Ami itthon náci, az nyugaton hazafiság?
Amerikában jártam. Szinte minden háznál van zászló, amit a nemzeti ünnepeken mindenki kitesz. Itthon max. az önkormányzat, meg néhány magánház.
Ott szinte mindenki büszke arra, hogy amerikai állampolgár, itt ha valaki büszke a magyarságára, akkor már lenácizzák, lemélymagyarozzák, gyűlölködnek.
Miért van ez a nagy különbség? A jobboldali embereket folyton lenácizó baloldaliak számára mit jelent a valódi magyar hazafiság, ők hogyan élik ezt meg (ha megélik egyáltalán), és hogyan nyilvánulhat meg a jobboldaliak hazaszeretete, hogy az ne sértse folyton a baloldaliakat?
Igyekeztem korrektül kérdezni.
"Amerika pedig más, mint Magyarország. Az amcsik ezerféle helyről jöttek, mindenféle náció alkotott egy óriási, sikeres országot, erre büszkék."
Igen más olyan szempontból Amerika, hogy nem azt nézik a közéleti személyiségek, (akiknek a példát kellene mutatniuk) hogy mit tudnának ellopni az állami tulajdonból, és nincsenek az előző rendszerből megmaradt élősködő kommunisták.
Kedves 60%-os, elárulod, miért szálltál rám?
Csak tisztázásképp: én Közép-, és Kelet-Európa alatt "nem a mayarokat", hanem a lengyeleket, cseheket, szlovákokat, magyarokat, szlovénokat és horvátokat értem. Megint alap nélkül rohansz ki. Ismered a mondást, hogy az ács mindenhol szöget lát?
A 65%-os válaszoló hozzászólását egészíteném ki:
"Még engem sem fogadtak volna el franciának hiába vagyok fehér.Náluk a francia az francia ,nem lehet sem négerből sem magyarból francia."
- Emellett Sárközyt is többször kritizálta az ellenfele, hogy "mégis hogy jön ő ahhoz, hogy magyar származásúként beleszóljon a francia politikába? Ha ő francia származású magyar lenne, ő se jönne ide Magyarországra."
Nem szoktam nácizni sose. Gyűlölködni se túl sokszor. De.
Nem azért náciznak, mélymagyaroznak sokan, mert valaki büszke a magyarságára, származására, vagy éppen magyar zászló van a házán.
Hanem azért, mert Magyarországon, akik hazafinak mondják magukat, a legkevésbé se hazafiak. Annyiból áll a hazafiság, hogy kuruc infot olvasnak, Kárpátiát hallgatnak, vagy FankaDelit, van egy árpádsávos kendőjük, meg mondogatják hogy Vesszen Trianon.
És nekem mit jelent a valódi magyar hazafiság? Már leírtam más kérdésnél is.
Nekem azt jelenti, hogy ismerem a történelmünket. Nem csak azt az 5 királyt ismerem az Árpádházból, akit tanítanak, hanem a többit is, akik nincsenek alaptantervben. Mert érdekel a téma, és magam utána járok, ha érdekel.
Nekem azt jelenti, hogy ismerem a kultúránkat, az országunkat. Fel tudom sorolni a borvidékeinket, a jellegzetes boraikkal, az összes nemzeti parkunkat, és a térképen se veszek el, mert már bejártam az ország nagyrészét, pedig csak 19 éves vagyok. Nem csak a hírekből hallok Miskolcról, hanem jártam ott már vagy 3x, ahogyan Visegrádon, Székesfehérváron, Sopronban, Szombathelyen, Pécsen, Szigetváron, Szegeden, kecskeméten, Budán, és még sorolhatnám. Jártam a kevésbé ismert szép helyein az országnak.
És büszke vagyok a magyarságomra, származásomra, 600 km-re dolgozok Kaposvártól, és hordom a "Szeretem Kaposvárt" pólómat itt is. Azért mert külföldön dolgozok, még magyar maradok, és azt az országot tekintem hazámnak.
Nekem ezeket jelenti a hazafiasság, a "magyarság"-érzet. Nem pedig az, hogy külsőségekben követek egy turulos divatot.
"Sárközyt is többször kritizálta az ellenfele"
A politikát ne keverd a magánélettel. Már csak azért se, mert Sarközy megnyerte a választásokat, tehát a franciák többsége nem foglalkozik magyar származásával. Az, hogy egy politikus hogy mocskolódik teljesen más, nem a valóság.
Amúgy meg: az, hogy most épp a magyarokat együtt említetted más országokkal nem jelent semmit, ez nem védekezés. Ugyanis attól függetlenül megint a magyarok voltak a jófiúk között, mint mindig.
És igen, a franciák nem fogadják be a bevándorlókat. Legalábbis azokat, akik első generációs bevándorlók, és nem tudtak beilleszkedni. Azt, aki már ott született, tökéletesen beszéli a francia nyelvet és ismeri a franciát, azt minden gond nélkül befogadják a nemzetükbe.
Míg nálunk ugyanezt egy egyetemet végzett, tisztességes roma nem mondhatja el magáról. Neki akkor is nehéz munkát találnia, csak mert roma.
Áh, szóval innen fúj a szél.
"Míg nálunk ugyanezt egy egyetemet végzett, tisztességes roma nem mondhatja el magáról. Neki akkor is nehéz munkát találnia, csak mert roma."
- Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
Úgy értem, hogy nem oknélkül elővigyázatosak egy romával. Ebben a cigány társadalomnak kemény munkája van, ez az erre adott válasz.
Nekem van cigány barátom, ha valaki viselkedésével és igényességével igazolja, hogy érdemes arra, hogy a társadalom tagja legyen, az az is lesz - nekem ne mondd, hogy nem, mert erre konkrét példa van. Az, hogyha a cigányság döntő többségével szemben negatív tapasztalatai vannak az embereknek, de az adott illető nem adna erre okot, azt ne az embereken kérje számon, hanem azokon, akik ezt a negatív képet elérték. (A szomszédunk cigány származású, mégis jobban írtózik tőlük, mint mi. Neki gyümölcsöket adunk, ő nekünk baromfikat, teljesen megférünk egymás mellett.)
És ha egy illető a kevés kivételhez tartozik, akkor ne kérje ki magának, hanem fogadja el, hogy az emberek bizonyságot várnak tőle, hogy ő nem olyan, mint a többség. Szomorú dolog, de a probléma forrását nem a társadalomban kell keresni.
Persze az is közrejátszik, hogy ha valakit elutasítanak az állásinterjún - márpedig ilyen rengeteg emberrel történik ma - és történetesen cigány származású, az hajlamos ezt betudni az elutasítás okának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!