Kádár Jani Bácsi gyere vissza?
Teljesen felesleges itt a hülyeségeket irkálni,legfőképpen azoknak akik a Kádár időben még csak nem is éltek,vagy már éltek de a guminadrág a se@@ükön volt még.
Engem az édesanyám egyedül nevelt a Kádár rendszerben,és remekül megéltünk.Itt jelezném,hogy egy egyszerű sima áruházi eladó volt,tehát semmi extra.Nem nélkülöztünk,nem kellett félni,hogy mikor kapcsolják ki a villanyt,gázt.Évente egyszer az anyám még nyaralni is eltudott vinni Balatonra,nem volt gond ha egy új cipőt kellett venni,stb.A kicsit is belehetett úgy osztani,hogy fizetésig maradt belőle.Na,próbáld ezt meg ma.
Hogy eladósitották az országot?És a rendszerváltás óta nem azt teszik?Most mindent Kádár nyakába varrunk?Azóta hány ezer milliárd forint tűnt el nyomtalanul?Amit Kádár ránk hagyott adósságot,nyomokban sem annyi mint most.Szabadrablás megy több mint húsz éve,meg az egymásra mutogatás miközben minden politikus milliárdos,nem milliomos.Főleg azok akik már akkor a húsos fazék mellett ücsörögtek,most meg fröcsögő szájjal szidják a Kádár rendszert.Például nézzetek csak utána Matolcsy milyen posztot töltött be a Kádár rendszer kellős közepén.
Csak elfelejted, hogy a Kádár rendszert megelőzte még egy véresebb 10 év. Egyébként te éltél jobban... Most, hogy nem tartja el az állam a piac számára tökre felesleges szakmádat most szar mi?
Jobban éltünk? Jobban él most a nyugat?
Magyarázd el nekem, miért alacsonyabb a vasfüggöny keleti felén a GDP...
"Igaz én 1989-es vagyok, szóval Kádárékról jóformán a suliban hallottam, és nem igazán jó dolgokat."
Akkor bizony téged átcsesztek. :)
"Magyarázd el nekem, miért alacsonyabb a vasfüggöny keleti felén a GDP..."
Mert a tőle nyugatra fekvő mocskos kapitalisták mindent ellopnak.
"Mert a tőle nyugatra fekvő mocskos kapitalisták mindent ellopnak."
Hahahahah :D...
11:42 te pedig magyarázd el azt, hogy pl. egy Kína, vagy Vietnám miért képes szárnyalni, vagy hogy mondjuk egy tőlünk sokkal később levált (mármint a keleti blokkról) Szlovénia miért tart sokkal előrébb, vagy mondjuk egy Csehország...stb.
GDP adatokkal egyébként is akkora hülyeség példálózni. A Parlamentben elmennél, ott csak ennyit tudnak, de az egyszerű embernek nem GDP-ben számol az agya, hanem úgy, hogy megtudok e élni tisztességesen ha dolgozok vagy sem.
Nos, a válasz - saccolok, kb. 7-8 millió embernél - az, hogy nem, míg a Kádár rendszerben 10 millió embernél az, hogy igen. Olyan, hogy egy teljesen illegitim bank kilakoltat valakit, majd még a végrehajtás költségét is az újdonsült hajléktalanra terheli (több százezer, több millió) nem történhetett volna meg. Olyan sem, hogy az életét ledolgozó (és még ha esetleg "fasiszta" múlttal rendelkező) nyugdíjas megfagy a lakásában (lakása se lenne, ha nem lett volna Kádár rendszer) , mert a nyugdíjából nem futja fűtésre, illetve futná, de akkor meg éhen hal. Jobb ha tudod, hogy a télen cenzúrázták ezeket a híreket,több tucat ilyen eset történt.
A Kádár rendszerben politikai okokból menekültek külföldre, ma pedig szociális okokból. Akik annak idején politikai okokból menekültek (leszámítva a megtorlás időszakát) nem voltak halálra ítélve, a maiak viszont igen. Az állam halálra ítélte őket. A Kádár rendszerben ha valaki munkanélkülivé vált, számíthatott rá, hogy egészen gyorsan újra munkába állhat, ma akár évek(!) telnek el, míg valakire sor kerül, persze közben éhbérért mehet közmunkára ha akar.
A Kádár rendszerben nem történhetett meg, hogy az iskolában nincs fűtés, vagy villany, vagy hogy a gyerek délután 4 órakor eszik először. A Kádár rendszerben nem történhetett meg, hogy egy rendőrőrsön kikapcsolják az áramot, tartozás miatt, emiatt a lakosság kerül veszélybe.
A Kádár rendszerben nem történhetett meg az, hogy ha valami csoda folytán egy gyerek sportolásra adná a fejét, akkor kezdetkor súlyos tízezreket kell kifizetnie tagdíjért, pályabérlésért, felszerelésért, utazásért...stb.
És ezt nevezik ma KÖZTÁRSASÁGNAK, ami elvileg annyit jelentene latinból magyarra fordítva, hogy "közös ügy". Ma a köztársaság kb. pár százezer ember közös ügye, a többi érdektelen. Ez nem köztársaság.
De arra is magyarázatot adhatnál, hogy a rendszerváltáskor a keleti blokk országai közül miért Magyarország volt a legjobb gazdasági helyzetben (ez az egész szocializmus alatt így volt) , és ma miért kullog a sor végén (mondjuk Moldovát hagyjuk)?
Aki pedig kételkedne: A 80-as évek életszínvonalát 2002-ben értük el újra. Ezt hozta a nagy felszabadulás, és a rendszerváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!