Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most miért baj, hogy a Fidesz...

Most miért baj, hogy a Fidesz van kormányon?

Figyelt kérdés

Had kezdjem azzal, hogy hülye válaszokat NEM KÉREK!

Kérdés: Miért ellenzi mindenki a Fideszt? Nemrég még az MSZP-vel volt gond most meg a fidesszel. Akkor mi a jó nektek? Jobbik? Lehet ha meg az lenne párton az lenne a probléma.

Érvekkel írjátok le (értelmesen) hogy ha jobb volt-e az MSZP, miben volt jobb.

Én egyik pártján sem állok, de azért ha a Fidesz dolgaiba amit létrehoz egy kicsit mögé nézünk lehet, hogy találunk benne értelmet! És ne a magunk értékét keressük! De azért írd le mi az ami kétségtelenül rossz, és az MSZP-nél is rosszabb!

2012. jan. 13. 23:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%
lényegtelen hogy fidesz,mszp,jobbik... csak CSINÁLJANAK már valami olyan intézkedéseket amiknek haszna van és kirángat minket a pöcegödörből...
2012. jan. 14. 01:32
 12/29 anonim ***** válasza:
89%
Nem az a baj, hogy a Fidesz van kormányon, hanem amit csinálnak. Lehet mondani, hogy az MSZP szar volt, de pont azért választottuk meg (mi, a magyar nép), hogy javítsanak a helyzetünkön! Erre pedig tovább rontanak azon. És mivel is? Nézzük a teljesség igénye nélkül a listát: szembefordult velünk Európa, rekordot dönt az adósság, szétverik a törvénybe vetett hitet (visszamenőleges törvénykezés, alkotmány átírás), a magántulajdon szentségét, a független intézményekbe vetett reményt, a fenntarthatóságot, a gazdaság kiszámíthatóságát, stb... gyakorlatilag az életünk minden területén bizonytalanságot teremtenek...
2012. jan. 14. 02:06
 13/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom hol kezdjem..

Nagyon sok olyasmi van ami már az MSZP idején eldőlt csak mire a fidesz kormányra jutott akkor lehet érezni. És lehet, hogy csinálnak olyat ami neked épp most nem tetszik de lehet, hogy később fog és az lesz a jó! Lásd: munkahelyek minimálbérért: ki is adta el a magyar gyárakat?

Az iskolai cucc, hogy csökkenteni akarják ezt-azt: igazuk van.

Pl gimibe a tanulók létszámát is csökkenteni akarják. Mért? mert tele van olyan gyerekkel aki semmit se csinál, viszont van olyan aki szeretne vmit csinálni.

A kib@szott államadósság meg egyesek szerint ugye úgy alakult amikor a fidesz nyert, persze rögtön, az MSZP idején nem voltunk adósak, áá akkor úsztunk a pénzben mi? Azért nem lehetett a havi dolgokat fizetni.

Meg egy csomó olyan helyre megy az adó ahova k*rvára nem kéne, hogy menjen. A fidesz sztem épp lövi ki ezeket.

Nagyon sok olyan van ami nem tetszik, de a jövőben a többségnek lehet így lenne jobb!

Bumbi02: a helyükbe én is azt csinálnám, most mért engedjem, hogy olyan mondjon ellent nekem aki mindig az ellentétet akarja? A rendőreid mért menjenek 40 éves kortól nyugdíjba? Akkor inkább a tanárok + iskolák kapnák azt a pénzt!

2012. jan. 14. 02:07
 14/29 A kérdező kommentje:
Európa részben azért fordult szembe velünk mert nem tetszik neki h nem utánozzuk? Pl az h itthon nem kell fizetned az orvosért kinti országban meg kell? Nézd meg amerikát: ott ha kórházba kerülsz sz@rt se érdekel h adózol, ki kell fizetned az orvosi díjat ami igen drága lehet, azt pedig a kis magyar fizetésedből sztem nem mindenki tudná, na pl ezért kell jó helyre költeni az adót, hogy ne kelljen kéregetned mikor igen rászorulsz!
2012. jan. 14. 02:11
 15/29 anonim ***** válasza:
78%

A Fidesz alatt is nőtt az államadósság. Akkor miről is beszélünk? Én nem bánom, ha megszorításokat csinál, de látsszon az eredmény. Ennyi idő alatt már észre kéne vennünk.

Amit az oktatással művelnek, az meg egyszerűen abszurdum. Most készülök másoddiplomát csinálni, művészeti képzésről van szó. Gyűjtögettem a pénzt, 260 ezres tandíjjal számoltam, azt még valahogy ki tudom fizetni, esetleg kis hitellel. Erre most olvasom, hogy a jövő évtől MINIMUM 600 ezret kell fizetni. Mivel a választott szakom nem a legolcsóbb, ennél szinte biztosan többe fog kerülni a tandíj. Támogassuk a tehetséget, mi? Mégis hogy fizessen ki az ember ennyi pénzt? Miből?

Na mindegy. Azt hiszem, a tandíjat némettanfolyamra fordítom és inkább kimegyek Ausztriába. Ott még ösztöndíjat is kapok, ha elég jónak bizonyulok - külföldiként is...

