Szerinted is ingyenélőek, lusták az egyetemisták, és csak a bulizásról szól az életük?
"Igen, ez így van. Naplopók, lusták és ingyenélők. Plusz igénytelen a nagy részük. Olyan helyeket keresnek, ahol 100 Ft ból fullra mennek. Nem számít, hogy kannás bort vagy macskapisit isznak!"
Ez még a kisebbik gond, de utána mások ablaka alá járnak hugyozni.
Szerintem a diákélethez mindig is hozzátartozott a bulizás is. Az nem jelenti azt, hogy nem is tanulnak. Meg kell találni az arany középutat. Én bölcsészkarra jártam, amit annyira lenéznek. Hát, egy magyar-töri szakkal meg lehet gebedni. De voltak ott pl. egy szak esztétika tanulók. Na, ők nem csináltak semmit. Minek is kellenek az ilyen szakok? A munkanélküli képző szakokat be kell szüntetni, a többit meg normális követelmények közt fenntartani. Az biztos, hogy aki egész héten csak bulizott, és nem járt be órákra, az nem végezte el, vagy nem 5 év alatt. Viszont az 5. évtől mindig is fizetős volt a képzés.
Mellesleg anyu és ezt mondja: az megy egyetemre, aki lusta, és nem akar dolgozni. (8 elemit végzett.)
Nekik valóban kimosták az agyukat, meg irigyek is, hogy nekik ez nem adatott meg.
Az más kérdés, hogy tényleg jobb az iskolapadban ülni, mint folyamatos műszakban betanított munkát végezni. Akinek tehetsége, szorgalma van hozzá, az inkább tanuljon.
"az már csak egy dolog, hogy az egyetemi életben a csapból is kannásbor folyik, meg nagy dobra verik h mennyit piálnak, de sztem sehol sincsenek egy átlagos szakközepeshez, vagy munkáshoz képest. "
Szerintem ne hazudj, mert rontja a hiteled.
"Az más kérdés, hogy tényleg jobb az iskolapadban ülni, mint folyamatos műszakban betanított munkát végezni."
Egyetértek veled, de ez a mondatod csak félig igaz.
Pl. sztem egy SOTÉsnek sokkal nagyobb szenvedés az élet, mint mondjuk egy műkörmösnek. És utána mégis ő az aki kb 0 bérért gyógyítja a sok tudatlan prolit, nélküle meghalnának hamar.
Az az egyetemista, aki lusta és ingyenélő, az nem húzza sokáig az egyetemen. Egy valamire való diplomához rengeteget kell tanulni.
Először én is bulizós voltam, ki is vágtak másfél év után. Aztán komolyan vettem és sikerült végigcsinálnom.
IgazMagyar, voltál te már a Műegyetem környékén, aki őket lustának nevezi, hát az elég messze van az igazságtól. Én ott végeztem 5 éve, hát elég húzós volt. Nem csak magolás van, hanem kemény házifeladatok is, határidőre le kellett adni őket (komplett tervek, számítással(kb 30 oldal) műszaki leírással (jó ez csak 4-5 oldal, nagy munka esetén 10), és ebből félévenként 3-4. Ezen kívül be kellett járni, zh-t írni. Az embernek alig volt mellette szabadideje.
Elismerem, vannak büfészakok is az iskolákban, de nem lehet minden egyetemistát egy kalap alá venni (Pl Sote, BME szemben egy Corvinussal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!