Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik pártra szavazzak 2014-ben?

Melyik pártra szavazzak 2014-ben?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam a dolgon, de nem akarok rosszul dönteni. Semmiképpen nem az alapján fogok szavazni, hogy bárki csak ne az XY.

A Fideszben csalódtam, mert nagyon nem úgy alakul ez a négy év, ahogy ígérték. Minden rosszért elmúlt 8 éveznek. Persze lehet hogy tényleg a válság és a gazdasági helyzet az ok, nem tudom, nem vagyok közgazdász.

Az MSZP-nek nagyon lecsökkent a támogatottsága, és aki maradt az is inkább az együtt 2014-hez térne át. Ők nem hiszem hogy nyerhetnek majd, Mesterházy sem képes visszahozni a pártot.

Együtt 2014: Bajnai nagyon nem szimpatikus ahogy ígérget a beszédeiben "aki jót akar az szavazzon ránk". Persze ez csak az én véleményem. egyelőre nem tudok hinni nekik, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Jobbik: Több dologban nem értek velük egyet, de én hazaszerető ember vagyok, és az elveik nagy részével egyet értek. Csak nem hiszem hogy jó szemmel néznének más országok egy jobbik-kormányra, ill. nem tudom hogy lehetséges a tönkrevert magyar ipart újra beindítani.

LMP: Már nem igazán tudom komolyan venni ezt a pártot. Pláne most hogy kettévált, a maradék választói is elpártoltak.

DK: Nem hiszem...

Ezen kívül néztem közvélemény kutatásokat is, az egyik pl:

Fidesz: 41%

Jobbik: 19%

MSZP: 17%

Együtt 2014: 15%

DK: 4%

LMP: 2%

egyéb: 2%

Azt írják hogy a Fidesz/MSZP támogatottsága folyamatosan csökken, a Jobbik és az E2014 pedig emelkedik.

Ahogy elnézem, másfél év múlva még bármi megeshet. Fidesznek Jobbiknak és E2014-nek van talán a legtöbb esélye.

Szóval a kérdésem, hogy ti kire szavaztok, és miért?

A gyűlölködést mellőzzétek ha lehet. Aki értelmes választ ír annak természetesen megy a zöld kéz :)

2013. márc. 16. 01:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/82 anonim ***** válasza:
62%

Ha nem tudsz magadtól dönteni, akkor inkább ne is menj szavazni. De most komolyan, inkább ne válassz, minthogy mások véleményére hallgass.

Amúgy ez a statisztika tuti téves.

Nem hiszem el, hogy a megkérdezettek 41%-a még mindig kitart a fidesz mellett... Bár, ha egy "békemeneten" kérdeztek körbe, akkor talán...

2013. márc. 16. 01:49
 2/82 A kérdező kommentje:

"inkább ne válassz, minthogy mások véleményére hallgass"

Ha szavazol, az azt jelenti, hogy hallgattál valaki véleményére...

Engem érdekel hogy mások mit gondolnak.

2013. márc. 16. 01:56
 3/82 anonim ***** válasza:
66%

Hát itt tényleg teljesen fölösleges megkérdezni, vagyis a válaszolói nézetek teljes spektrumát látni fogod. Például nézd meg, hogy engem hogy lepontoznak majd, mert itt nagyobb számban balosok és liberálisok vannak sajnos.

Én Jobbikra fogok szavazni, és azért mert már elégvolt a 22 évből ami mögöttünk van. A balosok már megmutatták, hogy amit képviselnek az nem működik, amit tesznek az nem válik be.

És most lehet mondani, hogy ilyen semmiből előtűnő pártok majd itt megváltják világot, nem. Mert Együtt is, LMP is, stb leszakadt MSZP-sek SZDSZ-esek, stb gyülekezete. Ugyan azok a leszerepelt politikusok, DK például talán a legfelháborítóbb... Mindenki ugyan azt képviseli kb.

Balosok mind, és mit csináltak eddig? Kiárulták az országot, kilóra. Nincs már egészségügy, nincs jegybank, nincs mezőgazdaság, nincs ipar, teljesen nulla az egész ország, szó szerint tönkretették. De gondolom ezt te is érzed, látod. Valamiért sokan nem látják ezt sajnos. Annyira tönkre vágtak mindent, hogy egyszerűen monopolhelyzet alakul ki mindenhol, mint most is a rezsinél, úgy levehetik ezért a magyarokat hogy ihaj.

Ezért nem szavaznék még egyszer balosra SOHA. Olyan szinten nem, hogy viccből elgondolkodtam még 2010-ben, hogy a Fideszre szavazok, csak hogy nehogy bal legyen de nemvolt ilyen gond ugye ha emlékszünk, és így természetesen a Jobbikra szavaztam. Azt hittem, hogy még nem lesz eléggé nagy ereje akkor. Mert amúgy természetesen akkor is teljes hírzárlat volt a Jobbikkal. Mert amúgy nem látod híradóban, baloldali médiában, ugye abból van több. Mintha nem is létezne, nagyon ritkán foglalkoznak velük kereskedelmi tv-k, főleg hibák, elszólások, nyelvbotlások kapcsán hallod a hírekben. Közszolgálatin már picit többet. Próbálják nem mutatni őket, gondolom még a végén meglátják az emberek, hogy igazuk van. De jogosan félnek, nem attól amit mondnak, hogy de rossz lenne ez az amaz. Nem ha meg választanák a Jobbikot, mutatnának fel valamit, nem úgy mint a többi eddigi pártok, elégedettek lennének az emberek, és nem tudnának megint kormányozni ellenzékiek ettől félnek, nem mástól.

