Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti, akik annyira undormányosna...

Ti, akik annyira undormányosnak találjátok a liberalizmust, mit utáltok annyira benne?

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 10:19
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
37%

Tisztelt kérdező!

A monológot nem én írtam, hanem az alábbi forrásból másoltam be:

[link]

Az idézőjelek hiánya miatt utólagosan elnézést kérek.

Nem tévedett, valóban jobbikos eszmeiséget valló ember gondolatai, bár pontos kiléte ismeretlen. Személyes véleményem szerint az írás Vona Gáborhoz, mozgalmunk vezetőjéhez köthető, tekintettel az ön által is említett retorikai képességekre, illetve az iromány stílusára. Még egyszer mondom, ez nem tény, hanem jobbik szimpatizánsként megfogalmazott személyes véleményem.

"- Ön a liberalizmus és a kommunizmus számomra nemes eszméit nyilvánvalóan hajlamos az ezeket bitorló, önző individuumokkal összekeverni, és e két entitást (az eszméket és individuumokat) egy bizarr, homogén massza két, egymástól elidegeníthetetlen alkotóelemeként tálalni fel. "

Megítélésem szerint pontosan azzal van problémája a szerzőnek, hogy a modern liberalizmus nemes gondolatok mögé bújva téveszti meg a jó szándékú embereket, és állítja önös érdekei szolgálatába. Legalábbis az első bekezdés engem erre enged következtetni. :

"- Az igazi liberális sem híve a cselekmények olyan mértékű szabadságának, amely a másik ember szabadságának korlátozását vonhatja maga után. Amennyiben így egy félkatonai szervezet, amely olyan történelmi személyről emlékezik meg, aki egykor tetlegesen mások szabadságának csorbításában jeleskedett, egyszersmind ezek utódainak megsértésésével a leszármazottak szabadságát is rövidebbre vágja. És ez az intolerancia, nem pedig az intoleranciára irányuló intolerancia. "

Nem tudom ön kire gondol, de azt igen, hogy a monológ írója kire: a Budai várból kitörő hősökre.

[link]

"- Ön Orwellt idézi, miközben meglehetősen kirívóan Ön is egyenlőbbnek véli sajátmagát a melegeknél. "

Mindenkinek szuverén joga, hogy saját maga ítélje meg a hős katonákról való megemlékezés és a szexuális aberráció nyilvános népszerűsítése, illetve a kábítószer jelentéktelen színben való feltüntetése közti különbséget.

Az író pontosan arra a kettős mércére hívja fel a figyelmet, amit az egyenlőség jegyében kardoskodók próbálnak alkalmazni. És legyünk őszinték: nem a pozitív értelemben...

2012. ápr. 18. 15:27
 22/36 A kérdező kommentje:
Amennyiben nem kirekesztő jellegű megemlékezésekről volt szó, akkor a félreértésért elnézést kérek.
2012. ápr. 18. 15:45
 23/36 anonim ***** válasza:
27%

A Kitörés napjára valóban rendszeresen megemlékeznek neonáci szervezetek is, de a Jobbik mindig tőlük függetlenül, más eszmeiségben teszi ezt.

Legutóbb is a Jobbik és a Gárda Óbudán emlékezett meg, míg a neonáci szervezetek a Normafánál.

2012. ápr. 18. 16:01
 24/36 anonim válasza:
48%

azt utálják benne, hogy a jól bevált utálnivalókra másképp tekint

pedig együtt utálni valakit - meleget, romát, zsidót, füvest - erős közösségformáló erő, és egyszerűbben működik, mint egy rajongótábor egyszerű közhelyek, egyszerű személyeskedések

a liberalizmus eszme és nem párt, meg emberek

a liberalizmus lelkes ellenzői nem teszik erkölcsösebbé a világot, csak ódivatú mércével mérik a mai valóságot

a liberalizmus sem rombolja erkölcsöt, csak nem kriminalizál olyan bűnöket, amelyek nem veszélyeztetik mások biztonságát

2012. ápr. 18. 16:26
 25/36 anonim ***** válasza:
69%
Nem, a liberalizmus közel sem tökéletes, és rengeteg bicskanyitogató dolgot követtek már el a szellemében. De ha őszintén belegondolunk, még mindig sokkal jobb, mint a diktatúra. Hol élnél szívesebben: a mai Kínában, Észak-Koreában, vagy Magyarországon. Lehet, hogy sokszor álságosak a liberalista eszmék, de alapvetően nem mondanak hülyeséget. A tolerancia például igenis fontos, és a szólásszabadság is. Más kérdés, hogy tökéletes liberalizmus ugyanúgy sosem lesz megvalósítható, mint az eszményi kommunista állam.
2012. ápr. 18. 17:33
 26/36 anonim ***** válasza:
59%

