Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek vissza kéne...

Szerintetek vissza kéne állítani a halálbüntetést?

Figyelt kérdés

Én igennel voksolnék.

Kérek mindenkit, hogy az alábbi videót előbb tekintse meg. Vezető politikusok nyilatkoznak a halálbüntetésről... vagy nem nyilatkoznak.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qYOb3..

2012. nov. 5. 22:50
1 2 3 4 5
 1/49 Antimod ***** válasza:
86%

Ez minden durvább bűnesetnél újra és újra előkerül.

A videót nem nézem meg, nem érdekel a "vezető politikusok" véleménye.

Nem támogatom a visszaállítását. A gyilkosnak szembesülnie kell a saját tettének következményével, és végső soron el kell számolnia a lelkiismeretével. Egy valóban hosszú és kemény börtönbüntetés erre megfelelő módszer. Ha kivégzed, akkor megkíméled őt ettől a hosszú folyamattól, ráadásul számtalan ártatlan ember vére száradhat a kezeden (átvitt értelem, természetesen). További probléma, hogy ki hajtja végre a kivégzést.

2012. nov. 5. 22:59
 2/49 anonim ***** válasza:
86%
én azt mondom, hogy halálbüntetést, csak a legsúlyosabb esetben kapjon az illető és csak akkor, ha 100%-ig biztosak benne, hogy ő követte el, ellenkező esetben tényleges életfogytiglan önfenntartó börtönben és ne csak 10 évet űljön ahol a mi adónkból tartják el
2012. nov. 5. 23:00
 3/49 anonim ***** válasza:
89%

elsőnek valahol igaza lenne, ha nem full kényelemben élnének bent a börtönben.. sokkal jobban, mint sok ezer ember itt kint.

Ha mondjuk kényszermunkára küldenék ok... na de könyörgöm. az én, és a ti pénzeteken él tök jól odabent. fedél van a feje felett, van kajája, könyvtárba járhat, tanulhat, egy csomó mindent kaphat, csinálhat. csak ki nem jöhet. azért ez annyira nem nyomorúságos, pláne annak fényében, hogy mondjuk több családot tönkretett a gyilkossággal.

2012. nov. 5. 23:02
 4/49 anonim ***** válasza:
78%

Másrészt van különbség a gyilkosságok közt is. Ha lelép a gyerek a kamion elé féktávon belül, akkor a kamionos esélytelen, de ezért nem kéne kivégezni. Másfelől vannak a gyilkosságnál durvább bűntettek is. Akkor őket kétszeresen kéne kivégezni?

A börtönbüntetéssel legalább a bűntettel arányos büntetést kapja (vagy kéne kapnia).

2012. nov. 5. 23:02
 5/49 A kérdező kommentje:

Hóhér. Ez szakma volt, és aki csinálta, tudta mit vállal. Másrészt.

Nem tudom,te hogy vagy vele, de én nem akarom eltartani az adóforintjaimból a gyilkosokat 30-40-50 évig. (Példákat írtam.) A gyilkosok néhány esettel eltekintve gyáva emberek, akik félnek a haláltól. Én azt mondom, aki elvesz egy életet,alantas okból, az adja érte a sajátját.

2012. nov. 5. 23:03
 6/49 anonim ***** válasza:
30%
a tényleges életfogytigot is a mi pénzünkből dotálják..
2012. nov. 5. 23:03
 7/49 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül írtam, hogy ,,alantas" indokból. Azért van annyira fejlett a jogrendszer, és a társadalom is, hogy ezt meg tudja állapítani. És igen, azzal én is egyetértek, hogy alapos vizsgálat előzze meg a halálos ítéleteket.
2012. nov. 5. 23:04
 8/49 anonim ***** válasza:
50%

Szándékosan elkövetett ember ölésnél igen , kellene alkalmazni a halálbüntetést.

Viszont ha valaki véletlenül elüt egy részeget este akkor az természetesen más.Nem vethető azzal hogy valaki megkésel valakit az utcán.

2012. nov. 5. 23:06
 9/49 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ha valaki egy ilyen durva gyilkosságot elkövet, azt először vigyék le 20-30 évre dolgozni egy bányába, ha megismétli, akkor meg öljék meg, és adják el a szerveit.
2012. nov. 5. 23:11
 10/49 anonim ***** válasza:
90%

A halálbüntetés visszaállítását ellenzem.

Szerintem is inkább valami kényszermunkatábor lenne a megoldás a súlyos bűncselekmények elkövetőinek. LÉtrehozni pár lagert, aztán mehetne napi 14 órában a kőtörés - vagy akár valami értelmesebb is. A zöldségeket megtermesztetném velük stb stb... Aztán nem lenne 20-25 év habzsi-dőzsi a mi pénzünkön.

2012. nov. 5. 23:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!