Halálbüntetés helyett van más alternatíva?
Arra gondolok, hogy ugye jelenleg egyik megoldás sem jó. Az emberek nem akarják eltartani a gyilkosokat, de az emberi jogokat is figyelembe kéne venni - nem beszélve arról, ha tévesen ítélnek el embereket.
Lehet, hogy marhaságnak hangzik, de a kettő között szerintem a rabszolgaság húzódik meg (átvitt értelemben). Ha nem csak börtön lenne, nem csak rabok lennének, hanem dolgozniuk is kéne érte. Így aki dolgozik, annak adnak ételt. Így nem sérülnek az emberi jogok, mert a börtönben is eldönthetik, hogy akarnak-e élni tovább. Ráadásul nem kell eltartani őket, hisz maguknak teremtik meg a saját megélhetésüket.
"de az emberi jogokat is figyelembe kéne venni"
Mért?
Szerintem az emberi jogok, mint pl. az élethez való jog jelen helyzetben, addig vehető figyelembe, amíg azt egyén (elkövető) is betartja, tiszteli.
Onnantól, hogy ő ezt semmibe vette másnál, ne bújjon mögé, pusztuljon!(más kérdés a nemzetközi szabályozás, én csak az erkölcsi oldalát feszegettem)
Persze hogy van, csak nem alkalmazzák, mert az alkalmazóknak nagyon nem kifizetendő. Minden bűnelkövetőt el kell kapni, és a képességeinek megfelelő munkára beosztani, tisztességes fizetést adni neki. A munkavégzés addig tartana, míg minden okozott költséget (beleértve a saját ellátását) ki nem fizeti.
De ehhez nagyon jó nyilvántartás kellene, mind az elkövetésekről, mind a károkról, munkáról és még sok másról. Ehhez viszont egyrészt akarat, másrészt hozzáértés kell. Akarat nincs, mert a részesedés nagyobb, hozzáértés nincs, mert az oktatás folyamatosan romlik. Ezt súlyosbítja, hogy a potenciális végrehajtók fizetése és megbecsültsége a béka feneke alatt van. Napi hír a börtönőrök korruptsága, a főnökeik, rendőrségi, ügyészségi fővezérek tevékenysége persze rejtve marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!