DK: 4%
LMP: 2%
egyéb: 2%
Azt írják hogy a Fidesz/MSZP támogatottsága folyamatosan csökken, a Jobbik és az E2014 pedig emelkedik.
Ahogy elnézem, másfél év múlva még bármi megeshet. Fidesznek Jobbiknak és E2014-nek van talán a legtöbb esélye.
Szóval a kérdésem, hogy ti kire szavaztok, és miért?
A gyűlölködést mellőzzétek ha lehet. Aki értelmes választ ír annak természetesen megy a zöld kéz :)
A magyar nemzetre ezerszer veszélyesebb a Jobbik, mint bármely baloldali párt, és ezért bizonyára rengeteg lepontozást fogok kapni, mivel láthatólag itt ők vannak túlsúlyban, de ez nem reprezentatív.
Felteheted magadban a fent felsorolt kérdéseket, de vajon valóban helyes lenne az illető következtetését levonni belőle?
Biztos, hogy a baloldal Magyarország vesztét, elárulását stb akarja? Miért akarná, és mi az indulatoktól mentes következtetés erre vonatkozólag?
Nem-e a jobboldali Fidesz parolázik Kínával és Oroszországgal?
A Jobbik nem támogatja-e az atomerőműveket, amik gazdaságtalanok, ill. nincs rá elég pénz, hogy egyáltalán készítsünk, és ez csak két hátrány a sok közül. (Nyilván a kuckucinfon gyűjtött adományból dobnák össze a rávalót.)
Nem a malomkő méretű kokárdától és az árpádsávos zászlótól lesz valaki hazafi, hanem a tettektől. Nem kell ebbe gyűlöletet, indulatot belevinni. A kuckucinon divat, sőt rögeszme a fajgyűlölet, és ezt beviszik a parlamentbe is. A Jobbik egy dilettáns és iszonyatosan demagóg és hazug párt. (Hazug, mert olyan tervekkel ámítja a népet, ami megvalósíthatatlan, és ezt ők is tudják. Nagy bajban lennének, hogyha a koalíció nélküli kormányra kerülnének, mert híveik türelmetlenül várnák a megvalósítást, de hamar kiderülne, hogy Óz, a nagy varázsló csak egy csaló.)
Vannak jó "ötleteik" (inkább célnak vágynak, célnak mondanám, mert nem tőlük származik) is amik valóban a magyar érdekeket szolgálnak, pl. a földek és vizek, és egyebek magyar kézben tartása, magyar gazdálkodás, vállalkozás támogatása, de ezt az LMP is célul tűzte ki,
Ráadásul ők nem nagy-magyarországos autóval mennek ki Erdélybe hőzöngeni és "kiállni" a határon túli magyarokért, mert tisztában vannak vele, hogy ők hazajönnek, de az érintettek kint maradnak és nekik kell elviselni a felelőtlenül gerjesztett feszültséget, rajtuk csattan az ostor.
Folytathatnám, de nem érdemes.
A lehetmas.hu-n megismerheted a célokat, állásfoglalásokat, stb, és rájöhetnél, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem egy "cigányzsidób*zipártról" van szó, és hogy valóban hazafiak a tagjai, az elképzeléseik pedig komolyak, fenntartatóak (a Jobbikkéval ellentétben) és igazságra törekvőek.
Sokan kizárásos alapon a jobbikra szavaznak. Igaz, hogy nincs más normális párt jelenleg, én akkor is a Jobbikra szavaznék, ha nem kizárásos alapon kéne döntenem. Végre egy párt, ami felcsillantotta a reménysugarat, és nyíltan beszél a problémákról. Az előítéleteket meg hagyjuk, hogy tönkremenne vele az ország. Még nem voltak hatalmon, ellenben az MSZP, meg a FIDESZ már elásta magát, az én szememben legalábbis.
Sok közvélemény kutatás van ki-kire szavazna, de ezek nem feltétlenül a valós számok tükre, sőt, sok helyen láttam, ahol a a jobbikot nagyon leszázalékolták, és írták hogy csökken a népszerűsége. Ez csak mellébeszélés, nagyon szépen tör előre, és én nem zárom ki, hogy meg is nyerik a választásokat (akár most, 2014-ben is)
Ajánlom a Jobbikot!
A Magyar Hanglemez Vállalat ezen száma nekem is nagyon tetszik.
