Szerintetek vissza kéne állítani a halálbüntetést?
Én igennel voksolnék.
Kérek mindenkit, hogy az alábbi videót előbb tekintse meg. Vezető politikusok nyilatkoznak a halálbüntetésről... vagy nem nyilatkoznak.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qYOb3..
Ez minden durvább bűnesetnél újra és újra előkerül.
A videót nem nézem meg, nem érdekel a "vezető politikusok" véleménye.
Nem támogatom a visszaállítását. A gyilkosnak szembesülnie kell a saját tettének következményével, és végső soron el kell számolnia a lelkiismeretével. Egy valóban hosszú és kemény börtönbüntetés erre megfelelő módszer. Ha kivégzed, akkor megkíméled őt ettől a hosszú folyamattól, ráadásul számtalan ártatlan ember vére száradhat a kezeden (átvitt értelem, természetesen). További probléma, hogy ki hajtja végre a kivégzést.
elsőnek valahol igaza lenne, ha nem full kényelemben élnének bent a börtönben.. sokkal jobban, mint sok ezer ember itt kint.
Ha mondjuk kényszermunkára küldenék ok... na de könyörgöm. az én, és a ti pénzeteken él tök jól odabent. fedél van a feje felett, van kajája, könyvtárba járhat, tanulhat, egy csomó mindent kaphat, csinálhat. csak ki nem jöhet. azért ez annyira nem nyomorúságos, pláne annak fényében, hogy mondjuk több családot tönkretett a gyilkossággal.
Másrészt van különbség a gyilkosságok közt is. Ha lelép a gyerek a kamion elé féktávon belül, akkor a kamionos esélytelen, de ezért nem kéne kivégezni. Másfelől vannak a gyilkosságnál durvább bűntettek is. Akkor őket kétszeresen kéne kivégezni?
A börtönbüntetéssel legalább a bűntettel arányos büntetést kapja (vagy kéne kapnia).
Hóhér. Ez szakma volt, és aki csinálta, tudta mit vállal. Másrészt.
Nem tudom,te hogy vagy vele, de én nem akarom eltartani az adóforintjaimból a gyilkosokat 30-40-50 évig. (Példákat írtam.) A gyilkosok néhány esettel eltekintve gyáva emberek, akik félnek a haláltól. Én azt mondom, aki elvesz egy életet,alantas okból, az adja érte a sajátját.
Szándékosan elkövetett ember ölésnél igen , kellene alkalmazni a halálbüntetést.
Viszont ha valaki véletlenül elüt egy részeget este akkor az természetesen más.Nem vethető azzal hogy valaki megkésel valakit az utcán.
A halálbüntetés visszaállítását ellenzem.
Szerintem is inkább valami kényszermunkatábor lenne a megoldás a súlyos bűncselekmények elkövetőinek. LÉtrehozni pár lagert, aztán mehetne napi 14 órában a kőtörés - vagy akár valami értelmesebb is. A zöldségeket megtermesztetném velük stb stb... Aztán nem lenne 20-25 év habzsi-dőzsi a mi pénzünkön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!