Azok akik "magyarkodnak" ismerik egyáltalán a magyar történelmet?
Ahogy telnek az évek egyre többször látom, párhuzamosan a Jobbik előretörésével is, hogy egyre többen "magyarkodnak". Ezt sokan pozitív jelenségként élik meg, egyfajta öntudatra ébredésnek, én azonban nem így látom. Nagy-Magyarország képek, matricák, pólók, honfoglaló cuccok, heves zsidózás szinte minden társadalmi rétegben. Sokszor olyan embereket látok varkoccsal, Nagy-Magyarország pólóban, akinek egyértelműen szláv arcberendezése, koponyája van, és pl. ő maga utálja a szlovákokat, akik közül 100-150 évvel ezelőtt még az ő felmenői is kikerültek.
Én visszavezettem a családfámat, sváb, osztrák, bajor, francia, lengyel, morva népek leszármazottja vagyok, magyar vér kisebb hányadban van bennem. Szerintem ezzel "tipikus" magyar vagyok, mert itt a Kárpát-medencében ilyen a genetikai keveredés a migráció és betelepítések miatt. Szerintem a legtöbb magyar ember nem is ismeri a saját családfáját, vagy nem olvasott túl sok történelmet élete során, mert számomra érthetetlen ez a gyűlülködő és diszkriminatív magyarkodás. Miért ilyen népszerű ez a jelenség manapság?
Ezt a jelenséget én is megfigyeltem, a sváb, szláv nevű ismerőseim a legnagyobb magyarok, én meg elvileg tiszta magyar, baloldali vagyok.
Gondolom így küzdik le a kisebbségi komplexusukat, ahogy azt Petőfi tette.
De legalább Petőfi olyan "turbómagyar" volt aki tudta hogy kell leírni a magyar szót, kisbetűvel.
Valóban, kedves 13:33-as? Vissza tudod vezetni az őseidet a Vereckei-hágóig?
Egyébként azt érdemes tudni, hogy a Himnusz eredeti soraiban is nagy kezdőbetűvel van a "magyar" szó. Ez az osztrák önkény után lett kivezetve. Minden más nyelvben nagy kezdőbetűs a nemzetiség.
Ha tudni akarjatok mi az az IGAZI magyarsag, akkor olvassatok el Viola Zoltan Az egigero fa cimu irasat.
Jobb es baloldaliaknak egyarant ajanlom.
Kedves 68%-os válaszoló!
"Radnóti zsidó volt."
- Kossuth pedig félig szlovák. Egyéb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!