Ha a Jobbik népszerűsége a fidesz hatalomra kerülése óta nő és nő, akkor miért nem tudnak eléri az összes időközin 15%nál nagyobb eredményt?
A Jobbik népszerűsége nem nő.
Akkor nőtt, amikor erős propagandát fejtettek ki, de mióta hallgatnak (egyáltalán nem meglepő módon) csökken a népszerűségük.
Egyszerűen egy olyan párt, aki a Parlamentben aktív csak, nem jut semerre, ugyanis a parlamenti közvetítéseket kb. az ország 0,2% kíséri figyelemmel.
Ha erősebb lenne a propagandájuk és minden második villanyoszlopon és minden hirdetőfelületen ott lenne, hogy megállítják a cigányokat, az ország kifosztását, az emberek lezüllését, visszaadják a becsületes munka értékét, akkor alakulna ki az emberek tudatalattijában egy kép, hogy ez igen, ezek a jófiúk. De amíg ilyen nincs, addig nem megy a szekerük.
Azért én nem írnám le a Jobbikot. Először is eddig többnyire önkormányzati helyi képviselőválasztások voltak zéró téttel, zéróhoz közeli résztvevővel. Pár száz ember itt-ott leadott szavazataiból nem szabad még általánosítani. És ezek a szavazások is többnyire olyan helyeken voltak (pl Zugló), ahol a Jobbik nem kiugróan népszerű.
Én viszont azt látom, hogy az országos közvélemény-kutatások igenis növekvő tendenciát mutatnak a Jobbiknak: Tavaly év végén még a biztos választók között 8-9 %-ra hozták, ma 17-re. És a Jobbikot mindig is alulmérték. 2009-ben, amikor az EU-s választáson 17 %-ot értek el, volt olyan közvéleménykutató, aki még a bejutásukat sem vette biztosra, de kivétel nélkül mindenki egy számjegyű eredményt mért. Kisebb mértékben, de 2010-ben is alulmérték őket. Ha ezt nézem, akkor ez a mostani 17 % lehet 25 is. Persze ez se biztos.
Ma tartják az országgyűlési és polgármesteri választást Püspökladányban. Ennek az eredménye már adhat bizonyos támpontot.
Azért, mert nem nő nagy mértékben.
Ne akarj időközi választásokból komoly következtetéseket levonni.
Lehet lepontozni, de ez az igazság :)
Keleten nő a népszerűségük főleg, ahol sok a roma. De igazából egy évnél nem érdemes nézni a kisebb választások eredményeit, mert ez nagyon nem reprezentatív. Inkább a nagyobb baj jelenleg, hogy lett 1 millió bizonytalan szavazó, akiket meg kéne valamilyen módon nyerni. De ők valószínűleg csalódtak a Fideszben, és ezért nem is mennek el szavazni.
Amúgy meg tény, hogy BP-en sohasem lesz első a Jobbik.
Szerintem idővel rájön majd sok ember, hogy ez a pártosdi dolog nem működik. Ha őszintén magába néz sok ember tudja a választ, hogy hazudnak nekünk a politikusaink és eszük ágában és érdekükben nincsen nekünk az élő társadalomnak segíteni. Százalék ide, százalék oda a valós életben javulás ténylegesen nincsen......
És még elvárják tőlünk, hogy bízzunk, higyjünk, építsük fel, amit az "elit" ellopott tőlünk a legkülönfélébb párt és szervezet meg egyéb néven a sok tíz év alatt.
bizony ránk férne, hogy Isten áld meg a Magyart.....
Sajnálom ezt a népet. Nem tudom, hogy a kisembernek van e egyáltalán esélye a mai globális hatalommal szemben "demokratikus"-nak nevezett eszközökkel?
Mégvalami.
Az egyik másik megyében láttam a Jobbikosok irodáját és a helyi vezetőjük bevallotta, hogy ugyan demokratikusan bent vannak a Parlamentben, de a valóságban sem tőkéjük, sem lehetőségük nincs beleszólni bármibe, ugyanúgy, mint egyik kispártnak sem. Politikailag nincs megoldás erre a helyzetre. A civil társadalom meg elvi és fizikai okok miatt nem tud építkezni alulról. Nem is teheti. Ezzel elmondtam mindent és az ország valódi felállásáról.
Pénzbe nem kerül, de érdekes: youtube: Zeitgeist Moving Forward (Magyar Felirat) (TELJES).flv
Lesznek, akik unják, de unalmasabb tudatlanságban tartani az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!