(Az MHV-ről mindig ez jut eszembe, én még bakelitlemezen nőttem fel és van is tőlük lemezem, de ennyit a tré-fa talán még belefér. Szeretem a Kormoránt, és mivel volt szerencsém egyszer egy asztalnál beszélgetni velük, tudom, hogy mennyire szerények, közvetlenek és tiszteletreméltók - a tehetségüket nem az asztalnál ismertem meg. :) )
Ami a Jobbikot illeti, könyörgöm, az nem érv, hogy "előítélet, hogy ártanának, mert még nem voltak kormányon"!!! Nem előítélet, hanem prognózis!
Gazdaságilag jelenleg is pocsékul állunk, ha a Jobbik kilép az EU-ból amit ígér, akkor egy rakás támogatástól esünk el, és egy rakás pénzt kellene visszafizetni. A külföldi és "nem-hazafi magyarok" menekítenék ki a tőkéjüket, számolnák fel a vállalkozásukat, rengeteg munkanélküli lenne emiatt, kevesebb lenne a fizetőképes kereslet, és utána a "leghazafibb magyar vállalkozások" is egymás után becsődölnének.
Lehet mondani, hogy a gonosz multik ki akarják venni a profitot, de szerintetek a magyar vállalkozások nonprofit szervezetek lennének?
Tény, hogy a bankok, és a multik stb. félnek a Jobbik hatalomra kerülésétől, és nem fogják megvárni, hogy belekezdjenek a felelőtlen ámokfutásukba, a Fidesznél megtanulták, hogy Magyarországon minden lehetséges, és a Jobbik sokkal radikálisabb.
A jogbiztonság is teljesen kiszámíthatatlan lenne, bár mást mondanak. Ha most nyílt fajgyűlöletnek engednek hangot, mi lesz, ha teljesen kiengedik a szellemet a palackból?! "Cigány-magyar" stb. polgárháború lesz itt, kérem szépen, és ez a szomszédos országokkal kapcsolatban is így lesz, mert képtelenek felelősen (kül)politizálni (is)
Akármilyen megható, amit mondanak, az ígéretük éppoly végrehajthatatlan, mintha a Munkáspárt egymillió új munkahelyet ígérne fél hónap alatt 8 órás munkaidőben átlagbérért.
Nem kell mindennek bedőlni, akármilyen nagy a csábítás.
ja és azt nem is mondtam, hogy pont a tehetségesebbek, gazdagabbak, iskolázottabbak, vállalkozószelleműek mennének külföldre leginkább, és azok maradnának a nyakunkon, akikre a legkevésbé számíthat az ország a fellendülésre várva.
Egy rakás elemzés mutatta ki, hogy a nagy hazaszerető jobbikosok is éppúgy tervezik az elvándorlást, mint bárki más, tehát abban sem lehet reménykedni, hogy majd a "magyarok" megmentik Magyarországot, és csak a patkányok hagyják el a hajót.
Nem ismerem ezt az "egyik" közvélemény kutatót, nem is izgat nagyon, azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a nem válaszolók, azok gyakran azok az ellenzékiek, akik nem akarják felvállalni a pártjukat, mert nem akarják kiadni magukat egy idegennek telefonon, hisz féltik az állásukat, mert most már akár SMS-ben is fel lehet mondani.
14es szerinted a bal oldal eddig még nem tette tönkre az országot? Szerinted az ami itt történt eddig a 20 évben az minden rendben volt, mind okot ad arra hogy ezeket valaha is újra megválasszák? Ha annyira jólét lenne, akkor a Jobbik mint olyan nem is létezne, nem lenne ennyi kivándorló, lakásától-házától megfosztott családok, nem kéne félni a cigányoktól, illetve ha nem adták el volna nekik az országot, akkor nem lenne zsidózás sem.
Aki nem ismeri be vagy fel ezeket, az elmebeteg, szavaznia sem lenne szabad, mert ennyi erőből egy 10 éves is szavazhatna.
Az hogy Viktorék kimennek beszélni az oroszokkal vagy kínaikkal azért van mert a nyugattól kb eddig csak trinont meg szemétbálákat kaptunk, csak azért kellünk az EUba hogy idehozhassák a sz.rjaikat, illetve fapofával kizsákmányolhatnak a mindenféle multin keresztül, illetve meg is tiltják hogy ellenálljunk nekik lásd EU parlament és társai szankciói és törvényei, kettős mércéje, képmutatása.
