Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hisznek itt annyian a...

Miért hisznek itt annyian a diktatúrában?

Figyelt kérdés

Írjatok már egy olyan országot, ahol MOST jólét van, nincs hiány, sem politikai foglyok és diktatúra az államberendezkedés?

Be kéne már látni, hogy jólét csak demokráciában van, még akkor is ha a demokrácia sem a legtökéletesebb államforma...

2011. aug. 27. 17:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:

Fegyelemre, rendre, értelmes emberekre van szükség. Minél előbb. A szülőknek lenne kötelességük és az iskoláknak ezt megvalósítani. Legalábbis segíteni a megvalósításában.

Ha nem is diktatúra kell, de igenis meg kell változtatni azt a rendszert, ami most működik. Szerintem mindneki látja, hogy nem jó. Én speciel megvagyok, de amiket látok, hallok azzal nem vagyok elégedett. Lehetne egy szebb magyarországot létrehozni, ami nem a gyűlölközésről, korrupcióról, munkanélküliségről és segélyekről, hitelekről szól.

2011. aug. 27. 19:02
 52/87 Ucsiha Madara ***** válasza:
91%

1. ne a magyar kb. 21 éves demokráciából indulj ki...

2. le lehet őket váltani

3. én jóléti társadalomról beszéltem. itt olyan nem volt még.

Ha ne a magyar demokráciából induljak ki, akkor mégis miből? Ha, a te elveid szerint, csak demokráciában lehet jólét, akkor tehát itt demokráciának kell lennie, de mivel ez nálunk szar, sose lesz jólét? Szép kilátások... És, hogy le lehet őket váltani. Kíváncsi vagyok, mi lenne, ha az ország mondjuk 80%a követelné a lemondásukat, leváltanák-e őket....

2011. aug. 27. 19:02
 53/87 anonim ***** válasza:
Sajnos itt nem az van, hogy ezek azt teszik, ami nekünk jó. Van négy választék egyelőre, akik ölik egymást, ha egyik sem jó neked, akkor dögölj meg. És ez nem jó.
2011. aug. 27. 19:04
 54/87 anonim ***** válasza:
Hagyjátok, ilyen színvonalú kérdezővel(mondatokba tömörítve, a másik szidása nélküli véleménnyilvánításra képtelen) nem érdemes vitázni.
2011. aug. 27. 19:05
 55/87 Hmmmmm válasza:

"A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:54"

Szerintem ne keverjük a kapitalizmust a demokráciával. A diktatúra addig jó, amíg a diktátor jó. Én nem szívesen bíznám egy emberre egy ország sorsát.

Véleményem szerint a demokrácia olyan vezetőket termel, akik reprezentálják az ország morális állapotát, akiket megérdemlünk.

Érdekes viszont, hogy sehol nem kezd kialakulni egy közvetlenebb demokrácia, ahol az emberek maguk dönthetnének bizonyos kérdésekben. Az internet korában simán megvalósítható volna és tényleg a többség akarata valósulhatna meg.

2011. aug. 27. 19:12
 56/87 anonim ***** válasza:
Azért hiszek a diktatúrában, mert egy jó diktatúra a minőség uralma a mennyiség felett, míg a modern demokrácia a mennyiség uralma a minőség felett. Nem mondom a demokráciából is ki lehetne hozni valami jobbat például a szavazati jogot jogosítványhoz kötni, mint az autóvezetést egy ország vezetőinek megválasztása jóval veszélyesebb, mint autót vezetni az előbbihez jelenleg viszont mindenkinek joga van.
2011. aug. 27. 20:32
 57/87 anonim ***** válasza:

"Ja, és még miért lehetne csak demokráciában jólét? Ha egy olyan diktátor van, aki tényleg jót akar az embereknek, az országnak, nincs semmi akadálya, hogy jólét legyen."

Így van. A demokraták a nép ellenségei.

2011. aug. 27. 21:45
 58/87 anonim ***** válasza:

"Öregem, jó uralkodóval utoljára Benedek Elek meséiben találkoztam. Annak pedig idestova 20 éve. Ideje lenne felnőni a mesék világából. Nevezz meg egyetlen "jó diktátort" a történelemből. Na ugye, hogy nem létezett ilyen, és ma sincsen rá példa. "

Minek teszel felhívást ha meg sem várod, hogy teljesüljön? Megnevezek neked kettőt is:

Adolf Hitler

Joszif Visszárjonovics Sztálin

2011. aug. 27. 21:48
 59/87 anonim ***** válasza:

Szerintem nincsen egyedüli jó megoldás.

Koronként, és társadalmanként, történelmi helyzetenként változhat, hogy mikor, hol mi az optimális kormányzati forma.

Nyugodt világgazdasági, és politikai környezetben a demokrácia, és a liberalizmus teremti meg a lehetőségét az egyéni kibontakozásnak, és a sokoldalú fejlődésnek, ez azonban személyes, és csoportok közötti érdekellentéteket is jelent. Ez azonban nem okoz problémát, a rendszer előnyei ezeket kiegyenlítik.

A problémás időszakokban gazdasági, politikai válságok idején, amikor az ország súlyos problémákkal küszködik, akkor hatékonyabb a központosított vezetés, amely az egyéni érdeket a háttérbeszorítja, és a csoport, a közösség érdekeit állítja a középpontba.

A jelenlegi kor is ilyen, illetve egyre inkább ilyenné látszik válni.

Amikor gyors, hatékony döntésre van szükség, akkor nincsen mindíg lehetőség, és idő a "mindenki akaratának" megfelelni.

Más rendszerek is működőképesek.

Bizonyított, hogy a kommunizmus egészen kicsi közösségekben működik, és az anarchi is hasonló "természetű".

A klasszikus demokrácia városállami méretekben optimális, de birodalmakat vezetni már nehézkes. Ezért nem is létezett soha egy birodalom sem demokratikusan.

A jelenkori "demokrácia" szerintem már nem alkalmas a társadalom vezetésére, mert túlnőtt méretében egy bizonyos határon.

Szerintem hamarosan szükségszerűen "váltás" fog bekövetkezni a társadalom vezetésében.

2011. aug. 27. 21:50
 60/87 anonim ***** válasza:

Egyébként Kuba ilyen szupi diktatúra, mint amilyet meg kéne említeni. Még a zöldek is dicsérik őket, hogy ők eltarthatóan élnek, és mégis fejlett ország.Ami óta Raul van hatalmon, még idillib a helyzet.(vagy ő is eljátsza azt mint akkoriban Kádár, az majd még kiderül)

... egyetlen gond az hogy az internet korlátozva van...(már akinek ez gond)

2011. aug. 27. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!