Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek vissza kéne...

Szerintetek vissza kéne állítani a halálbüntetést?

Figyelt kérdés

Én igennel voksolnék.

Kérek mindenkit, hogy az alábbi videót előbb tekintse meg. Vezető politikusok nyilatkoznak a halálbüntetésről... vagy nem nyilatkoznak.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qYOb3..

2012. nov. 5. 22:50
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

18-as: akkor is ezt mondanád, ha téged hívnának fel, hogy azonosítsd a gyermeked holttestét, majd menj szembesítésre a gyilkosával?

19-es: Ezzel nem értek egyet. A halálbüntetésnek igenis van visszatartó ereje. Hidd el, ha szél himbálná a kötélen függő gyilkosok holttestét, akiknek a nyakában ,,Embert öltem. Megérte?" tábla lenne, akkor mindenki kétszer meggondolná, megéri-e gyilkolni.

2012. nov. 6. 00:07
 22/49 A kérdező kommentje:
20-as: Akkor nyilván a több millió férfi is bűnös, akik a történelem során bárhol, bármilyen háborúban életüket adták a hazájukért... Nyilván itt a becsületes katonákra gondolok, nem a köztük is sajnos fellelhető gyilkosokra.
2012. nov. 6. 00:10
 23/49 A kérdező kommentje:
Bocs, lemaradt: Őket mégse végezték ki (már ha túlélték.) És miért? Mert nem gyilkosok voltak, hanem katonák. Ebből viszont az következik, hogy a halálbüntetés nem bűn, hanem megoldás... de csakis végső, és indokolt esetben.
2012. nov. 6. 00:12
 24/49 anonim ***** válasza:
49%
Oké, értem én, hogy most ez a téma előkerült, de ez már a sokadik ilyen kérdés, szerintem már mindenki leírta a véleményét (én is), én azt mondom most egy kicsit hanyagoljuk ezt, mert nincs értelme naponta kérdezni.
2012. nov. 6. 00:12
 25/49 anonim ***** válasza:
49%

A háborút és a katonaságot ide belekeverni értelmetlen.

Egyébként igen, egy háborút kirobbantani is bűn szerintem, a katona pedig csak egy eszköz, aki parancsra cselekszik, tehát semmiképpen sem tehető felelőssé az általa elkövetett emberölésekért.

2012. nov. 6. 00:18
 26/49 A kérdező kommentje:
Utolsó: ezt mondom én is, hogy nem lehet azért a halálbüntetést bűnnek nevezni, mert az is emberölés, mert nem az. Ezért mondtam, hogy a katonákat sem ítélték el ,,emberölésért."
2012. nov. 6. 00:19
 27/49 anonim ***** válasza:
50%
Igen.
2012. nov. 6. 00:24
 28/49 anonim ***** válasza:
76%

" Ezzel nem értek egyet. A halálbüntetésnek igenis van visszatartó ereje. Hidd el, ha szél himbálná a kötélen függő gyilkosok holttestét, akiknek a nyakában ,,Embert öltem. Megérte?" tábla lenne, akkor mindenki kétszer meggondolná, megéri-e gyilkolni."

Az USA 33 tagállamában még van halálbüntetés, és? Ugyanúgy vannak brutális bűncselekmények. Írták Kínát is, de van Pakisztánban, Szaúd -Arábiában, Iránban.

Qrv@ nagy elrenttentő ereje lehet, ha pl Kínában 2004ben több mint 3400 emberen hajtották végre a halálbüntetést...

2012. nov. 6. 00:26
 29/49 A kérdező kommentje:
Utolsó: Csak egyetlen dolgot felejtesz el. Kínában csekély 1 milliárd ember él (ha nem több, de nem tudom pontosan.)
2012. nov. 6. 00:28
 30/49 anonim ***** válasza:
89%

aki azt mondja, hogy a börtönben "luxus" van, az még egy napot se volt bezárva és börtönt se látott. szégyelljétek magatokat, gonoszak, buták és romlottak vagytok. örülök, hogy nem nektek, a csőcseléknek a kezében van a hatalom. Magyarországon esztelenség lenne a halálbüntetést bevezetni, sokkal több rossz lenne belőle, mint jó.

Én nem akarom, hogy bárkit is megöljenek, pláne ne az én nevemben. Ez egy irreverzibilis folyamat, embertelen és ízléstelen és a tévedést sose lehet kizárni. Inkább engedjenek el 100 bűnöst, minthogy kivégezzenek egy ártatlant. Inkább fizessük életük végéig a fűtést és a kaját, de ne kezdjünk gyilkolászni. Persze vannak nagyon nyomós ellenérvek, nem csak gazdaságiak, de én ezekkel nem értek egyet. Különben is honnan veszitek a bátorságot, hogy ne csak a gyilkosok, hanem ti is így döntsetek egy ember életéről? Nincs bennetek szégyenérzet?

2012. nov. 6. 00:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!