Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utálják egyesek annyira...

Miért utálják egyesek annyira a liberalizmust, mint olyat?

Figyelt kérdés

Most nem pártokra gondolok.

Vannak itt olyanok, akiknek ha nem tetszik a képed, rögtön rád fogják, hogy mocskos liberális vagy.

De miért?

Mi a baj a liberalizmussal?

Persze, el lehet túlozni, de ugyanúgy minden mást is.

A konzervativizmus is lehet már túlságosan begyökösödött, fejlődésellenes, a szocializmusból is lehet az, amit egyesek műveltek itt 1945 és '89 között és a nacionalizmusból is lehet az, amit a nácizmus is képviselt pl.

De alapvetően nem az.

Akkor miért kell a liberalizmust utálni?

Félreértés ne essék, nem vagyok egy vérmes liberális. Nem akarok amellett agitálni, hogy a liberalizmus fú de jó dolog.

Egyszerűen csak nem értem, hogy miért lett egyeseknél ez a csúnya, rossz, gonosz, elvetemült vadállat szinonímája.

2011. nov. 2. 15:55
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
55%

Mert nem tudják mit jelent a liberalizmus. Ez a válaszokból is látszik.

,, mert mindent elpusztítana ami érték,hagyomány "

A liberálisok nem pusztítanak el semmit.

,,Liberálisnál mocskosabb ember nincsen."

Értelmes érv.

,,.Meg az is milyen már hogy egy szent köteléket(a házasságot) egy neműek között akarják"

Te ettől nem alszol jól? Vagy drágább lesz a kenyér?

,,Márpedig ne legyen joga mindenkinek úgy élni, ahogy akar,"

Vannak is. Te nagyokos, tudod a liberalizmus jelmondata, minden szabad ami másnak nem árt!

A mondat második felét soha nem tudjátok értelmezni?

Miért ragadtok le mindig ott, hogy ,,mindent szabad"

Tovább nem megy az olvasás?

,,A liberalizmus nyíltan demokráciaellenes eszme"

A liberalizmus demokrata eszme. Másmilyen nem is lehet.

A liberalizmus fő értékei a szólás, vallás, személyi szabadság, stb. Ezek neked anti-demokratikus dolgok?

2011. nov. 2. 16:55
 12/53 Heckler ***** válasza:
47%

"tudod a liberalizmus jelmondata, minden szabad ami másnak nem árt!"

Tudod ez a demokrácia jelmondata, nem a liberalizmusé. A demokráciában biztosított a polgárok védelme a "nekemmindentszabad" emberekkel szemben, míg a liberalizmus esetében nincs ilyesmiről szó, sőt.

2011. nov. 2. 17:00
 13/53 anonim ***** válasza:

Mert azt hiszi, hogy az a liberalizmus, ami a szadesz csinált...

Plusz most éppen ez a divat.

10 év múlva majd az ellenkezője lesz.

2011. nov. 2. 17:01
 14/53 anonim ***** válasza:
0%

" liberalizmus nyíltan demokráciaellenes eszme."

Ennyi ésszel ne politizálj, neked nem való :)

2011. nov. 2. 17:03
 15/53 Heckler ***** válasza:
0%
Dehogynem. Ku-klux klánt is láttam már, akik olyan szinten keresztények, hogy halomralövik a négereket. Na pont ilyen a liberális demokrácia is.
2011. nov. 2. 17:06
 16/53 Heckler ***** válasza:
24%
Ennyiből áll a libsi tudomány.
2011. nov. 2. 17:09
 17/53 anonim ***** válasza:
52%

A liberalizmus túljátszotta a lényegi szerepét. Ma már nem a kissebbségeket mint az átlagtól eltérő jó tulajdonságokat emelik ki, hanem védik akkor os ha a nagytöbbséget zavarja valami általuk csinált dolog.

Az az, a liberalizmusnakmár nincs igazán mit védeni, mert az alap felsogása egy egészséges embernbek alapszinten liberális.

A gazdasági értelmezés, neoliberalizmusról meg talán nem is kell semmit mondanom, hiszen a mai világválság nagyban a felfogás műve.

2011. nov. 2. 17:10
 18/53 anonim ***** válasza:
40%

,,Tudod ez a demokrácia jelmondata, nem a liberalizmusé. A demokráciában biztosított a polgárok védelme a "nekemmindentszabad" emberekkel szemben, míg a liberalizmus esetében nincs ilyesmiről szó, sőt.

"

Tévedsz. Értelmezd már a szót eleve. Liber, azaz szabadság. Szabadelvű!

1789, francia forradalom, Emberi és polgári jogok nyilatkozata, a liberalizmus alapja! Általános iskolai tananyag.

,,Dehogynem. Ku-klux klánt is láttam már, akik olyan szinten keresztények, hogy halomralövik a négereket. Na pont ilyen a liberális demokrácia is"

Mondanál egy liberális diktatúrát? Ugyanis a liberálisok egyik fő elve, az egyén szabadsága.

A diktatúrákban az egyének szabadok lehetnek? Szabadon gondolkodhatnak? Lehet szabad vélemény nyílvánítás?

Lehet szabad vallás gyakorlás?

Mutass egy példát. Melyik országban van ilyen?

2011. nov. 2. 17:29
 19/53 Heckler ***** válasza:
Most hogy jön ide a diktatúra? Én nem említettem semmiféle diktatúrát. Annyit mondtam, hogy a liberalizmus nem összeférhető a demokráciával.
2011. nov. 2. 17:37
 20/53 anonim ***** válasza:

[link]

A kép tetején látod azt a kis szimbólumot, Dantes? Szerinted mire utal?

2011. nov. 2. 17:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!