Miért hisznek itt annyian a diktatúrában?
Írjatok már egy olyan országot, ahol MOST jólét van, nincs hiány, sem politikai foglyok és diktatúra az államberendezkedés?
Be kéne már látni, hogy jólét csak demokráciában van, még akkor is ha a demokrácia sem a legtökéletesebb államforma...
"Mellesleg demokráciában nem tud olyan forradalmi hangulat kialakulni a vezetők ellen, mint a diktatúrában"
barátom, hallottál a weimari köztársaságról?
isteneeem és még ti akartok engem kioktatni...
"Ha egy olyan diktátor van, aki tényleg jót akar az embereknek, az országnak, nincs semmi akadálya, hogy jólét legyen."
Öregem, jó uralkodóval utoljára Benedek Elek meséiben találkoztam. Annak pedig idestova 20 éve. Ideje lenne felnőni a mesék világából. Nevezz meg egyetlen "jó diktátort" a történelemből. Na ugye, hogy nem létezett ilyen, és ma sincsen rá példa.
Ami a demokráciát illeti, csupán Churchillt tudom idézni: "a demokrácia költséges, bonyolult és rossz hatékonyságú rendszer, de jobbat még nem találtak ki".
Kedves kérdező, amikor azt írtam, hogy a skandinávoknál nem tökéletes a demokrácia, azt arra értetem, hogy alkotmányos monarchia van náluk! Ami azért nem tejesen megegyező a demokráciával...
Ja és ne sértődj meg, de a válaszaid alapján, te sem vagy különb a diktatúristáknál, csak te a másik oldalon állsz! Olyanok vagytok, már elnézést, mint a Magyar politika! Csak beszéltek, csak nyomatjátok, de Isten igazából egyikőtök sem tudd semmi érdemlegeset felmutatni! Csak osztjátok egymást...
"azt arra értetem, hogy alkotmányos monarchia van náluk! Ami azért nem tejesen megegyező a demokráciával... "
na és?
az alkotmányos monarchia, királyságmázzal leöntött demokrácia.
"Csak beszéltek, csak nyomatjátok, de Isten igazából egyikőtök sem tudd semmi érdemlegeset felmutatni!"
Hát én tudtam érvelni és ellenérvelni is., te pedig a diktatúra pártján álltál, majd kihátráltál az érvelésed mögül.
Csak beszélsz, de nem tudsz semmit felmutatni.
Ugye ezt a mázos dolgot te sem gondolod komolyan? Mert akkor a Sztálinizmus maga a megtestesült demokrácia, egy csöppnyi vörös csillaggal leöntve, meg egy kis személyikultusszal fűszerezve!
Na mindegy, nem én rakok itt igazságot köztetek, csak mondom, Skandinávia nem olyan demokrácia mint itt!
Jó a demokrácia csak értelmes emberek kellenek hozzá.
A diktatúra is jó lenne, ha én lennék a diktátor, mert én nem vagyok hatalom mániás, önző, személyi kultuszt kialakító marha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!