Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen naív a magyar...

Miért ilyen naív a magyar lakosság?

Figyelt kérdés

Ez most kicsit macerás lesz. 4 évente van pártválasztás. Megválasztunk valakit (lényegtelen most hogy kit) majd elvárjuk hogy legyen "horibilis javulás", de úgy, hogy 4 év (mint hozzáértők tudják, nemsokra elég) alatt csak stabilizálni lehet az országot maximum. Majd ezért a lakosság berág, és másik pártot juttatja élre.

Ennek következtében ő új pártpolitikát folytat (soha nem folytatják egymás dolgait), aminek köszönhetően a stabilizácíó kezdődik előről.

Mi értelme van cserélgetni folyton a pártokat? Hogy senki ne tudjon érvényesülni? Mért nem hagyunk valakit 8-12 évig? Miért hisszük azt hogy 4 év elég arra, hogy nekünk jobb legyen? Én nem vagyok orbán párti. Gyurcsány-t jobban kedvelem!

De ennek ellenére, azért amiért én leírtam most itt ezt a dolgot, remélem a Fidesz nyer újra. Nemlehet valamit elkezdeni és félbehagyni, majd egy teljesen új dolgot kezdeni másik párt érvényesülése esetén.

Tudom itt nem bennünk van a hiba. Hanem az ellenzékben. Már csak önbecsülés miatt se folytatják azt, amit az "ösellenség" elkezdett. De értsétek meg ti is, ez igy hülyeség.

Nektek mi a véleményetek?

2012. júl. 21. 11:08
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Nem éltem a holdon. Emlékezz vissza az MSZP-re. 1998-2002-ig ment minden stabilan. Csökkent folyamatosan az államadósság. 50% körülire.

Ő 8 év alatt tönkre tette az országot. 2010-re 50%-os adosságból csinált 82%-ot. Én nem mondtam, hogy ez mindenáron jól fog elsülni. De azt te is láthatod, és tudhatod, hogy orbánnak kell még 4 év, aztán eldöl, hogy van-e még helye a parlamentben egyátalán.

2012. júl. 22. 00:26
 32/43 anonim ***** válasza:
Na majd a választók ezt eldöntik 2 év múlva, hogy marad-e vagy sem.
2012. júl. 22. 11:16
 33/43 anonim ***** válasza:
Nem az MSZP tette tönkre az országot, hanem az a csodálatos Fidesz indított el egy folyamatot 2002-ben amit nem mert megállítani az MSZP. Ez okozta az országunk vesztét. Amit meg most csinál a szent Fidesz az meg az ország még mélyebbre taszítása a mocsárban.
2012. júl. 22. 20:49
 34/43 anonim ***** válasza:
0%

Előző te miről beszélsz hol élsz te??Az mszp 8éves csődkormánya alatt növekedett az államadósság vagy 30%al,aminek részben köszönhető hogy most itt tartunk

Míg a fidesz alatt ez folyamatosan csökkenő tendenciát mutat,ez tény

Az emberek birkasága nem ismer határokat

Képes lennétek azt a patkány bandát ismét kormányba juttatni??Rendben van hogy most is szar de az elmúlt 8 évre már nem emlékeztek??hihetetlen...

Az lenne a legjobb ha az egész parlamentet kidobnák a francba mert szinte egytől egyig utolsó patkány mind,az előző rendszer maradékai különösen a bal oldal felé...és egy teljesen új vezető réteg kerülne oda

2012. júl. 22. 20:58
 35/43 anonim ***** válasza:

Akkor nem a fidesz alatt elindított szocpol növelte a hiányt és a fedezet nélküli szociális ellátások.

A MOL részvények pedig nagy haszonnal járó befektetés volt, nem?

2012. júl. 22. 21:42
 36/43 A kérdező kommentje:

Persze xD mélyre taszítás. Az biztos nem.

Most jót nevettem. Minden normális ember tisztában van ezzel:

MSZP-t nemhogy a kormány élére, de a parlamentbe se engedném be azért, amit a 8 év alatt tett!

Gyurcsány belső háborut is folytatott az MSZP-vel ezért vált külön. Esetleg ő kaphat még 1 esélyt.

Nem vagyok oldalpárti. De a baloldali pártok már megmutatták hogy hogyan tegyünk tönkre mindent. LMP mint balközép, is mehet a pics-be, mert náluk sunyibb, talpnyalobb párt nem volt még.

Így maradt a jobboldal: Jobbik és Fidesz. Számomra nekik együtt kéne müködniük. Jobbik kinevelné a Fidesz hibáit, ő k meg helyreraknák az országot.

1X volt kormányon a Fidesz ezelött! És akkor volt mit felmutatniuk! MSZP 2-szer, és akkor volt mit szégyelniük.

