Pedofil kasztrálás, halálbüntetés?
Nemrég olvastam hogy az index olvasók kasztrálnák őket.Viszont a kormány szerint nem helyes.
Ha lenne népszavazás az ilyen kényes témákról mint a halálbüntetés ,pedofil kérdés akkor a kormány akkor is nemet mondana?
Demokratikus lenne-e a nép akaratával szembe menni?
Az index olvasók szerint kell őket kasztrálni kell őket de aztán a Fidesz elkezdte mondani hogy emberi jog , embertelen blablabla
Mi baja van a népnek a pedofil kérdéssel?
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A pedofil is a a lakosság egyes csoportjai.
(meg a fasiszták is)
Szóval szerinted a bűnöző egyenlő az áldozattal és ugyanannyi joga van.
A problémák itt kezdődnek.Az európai jogrendszer igen rossz.
A bűnözőknek (ide tartoznak a pedofilok is) nem a buksiját kellene simogatni meg kitüntetni hanem bűnhődniük , szenvedniük kell vagy így vagy úgy.
A gyilkosokat is kiemelik , már ha kiemelik.
Diszkriminatív-e vagy nem a bűnözőknél mit számít.Egy kiskorú megerőszakolása elég nagy bűn.
Külön kellene választani a bűnöző jogokat.Külön jogrendszer kellene nekik.
Így nagyon nem helyes hogy a bűnöző egyenlő a nem bűnözővel.
Jól tudod hogy nem ilyenre gondoltam.
Én mindenképpen támogatom a pedofilok kémiai kasztrálását , gyógyszerekkel és nem késsel.El kell nyomni a szexuális vágyukat.
Öcsi, egy szóval nem mondtam, hogy nem kell őket büntetni. Jelenleg is lazán kétszeresét kapja az aki egy gyerek sérelmére követ el a dolokat mint az aki egy 14+ évest. A probléma ott van hogy aki megerőszakol valakit az beteg. És tök mindegy hogy kit. Azt valahogy kezelni kell. Én speciel a kivégzést nem tartom jó ötletnek mert én nem végeztetnék ki egy 14 éves kissrácot mert egy nála pár hónappal fiatalabb mondjuk még éppen 13 éves kiscsajt meghúzott a beleegyezésével. Vagy nem mészároltatnám halomra a romákat, mert a putreszban mindennapos hogy 12-13 éves lányokat felcsinálnak. Az egésszel az a baj, hogy nehéz meghúzni a határt hogy honnantól számít valaki betegnek, vagy éppen csak rosszul jöttek össze a dolgok. Valamit mindenképpen lépni kell, de nem csak a pedofil ügyben mert én azt sem tartom elfogadhatónak hogy aki egy nem kiskorút erőszakol meg két év után kiszabadul és csinálja tovább.
Arra viszont ne számíts, hogy ameddig a KDNP a kormányban van, bármiféle előrelépés is lesz pedofronton. A sajátjaiknak nem fognak alá vágni.
Nekem az a bajom a kasztrációval mint büntetéssel (a halálbüntetés felvetésével nem foglalkozom), hogy miért a pedofilokkal szemben merül fel? Aki felnőtt embert erőszakol meg, azzal szemben nem volna ugyanolyan jogos?
Egyébként ez az egész pedofil dolog meglehetősen összetett: sokan nem is tudják, hogy az esetek többsége családon belül történik, és azok rendszerint nem is derülnek ki. A másik dolog, hogy az általános nézet szerint pedofilnak számít az is, aki gyerekeket molesztál, és az is, akiben csak megvan a vonzalom gyerekek iránt. Ilyen feltételek mellett, hogy fordulhatnak utóbbi szakember segítségéhez?
Nyitottabbanak kellene lenni a probléma felé, beszélni kellene róla, és sokat lehetne segíteni rajta. Pusztán a bosszúállás magában nem elég.
Akkor abban egyetértünk hogy a magyar illetve európai büntetőjogok , törvények egy tál híg széklettel egyenlőek.
Halálbüntetést sem úgy értettem ahogy te mondtad.Viszont aki 77 embert megöl és kap 20 évet az nem helyes , 77 ember életét elvette, neki vastagon járnak a méreg injekció.
"Viszont aki 77 embert megöl és kap 20 évet az nem helyes , 77 ember életét elvette, neki vastagon járnak a méreg injekció."
+ Meg tudod indokolni, miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!