Miért akarnak sokan halálbüntetést?
Szerinted olyan egyszerű egy brutális gyilkosból (aki esetleg egész életében a bűnözésből élt) egy normális embert faragni?
Jelenleg is próbálkoznak ilyen programokkal a börtönökben, de többnyire nem sikerül.
Az lenne a legjobb a börtönökben,hogy bizonyos kereteken belül dolgoznának a rabok keményen(!) és egy életre megtanulnák azt,hogy mi a munka.
A halálbüntetés igazából megszabadítja őt a bűntől, egyszer elég meghalni és többé nincs vele gondja, de 50 évet azzal élni,hogy mindenki csesztet téged és ha esetleg még a bűntudat is van, na az a jó.
Mert elégtételt akarnak és azt gondolják a halál az lenne!
Hogy igazuk van-e azt nehéz megmondani!
A móri mészárlás után mindenki 100%-ban meg volt győződve hogy kik a tettesek és a halálbüntetésesek még tüntetést is tartottak a "keményebb büntetésért"! Ha akkor engednek a népharagnak akkor kapásból 2 embert megőlnek!
Ha sokak akarata érvényesül akkor még hosszan meg is kínozzák őket!!!
Aztán ugyan ezek az emberek egy vállrándítással továbbléptek mikor kiderült hogy ártatlanok voltak!!
Vagy ki lehetett volna végezni Tánczos Gábort is meg még sokakat! Pedig Tánczosról szerintem sokan gondoljuk hogy ártatlan!
Az a fílm volt érdekes ami arról szólt hogy Jézus halálát is sokan nézték csak úgy érdekességből, kiváncsiságból... gondolták hagy haljon meg, biztos rászolgált valamivel...
A halálbüntetésre majd akkor térjünk vissza ha képesek leszünk biztosra venni hogy a tettest kapták el "dicső" rendőreink, ügyészeink, bíráink...
Sokan azzal érvelnek a halálbüntetés ellen hogy nem keresztény, emberi élet blablabla
Való igaz hogy nem keresztény , az USA kultúrája és törvényei keresztény és zsidó elemeket egyaránt tartalmaznak.A halálbüntetés , magántulajdon védelme akár ölés árán is ez is bizony zsidó szokás.De ezzel nincs semmi baj.
Nem értem miért baj hogy a súlyos bűnözők kivégzése vagy a magántulajdon nagymértékű védelme zsidó szokás.
Ennyit igazán tanulhatnánk tőlük.
Kérdező , egy sorozat gyilkosból nem tudsz normális embert nevelni csak úgy.
És egyébként is , mi lesz a megtorlással mi lesz a büntetéssel?
Aki bűnt követ el annak bűnhődnie kell.
"Mert elégtételt akarnak és azt gondolják a halál az lenne!"
Én még sohasem akartam elégtételt, bármit követett is el az illető akár velem, akár másokkal szemben. A halál büntetéstől egyetlen dolgot várok, hogy akik egyszer már gyilkoltak és azt sorozatosan vagy különös kegyetlenséggel követték el, soha többé ne kerülhessenek embertársaik közé.
"Sokan azzal érvelnek a halálbüntetés ellen hogy nem keresztény, emberi élet blablabla "
Nem kötelező nekünk kereszténynek lennünk. Aki nem erre a világra való az ki kell végezni!
"Az lenne a legjobb a börtönökben,hogy bizonyos kereteken belül dolgoznának a rabok keményen(!) és egy életre megtanulnák azt,hogy mi a munka. "
Azt még megértem, hogy te olyan tökös gyerek vagy, hogy elvállalnád az őrzésük, de kérdezz már meg minket adófizetőket is, hogy ha nem tudsz nekik olyan munkát biztosítani, melynek bevétele fedezi az ellátásuk, a rezsi költségeket és a te illetményed, mi akkor is kívánjuk -e ezt a baromságot finanszírozni!
A halálbüntetés ellen az egyetlen jó érv szerintem, hogy visszafordíthatatlan és ha utána kiderül, hogy ártatlan volt, már késő.
Ez viszont sokaknak több, mint elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!