Kicsi a mélyhűtőm, így befőttes üvegben szeretnék sok-sok mindent eltenni télire, vagy csak későbbre. Mit tudok eltenni, zöldséget, gyümölcsöt, kaja alapokat, fűszereket és milyen módszerrel?
A hagyományos eltevésre gondolsz ? kiválóan lehet üvegbe eltenni lecsót. zöldségeket ledarálva ételízesítőnek sóban.darált pritaminpaprikát. paradicsomot is jó lenne befőzni, de nagyon drága még.kecsapot is lehet házilag készíteni.
alma, körtebefőtt, őszibarackbefőtt,szilvabefőtt.lekvárok. nagyon finom a vörösborban eltett rumos szilva.télen öröm elővenni...:)
savanyúságok garmadát lehet üvegben télre eltenni.
Van egy receptem, anyu sokszor így tette el, finom tényleg :). Én magam még nem próbáltam, de hátha Te tudod hasznosítani!
Íme:
Zöldborsó eltevés (tartósítószer és főzés nélkül)
1 liter kifejtett, NEM megmosott zöldborsó, 12 dg só, 8 dkg cukor, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna. Összekeverjük, 1 napig állni hagyjuk hibátlan falú edényben (időnként megkeverjük). Sötét üvegbe töltjük, új parafadugóval zárjuk. Főzés előtt leöntjük róla a keletkezett folyadékot, átmossuk, 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss borsóként kezeljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!