Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most miért baj, hogy a Fidesz...

Most miért baj, hogy a Fidesz van kormányon?

Figyelt kérdés

Had kezdjem azzal, hogy hülye válaszokat NEM KÉREK!

Kérdés: Miért ellenzi mindenki a Fideszt? Nemrég még az MSZP-vel volt gond most meg a fidesszel. Akkor mi a jó nektek? Jobbik? Lehet ha meg az lenne párton az lenne a probléma.

Érvekkel írjátok le (értelmesen) hogy ha jobb volt-e az MSZP, miben volt jobb.

Én egyik pártján sem állok, de azért ha a Fidesz dolgaiba amit létrehoz egy kicsit mögé nézünk lehet, hogy találunk benne értelmet! És ne a magunk értékét keressük! De azért írd le mi az ami kétségtelenül rossz, és az MSZP-nél is rosszabb!

2012. jan. 13. 23:53
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
21%
Egyáltalán nem baj.
2012. jan. 13. 23:55
 2/29 tetro ***** válasza:
90%
Hát mondjuk hogy az égik nőtt az államadósság. A forint árfolyama még soha nem volt ilyen rossz. A magyar államcsőd kockázata is rekord magasságban járt. Az középtávú állampapírok kamata valamelyik 11% felett járt. Lényegében a szomszéd süket marinéni palotapincsije is elirányítgatná gazdaságilag ilyen szinten az országot.
2012. jan. 13. 23:59
 3/29 anonim ***** válasza:
75%
Nem értek a politikához, de annyit érzékelek, hogy Orbán bácsi a gazdagoknak csinál mindent kedvére, a szegény munkások meg egyre jobban sínylődnek a kis minimáljukból! Ezt te nem veszed észre? Talán a gazdagokhoz tartozol?
2012. jan. 14. 00:01
 4/29 anonim ***** válasza:
12%
én kifejezetten örülök a fidesznek s az nagy zöldség hogy a gazdagokat támogatja, az csak maszlag
2012. jan. 14. 00:03
 5/29 anonim ***** válasza:
13%
Én a gazdagokhoz tartozom, és nem nézem le a kisembert, hiszen én is kisemberként kezdtem. Napi 8 órát nehéz fizikai munkával minimálbérért. A valódi ok amiért szidva van a kormány, hogy nem támogatja a herdáló életmódot. Napról napra él a panelproli, mert eladósítja magát egy csomó szeméttel, amire szüksége sincs. Laptop, LCD TV, nyaralás. Meg se említsem a cigit, az alkoholt és a szerencsejátékot, mint a szegény ember "egyetlen örömét"...
2012. jan. 14. 00:06
 6/29 bumbi02 ***** válasza:
89%

1. Magánnyugdíj pénztárak államosítása - majd úgy lekommunikálni hogy az emberek önként léptek át államiba -

2. Egykulcsos adó bevezetése - majd úgy lekommunikálni hogy ez mindenkinek jó -

3. Felelőtlen "szabadságharc" az IMF és EU ellen - devizaárfolyamok ugrándozása.. lásd Kósa féle államcsőd, vagy sokszor egy-egy törvény elfogadása mennyire meggyengiti a forintot , pl a jegybank törvény

4. Felsőoktatási törvény - röghöz kötés, és sok államilag finanszírozott hely megszüntetése

5. Az új Alkotmány - mindenféle társadalmi párbeszéd nélkül, pártalkotmányt hoztak létre, saját kényükre kedvükre szerveztek át mindent, a demokráciát eléggé leépítve

6. az Alkotmánybíróság megtépázása - mikor az nem értett egyet az egyik törvényükkel, 2 héten belül elfogadtak egy törvényt hogy ezentúl nem szólhat bele költségvetést érintő kérdésekbe, csak ha azok alapvető emberi jogokat sértenek , plusz változtatták most jan1-jéval azt is hogy ki fordulhat az AB-hez utólagos normakontrollal..

7. Hatalom koncentrációja - minden egyes posztra saját embert ültetnek be, ha nem tudják ezt megtenni, a poszt fölé létrehoznak egy nagyobb posztot - jegybank összevonása pszáffal...

8. Erkölcstelen húzások - az ország devizatartalékának megkörnyékezése (egyelőre ez még csak terv, és reméljük h elméleti szinten meg is akad és nem lesz igazunk h rá teszi akezét a Fidesz ) , mnyp államosítása, Nem tetszik rendszer tüntetés úgy kezelése mintha mellettük tüntettek volna..