De a Jobbik is nagyon sok szavazatot kapott 2010-ben hála az égnek. Most, hogy még több szimpatizánsa van, nem kell ilyeneken még viccelődni sem, hogy csak ne a balos jöjjön, mert nemfog. De 2018-ra lesz inkább esélyesebb a Jobbik győzelme. Koalíció nélkül persze. De hogy azzal hogy lehetne, azt nem tudom mert nincs kivel ugye. De mindegy a lényeg, hogy nő a szavazótábor.

Nagyon sok ember Magyarországon nem pártra szavaz, csak párt ellen. Most ezért lesz kevesebb Fidesz szavazat, mert most rengeteg elégtelen ember még a nem is tudom mit is beikszelné, csakhogy ne a Fidesz legyen megint. Ezért ugrunk mindig ide-oda rendszerváltás óta, sz*r és sz*rabb között.

Ezt mindig elmondom, azért is szavazok rájuk mert egyetlen egy párt, aki betartja a programját amit választásokkor ígért. Mostanában a pártoknál az a divat, hogy nem, nem teljesítem amilyen ígéretekkel beküldenek az emberek, hogy képviseljem őket, nem, annak teljesen szögegyenes ellentétét csinálom.

A Jobbik ilyen kevés emberrel is elkezdett hajtani azért, hogy a programjukat, a megígérteket végigvigye, megpróbálja ami tőlük telik. Ezért is szavazok rájuk. Mert egy párt ami A-t mond és B-t csinál az átver engem, azaz hazudik, és nem szeretnék újra, nem becsületes pártot kormányon látni. Mert az a párt aki ennyire cinikus, hogy egy ilyen alapvető emberi normát nem tart be, mit hogy ne hazudj, annak nincs keresnivalója egy ország vezetésében.

És ami a másik érvem mellettük, és talán a legfontosabb is, hogy Magyarországon legyen magyar, azaz nemzeti érzelmű párt. Nézzen magyar érdekeket ne mást. Ez evidens lenne, mára már luxus igénnyé vált a politikában sajnos úgy látom.

2013. márc. 16. 03:10
 4/82 anonim ***** válasza:
55%
Természetesen a Jobbikra.
2013. márc. 16. 07:06
 5/82 anonim ***** válasza:
66%

Én is így vagyok , mint a kérdező.

Valószínűleg a Jobbikra fogok szavazni.

Jobboldali érzelmű vagyok.

Legutóbb a Fideszre voksoltam.

A Fideszben hatalmasat csalódtam ,kezet foghatnak az MSZP-vel, akiket annyira lenéznek és gyűlölnek. Nyugodtan kijelentheti a Fidesz is, hogy hazudunk , reggel , éjjel meg este.

2010-ben azért nem szavaztam a Jobbikra mert túl radikálisnak tartottam ,pár intézkedésével nem értek egyet ma sem , de csak ők maradtak az egyetlen alternatíva számomra.

2013. márc. 16. 10:06
 6/82 anonim ***** válasza:
58%

Nézd! Az a helyzet, hogy ezek a pártok: am block nem képviselik a magyar lakosság 5%-ának az érdekeit sem. A turpisság ott van, hogy a szociális probléma (lakás, munka, nyugdíj, EÜ, stb.) feszegetése nélkül nem lehet megszerezni ennek a kisemmizet népek a támogatását, bizalmát. Ezt ők nagyon jól tudják. Ezért aztán: nem is csinálnak lelkiismereti problémát a demagógiából és hazudozásból.

Akiket (név szerint) felsoroltál, cinikus, tőkés (kapitalista) pártok, vagyis egytől-egyig a magyar tulajdonosi réteg - zsírosparaszttól Demján Sándor úrig - érdekeit képviselik.

Szóval, ha nincs pár alkalmazottad-csicskád, legalább néhány hektár földed, vagy nem te vagy a BUX index lovagja, akkor "nem biztos", hogy jól jársz velük...

2013. márc. 16. 10:31
 7/82 anonim ***** válasza:
67%

... nem lehet megszerezni ennek a kisemmizett népnek a támogatását, bizalmát.

Bocs a hibákért!

2013. márc. 16. 10:37
 8/82 anonim ***** válasza:
52%
Balra-libra ne.Most se és sohase.
2013. márc. 17. 00:50
 9/82 anonim ***** válasza:
75%

Engem elgondolkodtat, hogy a jobboldaliak (Jobbik, Fidesz, KDNP) milyen alapon kérdőjelezik meg a más politikai nézeteket valló emberek hazaszeretetét. Nem csupán egy ellopott kokárdáról, keresztről van szó (volt választás amikor a Fidesz a kokárda hordással hirdette a kampánycsendben magát).

