Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád-e, hogy korlátozzák...

Támogatnád-e, hogy korlátozzák a választójogot az alábbi példák alapján?

Figyelt kérdés
Pl. alsó korhatár emelése, felső korhatár meghúzása, adózás alapján (csak az szavazhasson aki dolgozik és adózik), iskolai végzettség alapján, stb.
2012. okt. 2. 10:52
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Esetleg büntetlen előélet...
2012. okt. 2. 10:53
 2/36 Antimod ***** válasza:
72%
Nem.
2012. okt. 2. 11:03
 3/36 anonim ***** válasza:
72%
nem
2012. okt. 2. 11:11
 4/36 anonim ***** válasza:
39%
Igen. A demokrácia szerintem ott bukik, hogy mindenkit egyenlőnek tekint, holott ez messze nem igaz.
2012. okt. 2. 11:12
 5/36 Antimod ***** válasza:
97%

Kicsit kifejtem, miért nem.

Nos, a demokrácia ott bukik, ha bizonyos társadalmi csoportokat kizárunk a véleménynyilvánításból, és helyettük döntjük el, mi történjen velük. A kizárás pedig önkényes, hiszen ma már sokszor pénzkérdés, kinek mi a végzettsége, a büntetett előélet sem biztos, hogy a szóban forgó személyt meg kell bélyegezni (van rá példa), a dolgozó ember pedig nem fog segélyeket megszavazni a munkát nem kapónak, aki így fel is fordulhat anélkül, hogy esélye lenne megvédeni magát.

Még az alsó korhatár emelése az, amivel egyet tudnék érteni, de mi alapján tennéd ezt, mivel indokolnád?

2012. okt. 2. 11:20
 6/36 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

alsó korhatár emelése: nem, minden nagykorú embernek joga van a jövőjét meghatározó dolgokban dönteni

felső korhatár meghúzása: milyen logika alapján?

adózás alapján (csak az szavazhasson aki dolgozik és adózik): ezzel kizárnád pl. az egyetemistákat, munkanélkülieket, nyugdíjasokat, kismamákat. Nekik miért nincs joguk dönteni?

iskolai végzettség alapján - Még ebben látnék logikát, de ebben is hol húznád meg a határt?

Bűntetlen előélet - a törvény az arra méltatlanokat eleve kizárja a sazvazásról, amikor a közügyektől gyakorlásától eltilt valakit.

2012. okt. 2. 11:20
 7/36 anonim ***** válasza:
95%
Nem.
2012. okt. 2. 11:21
 8/36 anonim ***** válasza:
44%

Semmi szín alatt.

És megjegyezném Andizsuzsi nem is olyan hülye, mint amilyennek hittem.

2012. okt. 2. 11:23
 9/36 anonim ***** válasza:
39%
Nem.
2012. okt. 2. 11:26
 10/36 anonim ***** válasza:
42%
én egyben korlátoznám. csak és kizárólag 110-es iq fölött szavazhatnának az emberek.
2012. okt. 2. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!