Miért utálják egyesek annyira a liberalizmust, mint olyat?
Most nem pártokra gondolok.
Vannak itt olyanok, akiknek ha nem tetszik a képed, rögtön rád fogják, hogy mocskos liberális vagy.
De miért?
Mi a baj a liberalizmussal?
Persze, el lehet túlozni, de ugyanúgy minden mást is.
A konzervativizmus is lehet már túlságosan begyökösödött, fejlődésellenes, a szocializmusból is lehet az, amit egyesek műveltek itt 1945 és '89 között és a nacionalizmusból is lehet az, amit a nácizmus is képviselt pl.
De alapvetően nem az.
Akkor miért kell a liberalizmust utálni?
Félreértés ne essék, nem vagyok egy vérmes liberális. Nem akarok amellett agitálni, hogy a liberalizmus fú de jó dolog.
Egyszerűen csak nem értem, hogy miért lett egyeseknél ez a csúnya, rossz, gonosz, elvetemült vadállat szinonímája.
"Én például a liberalizmusnak ezt az elfajzott, magyar változatát utálom. Azt, ami azzal kezdődik, hogy ha nem értesz egyet, akkor antiszemita, náci, rasszista, gyűlölködő, kommunista, paraszt, zsidó, gazdag, aljanép, cigány, minimálbéres, sokdiplomás, bu*i, k*rva stb vagy (a megfelelő rész aláhúzandó)."
Pont a liberalizmus a gyűlölködésről szól. OK
"Én például a liberalizmusnak ezt az elfajzott, magyar változatát utálom. Azt, ami azzal kezdődik, hogy ha nem értesz egyet, akkor antiszemita, náci, rasszista, gyűlölködő, kommunista, paraszt, zsidó, gazdag, aljanép, cigány, minimálbéres, sokdiplomás, bu*i, k*rva stb vagy"
Erről beszélek. Mindent el lehet túlozni, de ez alapján, szerintem, nem az eredeti eszmét kéne elítélni.
Mellesleg az, akiről te beszélsz, nem is igazán liberális, hiszen egy liberálisnál alapvetően a cigány, a zsidó, a b*zi nem kéne, hogy szitokszó legyen. (A kommunista, antiszemita, rasszista az stimmel.)
"Pont a liberalizmus a gyűlölködésről szól. OK"
Ezt most nem tudom értelmezni.
A liberalizmus (alapvetően) mások elfogadásáról szól. Arról, hogy (bizonyos keretek között) mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar.
Az már persze más kérdés, hogy ezt magukat liberálisnak mondók sokszor nem vallják magukénak, de az eszme attól még ezt jelenti. Még a neve is ebből jön.
"A mocskos liberálisozók politikai analfabéták, gőzük sincs, mi a valódi liberalizmus (persze a konzervativizmusról sem, csak számukra üres fantomelméletek mögé bújnak)."
De akkor miért ítélik el (miért pont azt ítélik el) ha fogalmuk sincs róla, mi az?
"Liberálisnál mocskosabb ember nincsen."
Ugye tudod, hogy ezzel a kérdésemre nem adtál választ?
A kérdés az, hogy miért.
"van olyan libis ismerősöm akinek az az álma hogy lebont minden határt és az egész világ egy ország lesz"
És ebben mi a probléma?
Ne érts félre, nekem is vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban, és valószínűleg megvalósíthatatlan is, de amíg csak álom, addig nem értem, mi a probléma vele. Plusz, azt sem értem, ez miért lenne hagyományromboló?
"mert mindent elpusztítana ami érték,hagyomány"
A liberalizmus alaptétele az, hogy mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar. Vagyis jogod van a saját értékeid, hagyományaid szerint élni.
Szó sincs az értékek, hagyományok lebontásáról, max. ezek univerzális jellegének a tagadásáról.
Persze, teszem hozzá, nyilván vannak olyanok, akik a liberalizmus mögé bújva ezt hirdetik, de az már nem liberalizmus.
"De akkor miért ítélik el (miért pont azt ítélik el) ha fogalmuk sincs róla, mi az?"
Mert az idiótáknak nem kell ok, hogy másokat utáljanak a saját balf*szságuk miatt, lásd 16.17 és 16.21.
"Meg az is milyen már hogy egy szent köteléket(a házasságot) egy neműek között akarják megkötni"
Miért, milyen már?
"(bocsánat a helyes írási hibákért siettem)"
Aki siet, az is tud helyesen írni. Ez nem kifogás arra, hogy egy tanulatlan paraszt vagy.
A liberalizmus pontosan erről szól, amit írsz. A baj pedig az eredménye. Az állam elveszíti a szabályozó szerepét, és a törvényhozás az egyes társadalmi rétegek kiszolgálásáról szól, aminek az eredménye a demokrácia felbontása, és az egyenes út a káosz felé.
""van olyan libis ismerősöm akinek az az álma hogy lebont minden határt és az egész világ egy ország lesz"
És ebben mi a probléma?"
Normális vagy? Van fogalmad arról, hogy ez milyen következményekkel járna? Már csak az embertömegek szabad mozgásának "hála" összeomlana minden régió gazdasága, a kulturális különbségek miatt ellehetetlenedne a törvényhozás és a végrehajtó szervek munkája, teljesen ellenőrizhetetlen lenne minden és mindenki. Az lenne csak az igazi káosz.
"hogy mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar"
Márpedig ne legyen joga mindenkinek úgy élni, ahogy akar, igenis kell legyenek társadalmi normák, az emberi jogok nem arról szólnak, hogy mindenki azt csinál, amit akar, hanem hogy mindenki egyenlően azt csinálhassa, amit akar, amíg azzal mások jogait nem sérti. A liberalizmus nyíltan demokráciaellenes eszme. Méghogy liberális demokraták. Röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!