Puzsér: Ima a nélkülöző KDNP politikusokért

http://www.youtube.com/watch?v=pgljh5471sA

2012. ápr. 18. 17:34
 27/36 anonim ***** válasza:
Én azt nem szeretem bennne , hogy nem konkrét ! Az elvilegi határai addig vagy szabad míg nem ártasz másoknak , ha valamely káros szenvedély űzöl akkor rossz példát mutatsz másoknak, lehet te tudod magadat kontrolálni de a másik nem . Az erős államnak megvan a lehetősége , az állampolgár sanyargatására , de a legfelsöbb réteg a bércsökkentésekkel és egyéb munkaköri körülmények változásaival szerintem könnyebben lehet valakit ellehetetleníteni . Valamint mára a liberalizmus legfontosabb része a jogállamiság , ami értelmetlen ha nincs eléggé szabályozva . A nagytőkések a bevételeik átcsoportosításával könnyen tönkretehetnek régiókat . Európában mindenütt van bankadó , ennek akkor lenne igazán értelme ha azonos mértékű lenne . Károly Róbert idején a jobbágyság nagy költözésbe kezdett , mert volzak olyan főnemesek akik nem minig szedték be a kilencedet mert volt más forrásból jövedelmük , az únió a bankadóval azért nem tedte ezt mert magánérdekeket sért . Másik dolog , a Milla levetette a köztévé műsoráról Pesty filmjét , mert nem értettek vele teljesen eggyet . Ez a sajtószabadság , hogy a máskép gondolkodókat nem hadjuk szóhoz jutni ? Pesty filmje szerintem arról szól , hogy a romaság problémájinak oka önhibából fakad . Voltak romák akik érizték , hogy ez nem ellenük készült : [link]
2012. ápr. 18. 18:05
 28/36 anonim ***** válasza:
79%

Nem érdemes összekeverni egy szellemi irányzatot annak különféle helyeken és időben megvalósuló gyakorlatával.

Ettől lehet gyűlölni a kommunizmust is - úgy, hogy a gyűlölőnek még a gyakorlatról sincsenek pontos információi, nemhogy az elméletéről és céljairól.

Ettől lehet gyűlölni a liberalizmust, különösen az utóbbi 22 év magyar változatát.

A liberalizmus kissé leegyszerűsítve az emberek, a gondolatok, a cselekvés, a jogosultságok, a munka, a termelés szabadságát hirdeti. Azt, hogy ezek alakulását mesterségesen nem szabad korlátozni. Ez egyfajta természettörvény érvényesülését, az emberek által történő be nem avatkozását jelenti. A baj ott van, hogy ezek az emberek gondolkodó lények, akik azt is képesek kitalálni, hogyan érvényesítsék saját érdekeiket mások rovására.

Emiatt a valóságban korlátozni kell a termelés szabadságát (a nagy ne falhassa fel a kisebbet), a gondolkodás elmondását (a ravaszok ne tudhassák bárhogyan befolyásolni a kevésbé képzetteket), pozitív diszkrimináció kell a jogban (a gazdag ne fizethesse le az ügyvédet, bírót, stb.). Vagyis egy csomó olyan korlátozás kell, ami a ravaszkodó, másokat kihasználó embert korlátozza a káros ügyeskedésben. A liberalizmus nálunk működő képviselői igazából ezt sem fogadták el, formális szabadságot akartak, ami a gazdaságtól az egészségügyön és oktatáson át az élet sok területére károsan hatott.

Vagyis a liberalizmus nem undormányos, csak azok a képviselői, akik tudatlanságból, de főleg önös érdekeik megvalósulása miatt nálunk egy torz, vagy perverz megvalósulását szerették volna elérni. mára a hatásuk jelentősen csökkent, sajnos lett helyette még rosszabb.

2012. ápr. 18. 18:41
 29/36 anonim ***** válasza:
26%
Én csak azt, hogy létezik.
2012. ápr. 18. 19:29
 30/36 anonim ***** válasza:
39%
Én sok mindenben elnéző vagyok, de a társadalmi és kulturális bomlasztás teljességgel elfogadhatatlan.
2012. ápr. 18. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!