9. Nyugdíjak megadóztatása - rendőrők nyugdíját megadóztatják ha nem mennek vissza dolgozni, szerzett jogok csorbulnak..

10. Deutsch Tamás egyes megnyilvánulásai ellenére még mindig a Fideszben van (lásd Twitter.. Barrosso, Gyurcsány jellemzése..)

11. Esztergom - miután Esztergomban egy független lett a polgármester, az önkormányzati fideszes tagok sértődött kisgyerek módjára mindenben gátolják, csődbe taszítva az országot (amit az előző Fideszes vezetés már elég nagy adóssággal hagyott ott Tétényinek) , legutóbb már majdnem lekapcsolták a közvilágítást is Esztergomban.. és a Fidesz nem szól rájuk, nem rúgja ki őket..

12. Az egypárti politika: minden egyes törvényt áterőszakolnak a parlamenten , hiszen 2/3al minden átvihető, és ez lehetővé teszi hogy maga a parlamenti vita csak egy szokás legyen de ne legyen értelme..

13. Házszabály módosítások kényük kedvük szerint: mikor az ellenzék sikeresen használta az obstrukciót, gyors házszabály változtatással még azt is elvették tőlük, most fogadták el egy újabb módosítást, ami megöli a parlamenti vitát ténylegesen, hiszen napok alatt átvihető egy törvény -

14. Erkölcstelenség 2 - az új Munka Törvénykönyvet direkt hajnali órákba 2-3 óra környékén tárgyalták, hogy kizárják nyilvánosságot, de végül szépen lereagálta az ellenzék egy obstrukcióval -

15. Schmitt Pál - mindent aláír.. Hírcsárdán(hír paródiák vannak ott)találó volt a cikk miszerint: Kanadában járt, és véletlen aláírt 3 törvényt is..

16. A régi Fideszes megnyilvánulásokkal abszolút nincsenek összhangban - hasonlíts össze 2009es felszólalásokat azzal h ma mit tesznek , ingatlanadóról anno hogy vélekedtek, az áfa emelésről hogy vélekedtek, a népszavazás fontossága akkor és most és még sorolhatnám

2012. jan. 14. 00:12
 7/29 anonim ***** válasza:
92%

5-ös válaszoló, aki nem nézi le a kisembert...

Mert mi csak melózzunk, de ne tévézzünk, ne menjünk egy nyamvadt hétre nyaralni, pihenni egy évben egyszer ugye?

Nekünk a párommal nincs hitelünk, mert segítettek szülők, de a lakást felújítani alig tudjuk, több év míg pár százezer összejön pedig mindketten dolgozunk, nem iszunk, s nem dohányzunk. Egyetlen luxus nálunk hogy van autója mindkettőnknek, de csak azért mert én vettem mikor még nem ismertem a párom, őneki meg volt. Mindkettő autó idős.

2012. jan. 14. 00:18
 8/29 anonim ***** válasza:
87%

Az, hogy a Fidesz van kormányon, önmagában nem lenne baj. Az a baj, hogy rosszul vezeti az országot.

Kábé mintha egy részeg taxisofőr mellé ültem volna be. Onnan is mielőbb ki akarnék szállni...

2012. jan. 14. 00:27
 9/29 anonim ***** válasza:
63%
a kis emberek mindig is többen voltak/vannak/lesznek, kemény lehetsz mert gazdag vagy, de ha megfigyeled termelő munkát csak a "paraszt" ember csinál minimál bérért, az, hogy a gazdagok kormánya szerintem már a vak is látja, azzal a hülye szöveggel jönni, hogy az egykulcsos adó ösztönzi a fiatalokat, hogy tanuljanak egyetemeken (hozzáteszem most is lekorlátozták az államilag támogatottak számát 33400-re az országban) de jólvan elvégzi és gazdag lesz de akkor most a kis munkát is el kell végezni valakinek, mindenki nem lehet orvos, ügyvéd vagy országgyűlési képviselő.. a tv-be sincs más, hogy soha nem volt még ilyen magas a ..., emellett még nagyképűen trágár módon beszélnek mint, hogy " Aki szegény az annyit is ér.. meg hogy nem a benzin drága csak te vagy csóró " hát ilyet hogy mondhat egy felelős ember.?
2012. jan. 14. 00:33
 10/29 anonim válasza:
4%
A két autó azért nagy luxus. A többivel viszont egyetértek.
2012. jan. 14. 01:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!