Szerintetek is vissza kellene hozni Kádár-rendszert?
Mielőtt jönne az aktuális kádár-kommandó, úgy döntöttem, összeírom a leggyakrabban elmondott érveket, és válaszolok is rájuk.
Kádár alatt mindenkinek volt munkája!
Nem, nem állása volt mindenkinek, munkája nem. A lakosság bő 15 százaléka nem végzett érdemi munkát, a fizikai munkások közül pl minden hatodik anyagmozgatással foglalkozott, és a gépesítés helyett élőmunkát alkalmaztak.
Igen, de kiszámítható volt az élet.
Ezzel nincs okom vitába szállni: tényleg ez a helyzet. Ha el tudtad viselni, hogy nincs esélyed előrelépni, csak ha belépsz a pártba, hogy ha ellenség vagy, megsemmisítenek, és korlátozzák a jogaidat, továbbá beérted kenyérrel, sörrel, és parizerrel, az volt.
Jobban éltünk!
Lószart mama, hogy egy nagy klasszikusunkkal szóljak. Nem volt mire elkölteni a pénzt, azért jutott mindig kenyérre. Ha ma betiltanák a netet, nem lenne kábeltévé, nem utazhatnál akkor, amikor akarsz, és a bankszámlán kívül más megtakarításod nem lehetne, akkor ma is ez lenne a helyzet.
Én szerettem akkor élni. Nekem jó volt.
Ezt én nem is tagadom, és megértem a nosztalgiádat, de kérlek, nézd meg, mitől volt "jó". A mérhetetlen összegű felvett hitellel tudták fenntartani mesterségesen az életszínvonalat. Igen, annak egy része ment a Szovjetekhez, de maradt annyi dollár, hogy a lakosság elég sokáig ne tudja, mi az az áremelés. Nem azért volt jó az élet, mert keményen dolgoztál, hanem mert finanszírozták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!