Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki büszke akar lenni valamire...

Aki büszke akar lenni valamire, mért nem arra büszke, hogy magyar?

Figyelt kérdés

Idézet egy másik kérdésből:

"Ha én német lennék, büszke lennék magamra. A világ legcsodálatosabb népe, sokkal előrébb lenne az emberiség, ha mindenki német lenne."

2012. dec. 26. 07:26
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
88%

"Jahh és a Kiadó: ÍRÁSTÖRTÉNETI KUTATÓ INTÉZET !"

De miről is szól a könyv pontosan? Bocsi, de nem akarok pénzt kiadni rá, de ha te olvastad összefoglalhatnád esetleg, addig nem lehet eldönteni, hogy hülyeség-e avagy sem.

Ha meg amúgyis írástörténeti kutatóintézet, akkor gondolom írástörténetről szól. Ahhoz meg a magyar nép egyiptomi/sumér eredetének semmi köze nincs az ég világon. Az írástörténet egy viszonylag független dolog.

Csak egy egyszerű példát had mondjak: jelenleg én, magyar emberként, latin betűs írást használok, pedig közöm sincs a latinokhoz.

2012. dec. 26. 12:33
 42/56 anonim ***** válasza:
86%

Offtopicoljuk szét a kérdést mert miért ne.

Arra, hogy magyarok vagyunk, nem érdemes büszkének lenni, mert ez elsősorban nem teljesítmény. Viszont a magyarok által elért teljesítményekre sincs értelme büszkének lenni, mert a tudósok külföldön érik el többnyire a nagy eredményeiket (Teller, Neumann, Charles Simonyi, etc.), az olimpikonjaink meg milliókat kapnak minden megszerzett aranyért, ami nyilván jobban motiválja őket a magyar nemzetiségnél. Ha nem, akkor a sok óegyiptomi szittyahun sumér miért nem ugrik fejest már most a Hajós Alfréd vagy a helyi pocsolya vizébe, és kezd el a 2016-os olimpiára gyúrni? :P

Az, hogy 4000 éve éltek-e itt magyarok, vagy nem, jelentéktelen, mivel semmit nem érünk az egésszel, normális leleteink úgy sincsenek.

Még a hun-magyar rokonság se bizonyított, vagy a finnugor nyelvrokonság sem, mert mindegyiket támadják.

Régen minden ősmagyar vackot végigszenvedtem, de itt csak elkeseredett emberek menekülnek valami unalmas álomvilágba, amit mitológiaként akarnak eladni az errevágyó laikusoknak, pedig kidolgozottság szintjén J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura c. regényét se éri utol egyik "novella" sem.

2012. dec. 26. 12:35
 43/56 anonim ***** válasza:
92%

"Mért én mutassak? Be raktam hat linket. Ha neked egy sem felel meg akkor keress magadnak olyat ami megfelel. Még egy könyvet is belinkeltem, ha a honlapokban kételkedsz, neked az sem volt jó."

A könyvnek a szerzője, amelyet belinkeltél, egy fogorvos! Ismétlem egy fogorvos, aki egyiptológusnak állítja magát! Sehol, semmilyen tudomány közeg nem említi a nevét! A poén csupán ez!

Továbbá!

"A magyarság mint vándorló nép..."

Olyanról, hogy "magyarság" csak a vérszerződés után beszélhetünk! Addig csak különböző törzsek voltak, akik közül némelyik teljesen eltérő kultúrával és nyelvvel is bírt. Kezdjük mondjuk itt!

Az viszont való igaz, hogy adtunk mi IS a nyugatnak, de az túlzás, hogy mi sz@rtuk volna ki a spanyol viaszt!

"...és valóban járt már itt 4 ezer évvel ezelőtt is."

Ezt nagyon eltévesztetted! Gondolkozz rajta egy kicsit! A Római Birodalom még tervbe sem vélt i.e. 2000 évvel ezelőtt, de a "magyarok" már akkor is be-bejártak a Kárpát-medencébe?! Érdekes, főleg annak fényében, amit fent is fejtegettem a magyarokról...

2012. dec. 26. 12:50
 44/56 anonim ***** válasza:
100%

"Borbola János Hollandiában élő kutató egy évtizeddel ezelőtt a moszkvai matematikai papirusz tizedik feladványának megfejtésével vált ismertté, amelynek megoldásával előtte a nemzetközi tudományosság adós maradt. Később az általa kidolgozott módszerrel számos egyiptomi hieroglif szöveget fejtett meg, amelyek közül kiemelkedik az óbirodalmi UNAS fáraó szakkarai piramisában található sírfelirat.

