Hol jár most a jobbik népszerűségben, ha az 2009 óta a népszerűsége folyamatosan emelkedik a hívek szerint?
Tavalyi választásokkor közel 17%-ot kaptak. Most úgy 20% körül saccolnám.
És nem vagyok hívő, csupán egy Jobbik elveivel nagyrészt egyetértő szavazó. Ugyanolyan, mint bárki más.
A hívek szerint már 2010 áprilisában is 75-100%-on volt. Innen nehéz tovább nőni. :D
Amúgy tény, hogy nő a népszerűségük, de elhanyagolható módon.
Kb. a másodikkal értek egyet 17%-ról 20%-ra nőtt a biztos szavazók aránya a biztos választópolgárokon belül (ez az összválasztópolgár-lakosság kb. 12%-a). A bizonytalan szavazók között pedig fene tudja. Majd a legközelebbi választásokon kiderül.
ma 20:06
Erre minden jobbikos azt válaszolja, hogy de hát az időközi választásokon alacsony a részvétel, ezért nem számítanak. Amire meg az a standard válasz, hogy pont az alacsony részvétel miatt az ellenzéki pártok, azon belül is a kispártok szoktak átlagon felül szerepelni a bizonyítási vágy miatt.
A Vajdaságban is népszerűek, de a határon túliak szavazati joga még nem megoldott téma.
Ha lesz is egyáltalán, nem tudhatni, hogy ugyanarra fognak-e szavazni és ugyanúgy, mint mi.
Van egy csomó elemzés arról, hogy ha egy az egyben áttennénk a hazai választási rendszert külföldre is, az a korrupció és a választási csalás melegágya lenne.
Egyszerűen ellenőrizhetetlen.
Úgyhogy nem hinném, hogy ezzel a megoldással élnének.
Ami meg azt illeti, ha meg is kapják a választójogot, én erősen kétlem, hogy nagy lenne a köreikben a részvételi arány.
A boszniai horvátoknak van szavazati joguk a horvát választásokon, a részvételi arány viszont a kacsa ülepe alatt van, ezért Zágrábban már arról tárgyalnak, hogy el kéne törölni a határon túliak választójogát.
Szerintem a határon túliak szavazatai max. szoros helyzetben fognak dönteni, ha megkapják egyáltalán a választójogot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!