Miért hisszük azt, hogy ami magyar gyümölcs/zöldség akkor az csak jó?
Ugyanúgy találunk rossz minőségű magyar terméket, mint külföldit. ÉS ugyanúgy találunk jó minőségű külföldit mint magyart.
Pl erre a mosatni dinnyeszezon a legjobb. Rengeteg magyar dinnyét lehet kapni amik egy nagy szarok. Most csak azért mert magyar még nem lesz jó.
De ugyanez elmondható más termékekről. Bemész egy boltba, sok esetben előfordul, hogy a magyar zöldség egy nagy hányadék, amíg a külföldi jobb. ÉS a magyart adják drágábban.
Szó esett itt a pénzről, az árkülönbségről. Nekem van erről egy személyes tapasztalatom, véleményem. 1-2, esetleg 3 hónappal ezelőtt volt ez a tojásár-emelkedés (30 ft-ról 50-60 ft/tojás). Én, mint naiv magyar, gondoltam, hogy oké, akkor holnap megyek a piacra, és attól kezdve ott vásárolok tojást, nem pedig nagykerekben; mindezt azért, mert Marcsi néni majd úgyis alávág a penimárkitnak, és 30 ft-ért megkapom a tojás darabját. Ki is mentem nagy bőszen, mit látok? Marcsi néni is 60 ft-ért adja a tojást.
Tényleg ennyire hülyék a magyar gazdák? Itt volt a nagy alkalom, hogy megszúrják a multikat, és egy kicsit jobb legyen a magyar gazdaság, de nem, ők beálltak birkának és bégettek a nyájjal...
"Azert megkerdezhetem, hogy miben rossz minösegü a magyar zöldseg, gyümölcs, aki szerint rossz?
Mert izre sztem elveszik mellette a marokko es hasonlo importok."
Engem nagyon meglepett a Kerdezö kerdese (hogy miert hisszük a magyarrol, hogy jo), ezert tettem fel ezt a kerdest. Meg nem kaptam valaszt, pedig tenyleg erdekelne! Lehet, külön kerdesben kene megkerdeznem, mert igy az odamondogatasokkal eltünt a rengetegben a kerdesem. Csak az a baj, hogy az uj kerdessel nem tudom, majd valaszolnak-e ilyen velemenyüek, ezert batorkodom meg egyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!