Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Végre egy olyan Magyar miniszt...

Végre egy olyan Magyar miniszterelnők aki kiáll az országért! Vélemények?

Figyelt kérdés
[link]
2011. júl. 8. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
21%
Én is látom. Pontosan ezért ne haragudj, ha nem értek veled egyet. Az lehet hogy a szerencse forgandó, de a munka és a tudás az az ember kezében van. És azt a Fidesz nem elveszi, hanem támogatja.
2011. júl. 8. 21:48
 12/71 anonim ***** válasza:
67%
viktor a mi megmeeeeentőnk! beee--beeee!!!
2011. júl. 8. 21:50
 13/71 anonim ***** válasza:
96%
Kolopele, ha viki az országért van, hogy van az, hogy én kevesebbet keresek, a gazdagok meg többet az új adórendszer miatt?
2011. júl. 8. 22:12
 14/71 anonim ***** válasza:
4%

ma 22:12

Az országot a gazdagok viszik előre!

2011. júl. 8. 23:36
 15/71 anonim ***** válasza:
17%
Már megint az a fránya irigység felém. Hozz létre egy jól működő céget vagy gyárat, vagy nyiss egy vállalkozást amit futtass fel, és máris sokkal többet fogsz keresni mint eddig. Vagy csak egyszerűen mozdulj el a minimálbéres szintről. Az én dolgozóim mind jobban jártak, mert 300 ezer volt az átlag nettó bérük. Majd az év végéig mindenkit kompenzálni fognak. Kicsit kezd már idegesítővé válni ez a nekem semmi nem jó hozzáállás. Mehet a szokásos lepontozás, van aki úgyis csak ettől boldog.
2011. júl. 8. 23:43
 16/71 anonim ***** válasza:
18%
Egyetértek.
2011. júl. 9. 00:27
 17/71 anonim ***** válasza:
97%

Szeretném azt látni, hogy a mai magyarországi helyzetben hogyan tudnál önerőből összehozni egy céget vagy egy gyárat minimálbérből....

Van egy ismerősöm aki már kb 10 éve dolgozik egy cégnél, és a minimálbérnél 7000Ft-al kapott eddig többet (orbánnak köszönhetően már csak kb 2000-el) és nap mint nap szedi a meggyet a cég udvarán a fáról, és abból csinál meggyszószt, mert ha nem tenné, akkor az üres kenyeret kéne ennie melóhelyén is meg otthon is. Hétvégente is mindig bent van, 12-ezni is mindig szokott, nem lehet azt mondni rá, hogy lusta, nem iszik, nem cigizik. Elmenni másik munkahelyet keresni meg nem tud, mert egyszerűen semmi más lehetőség nincs erre fele. (amúgy meg mindenhova be is van jelentkezve, de nem értesítik sehonnan, mert mindenhol létszámleépítés van)

A minimálbér el is megy arra, hogy legyen fedél az ember feje fölött, legyen vize, árama, és el tudjon menni munkába. Télen amikor bejön a fűtésszezon, akkor meg kénytelen gyalog bejárni dolgozni, mert nem tud olyankor bérletet venni. (2 órával előbb elindult minden nap hogy beérjen időben). És mielőtt azt mondjátok, hogy "tanult volna"...stb akkor mondom, hogy kb 10 szakmája van.

Ez csak egy személyes példa, de sajnos nagyon sok hasonló körülmények között élő embert ismerek még, és ezt az egészet csak azért meséltem el, mert bosszantó, hogy sok ember mennyire más helyzetképet lát, mint amilyen az igazság. És azért utálták meg sokan az orbánt, mert pont, hogy az ilyen nehéz helyzetben élőktől vesz el pénzt, és olyanokhoz adja, akik 6szor annyit keresnek..és ez nem irigység, hanem igazságtalanság.

Amúgy bizonyos értelemben hasonlóak vagyunk...te így vagy úgy..elértél egy szintet az életben (ha jól emlékszem a régebbi kommentjeidből, akkor külföldi segítséggel....amúgy kíváncsi lennék, hogy a segítség nélkül is sikerrel jártál volna, önerőből)

És így te nagyon könnyen tudod mondani azt, hogy más is csináljon céget meg építsen gyárat, lépjen a minimálbérnél magasabb szintre..stb. És értetlenül és felháborodva nézed, hogy mindenki csak támad emiatt, mert azt mondják, hogy képtelenek azt megvalósítani amiket te mondasz. És nem azért képtelenek, mert lusták, hanem azért, mert hatalmas szerencse is kell hozzá(talán olyan mint pl neked a külföldi segítség), ami talán 500 emberből ha 1nek bejön és akkor már lehet, hogy túloztam is.

És mondom a "hasonlóságban" a saját oldalamat..nem dicsekvésből vagy felvágásból mondom, de kb fényképszerűen tudok rajzolni és festeni. És már rengeteg embernek próbáltam elmagyarázni, hogy hogyan, és mutattam, hogy "csak húzni kell a vonalat így meg úgy...látod, és már kész is a fényképszerű kép"...és nálam kész is volt, de akiknek mutattam, meg sem közelítette azt a szintet..és én is felháborodva mondtam, hogy "hogyhogy nem megy, pedig ez baromira egyszerű"...és itt is hiába mondom bárkinek, hogy csináld ezt és azt, és úgy fogsz rajzolni, mint én...itt is van az 500 emberből talán 1 akinek szerencséje van, és tehetséges, és sikerül elérnie hasonló szintet.

Ezt a hasonlatot csak szemléltetésképp írtam, sok olyan dolog van, amit könnyű a másik embereknek mondani, de közel sem biztos, hogy olyan könnyű azokat megvalósítani is.

2011. júl. 9. 00:45
 18/71 anonim ***** válasza:
16%
Rockefeller is földönfutóként kezdte!
2011. júl. 9. 00:47
 19/71 anonim ***** válasza:
96%
jó akkor gyűjtögess minimálbérből egy olajfinomítóra!
2011. júl. 9. 00:54
 20/71 anonim ***** válasza:

Esetleg Erdély vagy Felvidék közelebb van az autonómiához?

Vagy csak azt mondod vissza, amit a tévében belédsúlykoltak...

2011. júl. 9. 05:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!