Ha azt szeretnétek, hogy a kormány állampénzét csebretegyék, akkor szavazzatok az MSZP-re! Ott a becsületesség! (Gyurcsánt ne vegyük bele...)

Itt nem az a baj, hogy melyik párt. hanem az amit leírtam! Magyar mentalitás hülyeséget csinálni! Én Orbán helyében átírnám ezt az egész pártválasztási dolgot, 4-évről mondjuk 6-8 ra (mivel alkotmány tartalmazza). Oszt tessék. Tejhatalma van. 4-év meg mint irtam KEVÉS AHHOZ HOGY BÁRMELYIK PÁRTRÓL KIDERÜLJÖN MIT TUD.

Ezt a jobb és baloldali osztályozást meg tüntethetnék el a pics-be. Mégis minek? Hogy vak szavazók legyenek? Mert valaki baloldali, így szavaz az MSZP-re? Mikor ő is tudja hogy lejebb mennénk? Hát gratula a megvakításért!

2012. júl. 22. 22:33
 37/43 anonim ***** válasza:

"- Coca-cola gyár, Audi gyár épül. Biomassza gyár. Heti 1 új gyár átadás. (rengeteg munkahely, több ezer)

Új gazdasági modell:

- Ami a munkahelyre fog támaszkodni! Hogy minnél többen jussanak munkához, hiszen ez lesz az állam fő bevétele!

- Közüzemi adócsökkentés, vagy fizetés emelés, hogy a lakosság, jobban tudja ellátni az államot (hülyén hangzik de bonyolult is)

- Magyar bankok 50%-a magyar kézben

- Új mezőgazdasági rendszer, új földtörvény

- Magyar vállalkozok segítése

- Magyarország iparosítása (ilyen pl. a Coca-cola gyár), hogy 50%-a a kintről behozott termékeknek magyarországon termelődjön (Vagyis csökkenjenek a behozott termékek száma a felére)"

Audi gyár: a Fidesznek köze sincs hozzá, az átadás épp rájuk esett.

Munkahelyek: Hiába hoz be új cégeket, mikor mellette több száz kis vállalkozás megy tönkre (a sz@rnak egy pofon)

Nagyon sok közmunkás van, akik 4 ill. 6 órába vannak bejelentve, 3 hónapos szerződésekkel, így próbál a párt játszani a számokkal.

Közüzemi adócsökkentés: hiába, pótolja az új 10 fajta adó, szóval a pénztárcánknak így sem, úgysem jó.

Mezőgazdasági rendszer: Oligarcha szó mond neked vmit?

Kisvállalkozások segítése: nem tudom miről beszélsz, rajtunk még nem segített.....

Magyarország iparosítása: erre mondta Matolcsy, hogy 2030-ban be tudják fejezni, végülis az a 18 év ide vagy oda.

Főb tevékenységeik, amiket pontosan fordítva csinálnak vmiért:

Több felsőfokú végzettségű ember kell - erre megvágják a keretszámokat, s létrehoznak egy semmit mondó hallgatói szerződést, valamint a diákhitel 2.0-át, amit több ezren fognak igénybe venni és növelik vele (nem is kicsit) az államadósságot.

Az embeerek megélnek ugye 48 ezerből, erre kitalálják a heti fizetést, így marad belőle a tranzakciók után durván 46, most jön rá az a külön adó, hipp hopp marad 43ezer ft.

A magánnyugdíjakat meg senki nem fogja látni soha, nem beszélve arról, hogy fél kezű embereket akarnak munkába küldeni...

2012. júl. 22. 22:58
 38/43 anonim válasza:

Én úgy gondolom,hogy a magyar politikát csak úgy láthatjuk teljes egészében,ha a nemzetközi politikában is otthon vagyunk.Éppenséggel itt ezekre gondolok:

Milyen feltételekkel akar hitelt adni az IMF?

Miért húzza Orbán Viktor a tárgyalást?

Miért tört fel ilyen gyorsan a Jobbik?

Utóbbi megválaszolása rendkívül egyszerű.Azt hinnénk,hogy az MSZP szavazók egy csoportja átpártolt oda.De nem erről van szó!

Tudniillik a világ "urai" a Rothschild-ok,akik kezükben tartják a világ majdnem minden nemzeti bankját.Ők "propagandálták fel" a Jobbikot,mert látták,hogy az MSZP elbukik.(Egyébként Rothscildék irányítják az IMF-et is,és a tervük egy új világrend kialakítása.)

Első kérdésre visszatérve(Milyen feltételekkel akar hitelt adni az IMF?),ezek olyan politikai feltételek,amelyek Magyarország számára elfogadhatatlanok.

