Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hisznek itt annyian a...

Miért hisznek itt annyian a diktatúrában?

2010. okt. 22. 13:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
16%
Mert lázongó tizenévesek. Ez a legkézenfekvőbb magyarázat.
2010. okt. 22. 13:16
 2/22 anonim ***** válasza:
48%
Azért mert elegünk van abból, hogy 20 éve kizsákmányolják az országot, hogy a nyugati kultúra meghódítja és homogenizálja az egész bolygót, elrombolva az országos és az országon belüli helyi kultúrákat, hogy a tradicionális morált és viselkedési formákat a nyugati morálok veszik át, és sokan látjuk, hogy sokkal jobb volt az élet a Kádár-rendszerben, mint most.
2010. okt. 22. 13:17
 3/22 anonim ***** válasza:
39%

"A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:17"

Mert a diktatúrában nincs kizsákmányolás? Még nagyobb is. A kultúrarombolás is JÓVAL nagyobb egy diktatúrában, mert ott központi állami irányítás alatt áll az ideológiailag is hajtott kultúrarombolás. Ugyanúgy elsöpri a tradíciókat, moralitásokat és viselkedésformákat is, és a helyére rak egy ideológiai katyvaszt.

Ha nem hiszed nézd csak meg, milyen volt a Rákosi rendszer.

2010. okt. 22. 13:21
 4/22 hollófernyiges ***** válasza:
78%
Azért mert azt hiszik hogy az ő kedvenc politikusuk lesz a diktátor. Ha Gyurcsány lenne az, mindjárt nem lelkesednének annyira :)
2010. okt. 22. 13:22
 5/22 anonim ***** válasza:
49%

Diktatúrában kultúrarombolás? Az USA és az EU által vezetett demokráciának álcázott nyugati diktatúrában biztos.

De pl. a Kádár-rendszerben sokkal "magyarabbak" voltunk, mint most, a gyerekeknek olyan hazafias meséket volt szabad sugározni, mint a Mátyás az igazságos, voltak helyi termékeink, márkáink, üzemeink, volt az országnak, a magyar kultúrának presztízse.

A kettéosztott Németországban is az NDK sokkal "németebb" volt, és megőrizte a hagyományokat, miközben az NSZK ezerrel majmolta a nyugatot

2010. okt. 22. 13:24
 6/22 anonim ***** válasza:
59%

A diktatúrában egy darab (vagy pár tucat) kizsákmányoló van, aki általában az adott népből való, és igényei végesek. Szólásszabadság általában nincs, de amíg együttműködsz, addig biztonságban vagy.

Ami most van, ott rengeteg kizsákmányoló van, ezek egyike sem magyar, mindegyik globális, és végtelen erőforrás-igényűek. Szólásszabadság van, ami semmit nem ér, és még ha együttműködnél is, akkor sem vagy biztonságban, bármit megtehetnek veled.

Úgyhogy én megértem a diktatúrában hívőket.

Annak ellenére, hogy én az anarchia híve vagyok.

De szerintem a demokrácia ígyis-úgyis bukni fog, hamarosan.

2010. okt. 22. 13:29
 7/22 anonim ***** válasza:
47%
Épp ez az, a kultúra államilag volt megszabva és szabályozva (ugye, a Kádár rendszerben TTT rendszer). Így előbb utóbb a kultúra degenerálttá válik, mert mert hiányozni fognak azok a külső behatások, amik a kultúra fejlődéséhez hozzájárulhatna, így a kultúra kényszerpályán lesz a degenerálódás és a belterjesség felé. Szerinted pl. a Hobóék és a Fenyőék hogy hozhatták létre a zenéjüket külföldi behatások nélkül? Szerinted ha a kortárs művészet itthon tiltott vagy leszabályozott lenne, azzal hogyan fejlődhetne az itthoni kultúra?
2010. okt. 22. 13:31
 8/22 anonim ***** válasza:
62%

A Kádár-rendszerben minden biztosítva volt hozzá, hogy a magyar kultúra fejlődhessen úgy, hogy elemeket merít a tradicionális magyar kultúrából, és szláv testvéreink kultúrájából, akikkel már 1000 éve itt élünk kisebb-nagyobb barátságban.

Csak a káros és dekadens nyugati és amerikai hatások voltak kitiltva, pont azok, amik kultúrarombolóak.

2010. okt. 22. 13:34
 9/22 anonim ***** válasza:
71%

"Így előbb utóbb a kultúra degenerálttá válik, mert mert hiányozni fognak azok a külső behatások, amik a kultúra fejlődéséhez hozzájárulhatna"

haver... te néztél mostanában tv-t? Miről beszélsz? :D

2010. okt. 22. 13:41
 10/22 anonim ***** válasza:
51%

"De szerintem a demokrácia ígyis-úgyis bukni fog, hamarosan."

Ezt hányszor mondta Rákosi és a haverok...

2010. okt. 22. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!