Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti, akik annyira undormányosna...

Ti, akik annyira undormányosnak találjátok a liberalizmust, mit utáltok annyira benne?

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 10:19
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
74%
A liberalizmus fő bűne, hogy a pénzt emelte a vágyak középpontjába. Végtelen növekedés iránti vágyat és végtelen fogyasztási vágyakat táplál az emberekbe, és mivel az erőforrások végesek, így boldogtalanná teszi fogyasztásra éhes lelküket. Elfelejti, hogy az emberi dolgok tesznek boldoggá, nem a tárgyak, a pénz. Így a liberalizmus felelős nagyon sok ember kiégéséért, depressziójáért, boldogtalanságáért.
2012. ápr. 19. 08:26
 32/36 A kérdező kommentje:
Én viszont azt nem értem, hogy gondolom pl. a legtöbb jobbikosnak van mit ennie, így a te elméleted szerint boldognak kéne lenniük. Mit törődnek hát azzal, pláne meglehetősen agresszív módon, hogy mások hogy élik az életüket? Szerintem titokban irigyek rájuk. Cáfoljatok meg, ha nem értetek egyet!
2012. ápr. 19. 09:18
 33/36 zeronibble ***** válasza:
44%

Nem feltétlenül irigyek. A nagy élet ha szerény is pazarló. A cégóriások tönkrevágják az életet a Földön. Működésük is és termékeik is egyre több és több hatástalaníthatatlan mocskot szór a természetbe "valahol messze", miközben növekvő mohósággal éli fel a természetet mint nyersanyagot. Az egészet azért, hogy nekünk eladja sokszoros áron azt, ami talán nem is jutna eszünkbe soha, hogy kell nekünk, ha nem dicsérné ezer reklám nap mint nap. És persze a mi dolgozunk a termék létrejöttének minden fázisán.

Régebben sokkal tisztább volt a felállás.

2012. ápr. 19. 16:12
 34/36 anonim ***** válasza:
23%
A zs.dok tonkre tették a liberalizmust, bemocskolták a jelentését.A mai liberalizmusnak nevezett szennyet amit a Nyugat és a "magyar" baloldal mutogat én is utálom mivel semmi koze sincs a liberalizmus eredeti jelentéséhez.
2014. nov. 23. 16:37
 35/36 anonim ***** válasza:
Szerintem meg csak liberális szellemben lehet élni, máshogy nem is érdemes. Az ember fizikai és szellemi szabadsága, egyenjogúsága olyan alapvető emberi jog, amire mindenkinek törekednie kell. Márpedig a liberalizmus eredetileg "csak" ennyi, és nem több. Hogy nem szólunk bele a másik dolgába, nem ítélkezünk, és mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítunk az élethez.
2014. nov. 23. 16:59
 36/36 anonim ***** válasza:

„Hogy nem szólunk bele a másik dolgába, nem ítélkezünk, és mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítunk az élethez.”

Szerintem vannak dolgok, amiket nem lehet szó nélkül hagyni és közönyösen kezelni, az egyenlő feltételt meg nem mindegy hogy honan nézzük, mert bizonyos esetekben szinte lehetetlen egyenlő feltételeket teremteni.

2014. nov. 24. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!