Bár én sem értek hogy ki kéne lépnünk, mert csak rosszabbul járhatunk, szerintem inkább határozottabb fellépés kéne hogy megvédjük magunkat a hülyeségeik ellen.
Eu,Kína,Orosz, mind egy-egy szükséges rossz, valamelyikhez muszáj odaállni hogyha megakarunk maradni.
Írod a jobbik neve mellé rossznak az atomerőművet, ami szerintem annyira egy piti dolog, ilyen zöld baromság, van ettől 100x komolyabb probléma is, menjél Angliába ezzel a maszlaggal, ott tele van minden atomerőművel.
Azaz 1 kis Paks nem oszt nem szoroz a bolygó szempontjából.
Más egyéb komolyabb durvaságot nem tudsz felhozni?
Azt hogy szétlopták a Mávot meg Bkv-t, idegen kézbe juttatják a termőföldeket, meg sz.rért hugyért kiadnak drága földeket a haveroknak vadászni illetve az összes állami kiadásban tuti hogy nagy hányada volt a korrupciónak meg a tisztán lopásnak, az nem probléma?
Csökkent a magyar népesség, a cigány nő, az nem probléma?
Csökkent az emberek privát vagyona, minden a bankoké, az nem probléma?
Nem mondom hogy a Jobbik szent és minden úgy lesz amit mond, de még mindig jobban fogunk velük járni mint akárki mással. Ha megzabolázzák a zsidó, cigány bűnözést nekem már az is elég lenne.
Én az LMP-t előtte sem becsültem, mert ifjú szadeszes banda, de az hogy egy részük így szembeköpte a saját ideológiáját és gyakorlatilag gerincet váltott, és van pofájuk megtartani a mandátumukat, hát valami akkor az a szégyen. Jönnek avval hogy nem állunk össze senkivel sem, erre egy részük odadörgölőzik Libajnaihoz meg fanatikusan leakarják váltani Viktort, ez az össz céljuk az életben?
Még a Siffernek vannak jó gondolatai, de félek hogy ő is liberális oldalon áll.
Eddig a Jobbik aki kendőzetlenül odamert válaszolni zsidóéknak vagy cigányéknak, ez nálam őket teszi az elsővé.
Lehet itt jönni avval hogy rasszisták, de ha igény van rá az embereknek elegük van abból hogy a kisebbség szétcseszi az országot meg az embereket, akkor szerintem teljesen helyén van az hogy megjelenik a kínálat a keresletre.
Ha nem lenne baj a zsidóval vagy a cigánnyal, akkor nem is beszélnénk róluk, de mivel nap mint nap szembeötlik valami disznóságuk (lásd a Szaniszló ügy), így ne csodálkozzanak ha ellenszenv (rasszizmus) alakul ki ellenük.
Egyébként bárki aki megjelenik a baloldalon az biztos hogy valami libsi\szoci gittegylet, nézd meg ezeket a mostani kis platformokat, szerintem van mögöttük 100,100 ember és ennyi, semmi több, mert az értelmesebbje a népnek már nem hisz bennük.
És szerintem ha így haladnak a dolgok, biztos hogy nőni fog a Jobbik támogatása, ebben nagy szerepe az internetnek is ám, én már nem is nézek tv-t mert libsi hazugság ami kereskedelmikből fröcsög az valami undorító egypárti.
Meg majd akkor lehet szidni a Jobbikot ha volt 4 évük legalább.
*És azt sem volt pofájuk kimondani a tv-ben hogy sok helyen azért nem volt áram, mert az alapból leszakadt vezetékeket még el is vitték a cigányok, vagy esetleg vitték magát az oszlopot is. De akkora kussolás van, holott simán lehetne terrorizmus is, tömegek szenvedtek anyagi kárt miattuk.
És ez csak elmúlt pár nap, nekem ne mondja hogy ezek a kisebbségek mind mind a bűnbak áldozatai...
Az egyik beleugat hogy mi kint tüntetünk ki, a másik meg katasztrófa idején elmegy fosztogatni, de az azért még szeressék őket...