És itt az egyre mélyülő megosztás, ami legalább olyan vétek, mint a gazdasági vagy egyéb válság.

Egyáltalán nem vagyok MSZP-s, maszop-klónos, de azért valamin el kell gondolkozni:

A Fidesz érdekes módon most nagyon jön a világválsággal, meg azzal, hogy eladósította az országot az MSZP, de hozzá kell tenni, hogy az akkor felvett adósság jó részét a Fidesz használta fel, nem az MSZP költötte el, de statisztikailag "erkölcsileg" az ő terhűket nyomja.

Az is tény, hogy a 8 év alatt rengeteg fejlesztés történt (Budapest teljes úthálózatát két év alatt felújították, hidakat építettek, stb. 13. havi nyugdíjat adtak, majd elvettek, 5%-kal csökkentették az áfát, majd visszaemelték, (a Fidesz mind a nyugdíj emeléssel és az áfacsökkentéssel egyetértett).

A Fidesz minden reformot szabotált, rontotta a gazdaságot ahogy tudta (rohangált az EU-hoz, hogy ne adjanak támogatást ennek a kormánynak, a Kossuttéri tüntetésen Fidesz-politikus arra szólította fel a népet, hogy ne fizessenek adót, ne váltsanak jegyet a BKV-n, stb. ellehetetlenítve az MSZP kormányt... Mindennek utána lehet nézni!) - most meg!

A Fidesz jön hogy nem kell a hitel, mert fontosabb a szabadság... de orrba-szájba bocsájtja ki a kötvényeket sokkal magasabb kamattal így sokkal több adósságot hoz a nyakunkra magasabb kamattal. Miért? Nem a hazaszeretetért, vagy mert az IMF olyan rossz lenne, hanem mert az IMF betekintést nyerne hogy milyen a valódi gazdasági helyzet, és orbánistáknak nem lehetne hazudozni tovább, hogy a magyar gazdaság milyen jól alakul, stb., és hogy minden külföldi hülye és téved, és nincs tisztában a gazdasági helyzetünkkel, ill. rosszat akar nekünk, amikor aggodalmukat, kételyeiket fejezik ki.

(A Fideszben és az MSZP-ben és SZDSZ-ben, MDF-ben nagy közös vonás volt az, hogy amennyire csak tudtak, loptak.)

A Jobbik nagy részének a hazaszeretetében nem kételkedem, de a fanatizmus mindig veszélyes, és önveszélyes - jó szándékkal is Magyarországnak árt.

Lehet utálni az IMF-et (de hogy konkrétan miért is az zavaros) lehet utálni az idegen tőkét (de ha kiüldözzük, kimenekülnek, kérdés, hogy több lesz-e a munkahely, magasabb lesz-e a fizetés...

Lehet gyűlölni a cigányokat (de kérdés, hogy a kétségbeesésbe hajszolt emberek /éppen úgy mint az állatok/ nem-e sokkal veszélyesebbek és kiszámíthatatlanabbak), és még sorolhatnám vég nélkül a hibáikat.

Afelől semmi kétségem nincsen, hogy ha a Jobbiknak éppoly nagy hatalma lenne, mint a Fidesznek most, éppúgy elvakítaná őket a hatalomláz, és képtelenek lennének beismerni tévedéseiket, drasztikus irányváltást tenni a programjukban, ha a tervükről bebizonyosodik, hogy az az országot, népet veszélyezteti.

Szomorú dolog az, hogy sokan azt gondolják, hogy akik többen vannak, hangosabbak, erősebbek, annak van igaza, azok a bölcsebbek is. Sajnos az elkeseredett emberek a gyűlöletkeltő és hibáztató politikára (és kampányra) és a drasztikus ígéretekre sokkal inkább vevők, mint a józan észre és a higgadt, lassabb de fenntartható politikai megoldásokra.

A Fidesz semmilyen programmal nem állt elő akkor, amikor az MSZP-t le akarta váltani, csakis a gyűlöletbeszéddel, amit mondott, ígért, rágalomként kikért magánnak, annak az ellenkezőjét valósította meg (pl. alkotmánymódosítás, tekintélyelvű politizálás)

Az LMP honlapján kezdetektől fogva ott van a programjuk, értékrendjük, de sokkal több embert lehet megszólítani, mozgósítani zászlókkal, jelszavakkal, mint tanulmányokkal alátámasztott programmal és cselekvési tervvel.

Aki meg azzal jön, hogy az LMP=SZDSZ, mondjon nevet, melyik ex-szdsz-es képviselőre, tisztégviselőre gondol!

2013. márc. 17. 14:20
 10/82 anonim ***** válasza:
49%
Szavazz egyértelműen, bármiféle megingás nélkül, arra a pártra amelyik a magyar érdekeket képviseli, ez egyértelműen a Jobbik.
2013. márc. 18. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!