Hogy áll a pártok népszerűsége mostanában? Fidesz Jobbik LMP érdekel csak vagy egy link
Egy ideig nem volt internetem ezért most semmit nem tudok:) Plusz teljesen olyan érzésem lett, hogy mostanában pl. a Jobbik semmit nem csinál, csak majdnem mindenben egyetért a Fidesszel és közben lapít.
Pedig alapvetően nem vagyok Jobbik ellenes, de félelmetes, hogy a heteken át tartó tévéből való "tájékozódás" bennem is milyen érzéseket volt képes kelteni.
Nem tudna valaki vmi részletesebbet mondani?:) Google-t próbáltam, de ilyesmi adatot mindig nehéz frisset találni, még 2005-ös adatokat is előbb találtam, hiába írtam be, hogy 2010...
Hogy mi a pontos sorrend azt nem tudom neked megmondani, de az biztos, hogy a Fidesz az emberek többségénél nincsen már favoritban. Nekem személy szerint sosem volt, de ez már egy másik dolog.
A Jobbikkal az a helyzet, hogy nincs helyzet.
Lmp pedig kis párt, bár még nekik vannak egyedül értelmes mondataik.
Jah az LMP :D "szegény cigányok" kb eddig ennyi volt a megnyilvánulásuk.
A pártpropaganda azt harsogja hogy mindenki fideszes,még az is aki nem.A Jobbik pedig nem találja a helyét, néha "megmozdulnak" de aztán annyi.A fidesz 2/3ad ellen nem lehet semmit tenni.
Biztos vagyok benne hogy mindegyik párté csökkent.
A legutóbbi adatok június 20 körüliek:
Medián:
Fidesz 72%, MSZP 12%, Jobbik 11%, LMP 4%
Tárki:
Fidesz 70%, MSZP 13%, Jobbik 10%, LMP 6%
Szonda:
Fidesz 63%, MSZP 18%, LMP 12%, Jobbik 5%
A Szonda kicsit felül szokta mérni az MSZP-t, a Medián pedig a Fideszt. A valóság kb. az lehet, hogy a Fidesz 60% körül van, az MSZP 15 és 20 között, a Jobbik 10 körül, az LMP 5 és 10 között.
19:01
"Plusz teljesen olyan érzésem lett, hogy mostanában pl. a Jobbik semmit nem csinál"
Annyit csinál, amennyit egy ellenzéki párt tud: időnként beszél, szóban bírálgatja a kormányt, beleköt abba, amit a kormány csinál. Erre való az ellenzék. Aki másra számított, az most ezt megtanulja. Ellenzékinek is többféleképpen lehet persze tenni: ott van a szánalmas MSZP, amely "humorizálni" próbál, meg ott van az LMP, amely érvekkel vitatkozik, javaslatai vannak, párbeszédet folytat a kormányoldallal. A Jobbik valahol a kettő között van, szeretnek nagy hangon beszólogatni, de némi szakmai munkára is képesek, vannak értelmes javaslataik.
Tényleg nem egyszerű naprakész információt kapni a pártok népszerűségi mutatóiról, de azért távolról sem lehetetlen, csak egyeseknek kellemetlen!
Mellesleg, tudhatnád már, hogy ha bármi - számukra kedvező - változás állt volna be, akkor erről harsogna minden csatorna. Most meg a nagy agyonhallgatás. Nem?
Minden további kommentár nélkül:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!