Félreértés ne essék! Nem akarom felmenteni a felelősség alól az MSZP-t, SZDSZ-t, mert igenis sokat ártottak, ezt valahol írtam is, csupán e két pártot összehasonlítottam a Fidesszel. Mint írásomból kivehető, közelről sem őket tartom a legjobb választásnak! Viszont határozottan kijelenthetem, hogy a Fidesz két év alatt többet ártott, mint az MSZP-SZDSZ 8 év alatt. (Ráadásul sok „átkos 8 év” alatti hibáért is valójában a Fidesz a felelős. (És nem csak azért, mert többségében ők voltak polgármesterek stb., hanem azért mert minden valódi reform-törekvést ellehetetlenítettek, akár hasznos lett volna az országnak, akár nem.)
A 8 évben benne volt jócskán a gazdasági világválság legjava, amiből kijutott nekünk rendesen, és rengeteg fejlesztésről sem szabad megfeledkezni, feljebb néhányat írtam, de lehetne még. (Más kérdés, hogy máig vannak vitatott beruházások, de azok most is vannak, sokkal több, és sokkal cifrábbak!)
Hol írtam olyant, hogy minden rendben volt a 20 év alatt? (Ismétlem, nem védem az MSZP-SZDSZ-t, csak a két tábor közül azt tartom a kisebbik rossznak, de van szerintem jó is (nem a Jobbik!) :P
„Ha annyira jólét lenne, akkor a Jobbik mint olyan nem is létezne”
Nos, ebben van igazság! Alaposan rátapintottál a lényegre. A Jobbik leginkább a gyűlöletből, népharagból, indulatkeltésből táplálkozik, kovácsol politikai tőkét, éppen úgy, ahogy ezt a Fidesz is tette. Csak hát a könnyen szerzett hatalommal nem tudtak konstruktívan élni, csak visszaélni.
A nép nem ülne fel a gyűlöletkampánynak olyan könnyen, ha bíznának a politikusokban pozitív jövőképük és jólét lenne.
Sajnos nem így volt, és most még kevésbé van így.
Kérlek, nézz utána, hogy zsidózás hanyadik század óta van, és hogy hol volt akkor Magyarország! :D
Engem sem az zavar igazán, hogy Viktorék kimennek és tárgyalnak a kínaiakkal, oroszokkal, stb., hanem az átláthatatlanság, és a rengeteg hazugságuk.
Nem mondom azt sem, hogy az EU-tól alanyi jogon jár az egymilliós havi fix mindenkinek, de sokat fejlődtünk általuk. És igen, igaz, hogy nagy árat is fizettünk érte, mert egyikük sem védte minden esetben igazán a magyar érdekeket. A Jobbikra sem mindig jellemző, sőt.
Azért sokan vannak, akik a kizsákmányolóknak köszönhetik, hogy van állásuk, és inkább a kizsákmányolást választják, mint a hajléktalanságot, éh-, fagyhalált.
(Sok multi nagyon is gáz, de sokkal nagyobb gáz a magyar offshore cégek tömkelege).
„Írod a jobbik neve mellé rossznak az atomerőművet, ami szerintem annyira egy piti dolog, ilyen zöld baromság, van ettől 100x komolyabb probléma is, menjél Angliába ezzel a maszlaggal, ott tele van minden atomerőművel.”
- Nos konkrétan nem csupán a zöld baromságra gondoltam, hanem a gazdaságosságra.
Egyik lehetősség, hogy a magyarok hitelből vagy önerőből építik meg, de nincs ennyi pénzünk, és hitelünk sem. Eredmény egy (félig megépült) Gödör II. lenne sok ezermilliárdért.
Nem csak a felépítést, hanem az üzemeltetési költséget, és a hulladéktárolást is bele kell számítani az árakba.
Másik lehetőség, hogy az oroszok, vagy akárkik, (fúj-multik) építik fel, és ki leszünk szolgáltatva a számukra. Nyilván nem Matolcsy két szép szeméért építenék meg!
Ennyi pénzből sokkal gazdaságosabban nyerhetnénk több energiát, ha megújuló energia, ill. energiamegtakarítási beruházásokra fordítanánk az erőforrásokat. Ráadásul az atomerőmű, csak akkor kezd el működni, ha az utolsó petákot is belefektették, (ha teljesen kész) és akkortól kezd el energiát termelni. Sok kis „megújulóenergia-erőmű” sokkal hamarabb elkészülne, és kevesebb GAZDASÁGI és POLITIKAI kockázattal, stb. járna.
„Azaz 1 kis Paks nem oszt nem szoroz a bolygó szempontjából.”