Remélem itt meg épp abba fogsz belekötni, hogy a könyv most nincs raktáron. :D

[link]

Az egyetlen bibi csak az, hogy a Moszkvai Matematikai Papírokról szóló hivatalos oldalakon sehol sem emlegetik Borbola nevét! Hoppá!

De itt: [link] sem!

Sőt, az oldal hivatkozásai sem említik a nevét. Különös!

2012. dec. 26. 12:55
 45/56 The Vault Dweller ***** válasza:
88%

Mert mi olyan nagy büszkélkedni való van a magyarságon?

Őseink tettei? Büszkének kéne lennem a nándorfehárvári diadalra, úgy hogy ott sem voltam? Büszkének kéne lennem Teller hidrogénbombájára? Én ahhoz semmit nem adtam hozzá...

Büszkeséggel kéne tekintenem a helytállásra az osztrákok ellen '48-ban, vagy a szovjet ellen '56-ban?

Nem az én érdemem. Ezek a dolgok akkor is ugyanígy történtek, ha én németnek születek, észtnek, vagy japánnak.

Egy országra, vagy származásra akkor érdemes büszkének lenni, ha az olyan is. Megértem, ha egy német büszke, hiszen nagy ipari és kereskedő nemzet az övék, irigylésre méltó életszínvonallal. Megértem, ha egy cseh is büszke Csehországra, hisz húsz éve még egy nagyon csúnya nyomortelep voltak, most pedig tessék rájuk nézni. Ha egy görög most büszke Görögországra, az viszont nevetséges.

Ugyanígy örülnék, hogy ha 5-10 éven belül büszkén beszélhetnénk Magyarországról, hogy nézzétek, hol voltunk '12-ben, és most mennyivel előrébb vagyunk.

De most az ország egy megosztott, lejjebb és lejjebb csúszó dolog, ahol a politika csak ígéretekkel működik, a választókat meg az irigység, a kicsinyesség, és egyéb aljas érzelmek motiválják. Vannak, akik máig tapsolnak arra, hogy a banktól, multitól, távközléstől veszik el a pénzt, ujjonganak, hogy a gazdagnak, a külföldinek rosszabb, nem fogva fel, hogy ez magyar emberek munkahelyébe kerül, ezt a veszteséget neki kell végső soron kifizetni, és hogy pont emiatt a szabad kereskedelmet és vállalkozást sújtó kétbites ostobaság miatt lett kudarc a Kádár-rendszer.

Alsó hangon 60 évvel le van maradva a kormány és annak választóinak a gondolkodása. Erre förtelmes nagy szégyen büszkének lenni.

2012. dec. 26. 12:58
 46/56 anonim ***** válasza:
97%

"Jahh és a Kiadó: ÍRÁSTÖRTÉNETI KUTATÓ INTÉZET !

Szóval itt már mindenki hülye, csak te lehetsz helikopter."

Már vidámabbá tetted a napomat, köszönöm!

Ez az ún. Írástörténeti Kutató Intézet honlapja:

[link]

Nézz szét! Szerintem ez egy kamu "intézet"! Az "intézet" alapítója egy Varga Géza nevű írástörténész, akinek semmilyen elismertsége nincs a szakmában, össze-vissza halandzsázik az "ősmagyarságeról". A labda a te térfeleden pattog...

2012. dec. 26. 13:00
 47/56 anonim ***** válasza:
97%

Jéé, tényleg, ultrawebes webcím tele reklámmal!

Egyszerűen szánalom, és ezzel az "intézet" névvel még meg is akarja vezetni a jónépet!

2012. dec. 26. 13:03
 48/56 The Vault Dweller ***** válasza:
97%
Weishauptnál a pont. De tényleg, egy ilyen intézetnek mégis milyen hitelessége van? Másrészt meg ha már itt voltuk 4000 éve, nem lehetséges, hogy legalább akkora nyomunk kéne hogy legyen itt, mint a rómaiaknak, a keltáknak, az avaroknak, vagy a szlávoknak?
2012. dec. 26. 13:14
 49/56 Dick Esmen ***** válasza:
89%
Büszke vagyok arra hogy magyar vagyok,de arra is amit önerőből értem el.
2012. dec. 26. 15:29
 50/56 anonim ***** válasza:
96%

én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. arra nem vagyok büszke, amit a többi magyar (és nem magyar) ezzel az országgal tett.

de ha német lennék, valószínüleg arra lennék büszke. én személy szerint bírom őket....

magyar létemre, büszke vagyok néhány németre, aki ezt megérdemli.

és ha német lennék valószínüleg büszke lennék néhány magyarra, közülünk is megérdemlik páran.

2012. dec. 26. 16:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!