És még egy gondolat:

Minden párt egy felsőbb utasítás hatására cselekszik.Csak valamelyik hamarabb,valamelyik később adja be a derekát.

(Az a baj,hogy az emberek csak a saját helyzetükkel törődnek,az állam helyzetével nem.)

2012. júl. 22. 22:58
 39/43 A kérdező kommentje:

Az a probléma hogy ezek a válaszok már megint olyanok, amik nem általánosak, hanem egy pártot támadnak.

A kérdésben nem szerepel a Fidesz véleményezése, senem a jobbik hatalma.

Egyszerüen az elvi kérdés, ami fent szerepel. Mint írtam, én sen vagyok pártmelletti.

2012. júl. 22. 23:09
 40/43 anonim ***** válasza:
53%

A Kedves Kérdezővel egyetértek!

Írásomban, megpróbálok korrekt lenni!!!!!

Én biztos vagyok benne,hogy a Fidesznek kéne adni még egy ciklusnyi időt...! Elismerem, hogy nem teljesen azt teszik, amit vártak tőlük, pl: Szijjártó, hogy fel volt háborodva az áfaemelésnél(mikor az MSZP volt..) most meg felvitték 27% ra...,hogy fel volt háborodva mikor a szocik idején emelkedett a benzin...Most meg??? Szarnak rá..., DE.........!

Ők is megérdemelnek 8 évet...! És senki se higgye, hogy csak nálunk szar a helyzet...! Szinte minden országban válság van...! Csak sok helyen fizetés, meg nyugdíjcsökkentés van, itt meg nem!!!!!!!!! Meg nagyon nagy a negatív közhangulat, amit a bal -liberális média miatt(leginkább) alakult ki...! Hogy megpróbálják Orbánt a legrosszabb fényben beállítani, sőt egyes politikusok DIKTÁTORNAK nevezik...!!!! Ez már több a soknál.. Elég megnézni Bauer Tamás mondatait, akinek a mondnaivalója 90%-ban Orbánról, és a Fideszről szólnak...!!!!

2002-ben Medgyessi Péter úgy nyilatkozott, hogy a gazdaság jó állapotban van, és utána (2010-ig) már csak MSZP kormány volt..! Akkor ki a felelős azért, h itt tartunk?????? Az igazság kedvéért azért hozzá kell tennem, hogy felvettek sok hitelt, hogy nekünk jó legyen....13. nyugdíj, fizetés stb....Jólét...Aztán nőtt a hiány, az államadósság, majd kénytelenek voltak korrigálni, majd jött rá egy válság...AZÓTA PEDIG LEEJTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem azt mondom, hogy jó a helyzet, mert nagyon nem jó!

Piszkosul el vagyok keseredve, és én FIDESZESKÉNT, JOBBAN ÉLTEM AZ MSZP alatt!!!!!! De az okokat, hogy mi miért figyelembe kell venni!!!!!!! És emlékezzünk vissza: hogy bírálták a Fideszt, hogy ,,kicsinálja,, Gyurcsányt (tegyük hozzá volt alapja...), és akkor most mit tesz a bal oldal???????? DIKTÁTOR, minden rossz, zavarjuk el őket stb.....! És pont olyan emberek teszik ezt aki pl: az előző rendszerben az MSZMP-ben ültek??? De még egyszer hangsúlyozom, hogy nem teljesen ezt vártam a Fidesztől!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De azt viszont látom, hogy a célja, hogy vállaljunk gyermeket, gyermekeket..!

Az adókulcs, AMI 2013-TÓL LESZ TELJES...!!!....ezen alapon is működik..! Csinnálj minél több gyermeket...! Ha lesz 1 millió új gyermek, akkor annak az 1 millió gyermeknek nagy része dolgozni fog, adót fog fizetni, és segíteni fogja munkájával az Országunkat...!!!! Erre megy ki az egész....! De tény, hogy azért nem véletlenül ment el tőlük egy csomó szavazó...!!! Mert sajnos az is tény, hogy nem lehet úgy gazdaságpolitikát csinálni, hogy átgázolunk a szegényeken, mert itt sajnos ez történt...! Akik keveset keresnek azokat sújtották a döntések, akik meg közepesen vagy jobban keresnek azoknak pedig kedveztek...! Így nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!! De az is igaz, ha beérik az, amit Orbán csinál, akkor az összes bíráló, mind HITELTELENNÉ VÁLIK, akik azt állították, hogy minden rossz, de mondom a szegényeken taposni NEM LEHET....!!!!!!! Bár itt is hozzátenném, hogy történt kompenzálás....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na megpróbáltam korrekt lenni, és FIDESZESKÉNT nem elfogultnak lenni!!!

Üdv MINDENKINEK!

2012. aug. 17. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!