- Magyarország szempontjából viszont annál inkább!
„Azt hogy szétlopták a Mávot meg Bkv-t, idegen kézbe juttatják a termőföldeket, meg sz.rért hugyért kiadnak drága földeket a haveroknak vadászni illetve az összes állami kiadásban tuti hogy nagy hányada volt a korrupciónak meg a tisztán lopásnak, az nem probléma?”
– Állítottam ilyent?! Éppen ellenkezőleg! Tessék visszaolvasni!
„Csökkent a magyar népesség, a cigány nő, az nem probléma?”
– Nem. Az a probléma, hogy egy etnikai problémával szemben tehetetlenek vagyunk, és a tehetetlenség agresszióban nyilvánul meg.
„Csökkent az emberek privát vagyona, minden a bankoké, az nem probléma?”
Ez is probléma, de erősen kétlem, hogy ezt a Jobbik meg tudná oldani. SŐT!!!
„ha megzabolázzák a cigány zsidó bűnözést”
- nekem kevés! A BŰNÖZÉST megzabolázására kellene törekedni, nem a boszorkányüldözésre!
„Én az LMP-t előtte sem becsültem, mert ifjú szadeszes banda”
Mondj neveket! Már kértem!
„de az hogy egy részük így szembeköpte a saját ideológiáját és gyakorlatilag gerincet váltott, és van pofájuk megtartani a mandátumukat, hát valami akkor az a szégyen”
milyen gerincváltásról is van szó, kérem szépen? Tessék egy kicsit alaposabban megismerni az LMP történetét, ne a kuckucinfón hanem valami pártatlan helyen!
Tudtad, hogy a „rohadt cigányvédő zsidó b*zi ballib TASZ”, védte a 2006-osok seggét? (nem a rendőrökére gondolok!)
Vajon tudod-e, kik kezdeményezték Sólyom László államfővé jelölését? - pedig ő aztán baromira nem ballib.
„Jönnek avval hogy nem állunk össze senkivel sem, erre egy részük odadörgölőzik Libajnaihoz meg fanatikusan leakarják váltani Viktort, ez az össz céljuk az életben?
Még a Siffernek vannak jó gondolatai, de félek hogy ő is liberális oldalon áll.”
Nem akkor lettek volna gerinctelenek, ha nem foglalnak állást? Ahol több ember van – és szabad szellem – ott bizony elképzelhető, hogy többféleképpen látják a dolgokat. Még a KDNP is kinyilatkoztatta, hogy a válás erkölcsös dolog. :P
„Eddig a Jobbik aki kendőzetlenül odamert válaszolni zsidóéknak vagy cigányéknak”
Más erényük nem is nagyon van és lesz, úgyhogy alaposan becsüld ezt meg. Ők sem tudnak másba kapaszkodni.
„Lehet itt jönni avval hogy rasszisták, de ha igény van rá az embereknek elegük van abból hogy a kisebbség szétcseszi az országot meg az embereket, akkor szerintem teljesen helyén van az hogy megjelenik a kínálat a keresletre.”
Csak aztán nehogy a másik oldal is így lássa!
Tudod, csak az együgyű emberek gondolkoznak skatulyáznak. Az értelmesebbje képes egyénenként látni az embereket. Képes bűnösnek látni XY, ha az, és képes ártatlannak látni ZX-et, ha az. Nincs szüksége zsidóhalmazra, cigányhalmazra, ami bűnös, (és természetesen annak uniója is) és magyarhalmazra, ami természetesen ártatlan...
Kicsik vagy nagyok lényegtelen. Az a kérdés, hogy értelmes dolgra törekednek vagy sem (a gyűlölet nem old meg semmit, még a cigány, zsidó gyűlölet sem. Csak pótcselekvés, gumicsont, amit az együgyű nép elé vetnek, mint a kutyának, hogy a tehetetlenségről valódi problémákról eltereljék a figyelmet.)
Egyébként hallottam már én is mendemondákat, hogy honnan van a jobbiknak ennyi vagyona ;)
pénzzel és gyűlölettel pedig könnyű kampányolni.
A Jobbikot már most is lehet szidni, éppen elég megnyilvánulásuk volt.
Meg arról is kussol a média, hogy a 100 tagú cigányzenekar trombitása fújta a vihart, hogy leszakadjanak a vezetékek, kidőljenek az oszlopok! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!