A Magyar emberek mennyire raszisták?
Mudri, SZ1u,
Ti mi alapján neveztek egy embert rasszistának? Ha valaki szerint vannak olyan bűnycselekmények amelyeket tipikusan cigányok követnek el (cigánybűnözés), akkor ő rasszita? Vagy mitől az valaki?
Mudri és Sz1iu felfogása abban különbözik a tietekétől, hogy ő szerintük BŰNÖZÉS van.
Nem egy bizonyos csoportra leszűkíthető bűnözés.
Az igaz, hogy a Kádár-rendszerben is volt ilyen fogalom, de ez nem igazán mérvadó.
Csak ti ezt nem vagytok képesek megérteni. Szívetek joga.
(lehet lepontozni serényen :)
Attól még rasszista vagy kedves gondolkozóó, hogy nem a bőrszínnel van bajod. Hanem a bőrszínt és a viselkedést kötöd össze és megbélyegzed őket (pl. cigánybűnözés). Én is tudom, mit csinálnak, de én legalább tudom, hogy ez nem annak köszönhető, hogy cigányok. Hanem annak, hogy szegények, gettókban élnek, ahol kialakulhatnak tipikus bűnözői szokások pl. a színesfémlopás. Az ilyen embereket vissza kell integrálni a társadalomba, nekem egyre kevesebb bajom van velük. Személyesen ismerek olyat, aki a putriból tört ki, most pedig kőművesként dolgozik.
A kérdésre válaszolva: Vannak, rasszisták és nemrasszisták. De nálunk van egy érdekes fajta is, akinek nincs semmi baja az afrikai/amerikai feketékkel (néha még rajong is értük), de a romákat minimum kidobná Magyarországról (de hova???).
21:01 Gondolkozóó!
21:04-es megírta helyettem is a választ! Ment is a zöld pacsi neki!
21:01 Gondolkozóó!
A 21:34-es is a számból vette ki a szót (lehet, hogy ugyanaz a kommentelő, mint a 21:04-es). Ajánlom figyelmedbe! Neki is ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!