Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted is ingyenélőek,...

Szerinted is ingyenélőek, lusták az egyetemisták, és csak a bulizásról szól az életük?

Figyelt kérdés
Úgy veszem észre, a politika ezt magyarázza bele az emberekbe, amilyen médián keresztül csak lehet. Egyre több sikerrel, mert a szegényebb, munkásréteg, szolgáltatóiparban dolgozók, és a nyugdíjasok pontosan így gondolkoznak.
2012. jan. 25. 14:21
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Csak azt tudnám, mikor náciztalak le...
2012. jan. 25. 21:42
 32/41 anonim ***** válasza:
Többesszámban írtam.
2012. jan. 25. 22:01
 33/41 anonim ***** válasza:
Többesszámba, de az én válaszomban. Kérlek ne moss össze a csőcselékkel.
2012. jan. 25. 22:14
 34/41 anonim ***** válasza:
bocsánat: válaszomra
2012. jan. 25. 22:14
 35/41 anonim ***** válasza:
67%

"Én sem sírok amiért kirekesztő, "rasszista" módon lenáciztok, és ledegradáltok csak mert nemzetérzelmű vagyok..! Akkor te miért sírsz?"

A te nemzeti érzelmed abban merül ki, hogy lezsidózol a fórumon mindenkit.

2012. jan. 26. 05:04
 36/41 anonim ***** válasza:
Tényleg? Kérlel linkelj már egy kérdést ahol bárkit is lezsidóztam!
2012. jan. 26. 07:36
 37/41 anonim ***** válasza:
11%
Mocskos élősködő minden államis egyetemista.
2012. jan. 28. 00:51
 38/41 anonim válasza:

Mindenki a maga portája előtt söprögessen. Miért kell szítani az ellentéteket a társadalomban? Mindenki olyan okosnak hiszi magát, ha másokat kritizálhat, olyanokat is akiket nem ismer. Miért kell általánosítani? Miért kell mindent elhinni ami a médiából ömlik? Ezért tart itt az ország ahol! Szomorú, hogy azért kell lassan szégyelnem magam, mert egyetemre merek járni. A szüleim 30 évig tisztességesen fizettek adót az államnak, amiből simán kitelik az az állami normatíva, amit az egyetem félévente kap utánam. Szomorú, hogy az emberek nagy része elhiszi, hogy éjszakai fürdőzésről és koktélozásról szól minden egyetemista élete...és az is, hogy elhiszik, hogy adóelkerülést tanítanak a közgazdasági egyetemeken. Ezzel a néppel minden demagógiát meg lehet etetni, csak szépen kell becsomagolni.

Szóval bocsánatot kérek, hogy egyetemre járok! Ezentúl megkülönböztető jelvényt fogok a kabátomra tűzni, éjszaka pedig szigorúan betartom a kijárási tilalmat.

2012. jan. 29. 19:36
 39/41 A kérdező kommentje:

Egy pillanatig se érzem magam ingyenélőnek, amikor a BKVnál milliárdos végkielégítések történnek, és az offshore cégek még amnesztiáért és 10% alatti adózásért cserébe se adóznak itthonra. Tehát a köznépet sarcolják meg, és az egyenesen megy a nagyfejesek zsebébe.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a nyugdíjasoktól kezdve már szinte minden 2. ember ingyen utazik a BKVn, Volánon, MÁVon, amik bármelyik nap csődbe mehetnek, és a rengeteg ilyen-olyan támogatáshoz képest elenészik amit az állam oktatásra költ. Ezenkívül ha úgy vesszük ez egy befektetés, a tudás is egyfajta tőke. sok a link alak, akire kár pénzt pazarolni, de nem hiszem, hogy mindenki linkelne, hiszen akkor a nyugati cégek fejvadászai nem próbálnák meg elkapkodni a hallgatók nagyrészét, elszipkázni külföldre. Ez is csak azt bizonyítja, hogy EU (?) átlagban a tudásunk igencsak magas.

2012. jan. 29. 23:45
 40/41 anonim ***** válasza:

Én még Bokros Lajos alatt jártam egyetemre. Akkor is bevezették a tandíjat, mindenkinek, aki már bent volt, annak is. Igaz, csak havi 2000 Ft-ot. (De akkor az sokkal több volt, mint most.) A közfelháborodásra meg az volt a politikusok válasza, hogy ugyan már egy egyetemista ennél cigire is többet költ el havonta. Ami elég bicskanyitogató volt már akkor is. Nekem volt olyan ismerősöm, aki a 2000 Ft-os tandíj miatt kénytelen volt abbahagyni a tanulmányait. Mert a kollégium (vagy albérlet, mert a diákok 30 %-ának jut csak kollégium), az utazás, a tankönyvek mind-mind nagyon sokba kerülnek. Én már bizony akkor is elhordtam egy havi minimálbért otthonról. És nem igaz, hogy mindenki csak bulizott, mert akkor nem végezte el. A politikusok azért gondolják ezt így, mert ők olyan szakokra jártak, ahol ez ment. Magukat minősítik. És vajon az orvosin mit csinálnak a diákok? Meg a mérnökök? Általánosítani nagy butaság.

Persze a politikusok nagyon értenek ahhoz, hogy hoznak egy döntést egy bizonyos csoport ellen, de előtte még ellenük hangolják a közvéleményt. Ugyanezt csinálják a nyugdíjasokkal, kismamákkal, tanárokkal.

Pl. mindenkivel elhitették, hogy a tanárok milyen keveset dolgoznak, mi az nekik egy kis óraszámemelés. Azóta mindenki utálja a tanárokat, hogy milyen naplopók. Mellette meg ha valaki ép ésszel végiggondolja, akkor inkább tisztelni kéne őket, mert ők nevelik a gyermekeinket. Ami nem merül ki abban a heti 20-25 órában, amit a tanteremben töltenek, mert az órákra készülni is kell, pláne alsó tagozatban.

2012. jan. 30. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!