2012. jan. 14. 02:24
 16/29 A kérdező kommentje:
Ez nekem is probléma, de én azt hallottam hogy ilyet kellett is fizetni, tehát tudok olyat aki nemrég fizette ki a diákhitelét pedig nem az elmúlt években végzett
2012. jan. 14. 02:28
 17/29 anonim ***** válasza:
89%
Na igen, csak nem mindegy, hogy egymilliót vagy hárommilliót kell visszafizetned. Kamatokkal együtt a különbség legalább négy-öt millió.
2012. jan. 14. 02:34
 18/29 zozi1111 ***** válasza:
67%

Nem védem egyik pártot sem, nem vagyok tagja egyiknek sem. Talán így objektíven látom a dolgokat. Az emberek szeretnének változtatni a saját sorsukon, ezért próbálnak meg a választáson olyan pártra szavazni, amelyik javíthat a meglévő helyzeten. Sajnos az ország egy ördögi körben van, nehéz kitörni belőle főleg akkor ha nem akarják hagyni. Mindig visszarántanak. Lásd a mostani eseményeket. Ez még a szocializmusra vezethető vissza. Kádárék akkor vettek fel hiteleket az IMF-től és a világbanktól amit még nyögünk. 1990-től sajnos olyan emberek irányították az országot, akik nem voltak a nép iránt elkötelezettek, inkább a zsebük iránt. Azért nem hoztak olyan döntéseket amivel az emberek sorsán javíthatnak, inkább a külföldi érdekeket szolgálták.

Ez így megy jelen pillanatban is.

A FIDESZ-nek 2/3-ad birtokában lehetősége lett volna változtatni, de a mai napig nem tette meg.

2012. jan. 14. 08:21
 19/29 anonim ***** válasza:
63%
Mert a Fidesz minden eddigi kormány közt a legkártékonyabb.
2012. jan. 14. 08:28
 20/29 tetro ***** válasza:
74%

Sajnos Kérdező te olyan szinten vagy elvakult, hogy azzal nehéz lenne mit kezdeni.

Mivel két év eltelt a választások óta, ezért ez a kenegetés már nem működik. Szar volt-e az MSZP? Igen. Azt hittük jobb lesz utána? Igen. De még szarabb lett. Az hogy államadósságunk van 60 éve folyamatosan ezt mindenki tudja, de azért köszi hogy segítesz. Viszont az elmúlt két évben annak ellenére nőtt 30%-kal, hogy a nyugdíj pénztárakat felszippantottak. Értsd, több száz milliárd forintot elszedtek az emberektől, és ennek ellenére jobban nőtt az adósság állomány mint bármikor máskor. Ezért sajnos nem lehet sem az MSZP-t, se a Jobbikat, se a Mariskanénit okolni. Olyan ez mintha felvennének egy céghez hogy stabilizáld annak anyagi helyzetét, ami ilyen-olyen deficittel működött eddig. Aztán két év alatt megdupláznád a deficitet. Szerinte megkérdezné tőled a tulajdonos, hogy szerinted ki a hibás e miatt? Nem, mert te lennél az. Volt két éved, és a helyzet sokkal rosszabb lett.

Igazuk van az iskolai cuccban? Igen, kell az oktatásnak a reform. Csak egy reformot nem egy hét alatt vezetnek be. Nem teszik hatályossá azokra, akiknek egy hónap belül be kell adni a felvételit. De amitől igazán sugárba hányná őket szerintem minden fiatal, hogy három éve népszavazást kezdeményeztek arról, hogy az oktatásnak ingyenesnek kell lenni. Az akkori tervezet szerint egy évre 100e Ft lett volna a tandíj. A mostaniban bölcsészkarra szemeszterenként 230e. Biztos én vagyok a hülye, de nem értem ezt. Mert vagy akkor hazudtak, vagy most. A kettő együtt nem lehet igaz. És ez a probléma, nem a reform. Hanem felköpni egy jó néhány turhát, aztán aláállni.

Légyszi nézz utána, hogy a privatizáció amúgy közgazdaságilag mit jelent, miért van rá szükség, vagy miért káros. Aztán nézd meg, hogy az elmúlt húsz évben mikor mi, és milyen értékű vagyon volt privatizálva. Aztán majd ha tudod miről beszélsz, akkor gyere vissza.

Hova mennek az adók szar helyre, amiket a fidesz éppen kilő? A végtörlesztéssel pl éppen jó helyre küldte a pénzt ugye? Segített a szegény családoknak, akik már amúgy sem tudták fizetni a hitelt... Mondjál már egy pár még ilyen jó döntést, egy pár hasznos megszorítást.

Rendőrök... Szerzett jogok neked mond valamit? Annyira szörnyen bután vagy demagóg... Akkor inkább a tanárok kapnák a pénzt... Mert ez így megy. Innen elvesszük, oda megtesszük. Mennyi idős vagy amúgy? Csak mert ha 12, akkor még megjöhet az eszed.

Amerikában ha kórházban kerülsz ki kell fizetned... Van neked halvány lila gőzöd az amerikai egészségügyi rendszerről? Tudod mennyit kell fizetnie az ellátásért egy amerikainak? Tudod milyen szolgáltatást kap érte?

Szerintem a legjobb lenne, ha inkább leülnél olvasgatni. Hidd el van mit tanulnod. Aztán utána ha a véleményed már nem csak emocionális alapon nyugszik, akkor beszélgess majd más emberekkel, és akkor lehet ők nem néznek majd kisökörnek.

2012. jan. 14. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!