Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen gyakran találkoztok...

Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?

Figyelt kérdés

Én mostanában elég sűrűn hallom.

Történet:

Egy 19éves emberke otthagyta az iskolást, van egy érettségije. Angolul tud valamennyit, most próbál nyelvvizsgát szerezni. Azt tervezi, hogy fogja magát és elmegy dolgozni az USA-ba vagy UK-ba és kiscsászár lesz.

A helyzet az, hogy én még 30év felettiekkel is találkoztam, akik így el vannak tájolva. Azt hiszik, hogy csak kimennek és gagyognak ,esetleg beszélnek egy nyelvet kapnak munkát? Pl. Uk-ban is tüntetésekre került sor, mert az angolok vergődnek, hogy a bevándorlók hamarabb kapnak munkát. A kormány erre úgy reagált, hogy "Az angolokat hamarabb fel kell venni dolgozni, hogy csökkentsük a rasszizmust hazánkban."

Meg jönnek, ezzel, hogy XY kiment és milliomos lett. Most kimegy 20ezer ember, mind a 20ezer milliomos lesz? A másik végletre nem gondolnak, hogy pl. pár magyar srác kiment dolgozni UK-ba pizzafutárnak és a végén még ők fizettek, hogy dolgozhassanak. Szerencsétlenek arra nem volt pénzük, hogy "haza"repüljenek.

Nektek az ilyen IQ fighterekből nincs elegetek?

2011. jún. 1. 13:34
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
57%

Az orvosok ,egészség-ügyesek már több éve elhúznak!

Rengetegen fogják 2012-ben elhagyni az országot, 110eftból

nem lehet családot alapítani! A politikusoknak 500eft az

ücsörgésért,félrevezetik az embereket , biztos a négy évük.

Megszedik magukat, mindenkire sza..ak.A városokat csődbe viszik a bedőlt hiteleseket nem segítették meg! csak kitolták a befiz.éveket...

2011. júl. 10. 07:29
 42/49 A kérdező kommentje:

Politikusok csak papíron keresnek annyit.

Meg értem, hogy sokan kimennek, de jöjjenek vissza! Inkább az orkok mennének ki innen, nem az okos, dolgozni vágyó emberek.

Szóval: kimegy, megszedi magát és visszajön élni.

2011. júl. 10. 08:47
 43/49 anonim ***** válasza:

Sokan azért mennek el, mert kilátástalan a helyzetük, szívük szerint maradnának, de ilyen utolsó lehetőségként ezt még megpróbálják. Nem ítélem el, az ő dolguk, és tényleg, miért ne próbálnák meg ezt a lehetőséget is?

De tény, hogy én pl. nem akarnék úgy kimenni, hogy semmihez nem értek, vagy amihez értek, azzal külföldön nem tudok dolgozni, és beállok egy gyárba szalag mellé, vagy elmegyek mosogatni egy étterembe, mert azzal kint éppúgy "szegény" leszek, mint ahogy itthon is az vagyok, maximum egy árnyalattal könnyebb lesz a mindennapi élet. Van jópár ismerősöm, akik ezelőtt 3-4 évvel kimentek Angliába, és mosogatnak, takarítanak, vagy gyári munkások. Oké, magasabb fizetést kapnak, mint amennyit itthon kapnának, elmondhatják, hogy tudtak venni kocsit, amit itthon nem tudnának fenntartani, többet tudnak szórakozásra költeni, vagy éppen ruházkodásra. De ugyan úgy idegenekkel laknak együtt, általában valami kevésbé jó környéken, és egyszerűen megrekedtek ugyan azon a szinten. Kint használható szakmájuk nincs, és azzal sem tudnak vagy akarnak foglalkozni, hogy a későbbiekben legyen. Tényleg így akarják vajon leélni az életüket? Mert persze nem akarnak hazajönni, örülnek, hogy kint van munkájuk, semmi garancia nincs rá, hogy ha hazajönnének, akkor itt kapnának bármit is.

Viszont azért ismerek olyat is (és én is így tervezem), akinek van egy rendes szakmája/hivatása, csak éppen itthon vagy nem kap vele munkát, vagy ha kap, hát nevetségesen kevés fizetésért (és nem azért, mert nincs szükség rá, hanem mert nincs, aki fizessen érte), kint viszont meg tudják és meg is akarják fizetni. Nekik tényleg minőségi változás volt, hogy kimentek. Itthon éldegéltek felnőttként is a szülőkkel, vagy közös albérletben másokkal, filléreket számolgatva, pedig tényleg tanultak épp eleget, hasznos munkát végeztek, mégsem honorálták megfelelően, aztán kimentek, és ott a maguk urai lettek. Na ezt tökéletesen meg tudom érteni, én is ki fogok menni. A szakmámban itthon kb. 80-90 ezer forintot lehet megkeresni havonta, Angliában ennek több, mint tízszeresét. Meglehet, hogy drágább kint az élet, de nem tízszer annyira. A diplomámat ott is elfogadják, igény is van ezzel a végzettséggel rendelkező emberekre, mert nem sokan csinálják vagy szeretnék csinálni ezt, én viszont igen, mert szeretem is. Viszont jól élni is szeretek (szeretnék), szóval nem látom be, hogy miért kéne maradnom. Az itteni fizetésemből esélyem sincs normálisan megélni, minden hónap végén a szüleimhez kell szaladgálnom, hogy segítsenek ki ennyivel meg annyival. Szeretném, ha végre viszonozhatnám ezt nekik.

2011. júl. 10. 09:31
 44/49 anonim ***** válasza:
60%

9:31!

Tökéletesen igazad van! Aki pedig kimegy és ott megtalálja a számításait, az valószínűleg nem fog visszajönni Magyarországra. Miért is tenné? Visszajöjjön a semmibe? Viszont kimenni tényleg annak érdemes, akinek olyan szakmája/diplomája van, amivel kinn is tud dolgozni és igény is mutatkozik rá.

2011. júl. 10. 10:17
 45/49 anonim ***** válasza:
75%

Helo Ifjak !végig olvastam a komenteket elég érdekes vélemények vannak

57 évesen jöttem Ausztriäba nyelvtudässal,diplomäval

elöször a csalädnäl laktam,ahol dolgoztam nevelgettem a kicsi gyereket és elvégeztem a häztartäsi munkät,amig anyuka tornäzni meg solariumba järt és egyik cigiröl a mäsikra gyujtott(a gyerek mellett is)

most meg mär tudok egy lakäst bérelni napi 6 orai munkäbol jol megélek,az otthoniakat is tudom segiteni

naaa ezt meg tudom otthon tenni ??

na hät ezért mennek el sokan !!

nem kell itt senkit szidni, cikizni aki akar dolgozni az tud is,ja ez MO-ra nem vonatkozik,mert ott a vidékiek valoban NEM tudnak dolgozni a közlekedés és a csekély fizetés miatt

igaz voltak nehéz ,,napok,,képzeld el,amikor ugy kell takaritani egy 16 éves läny szobäjät,hogy az közben az ägyon fekszik és csicsereg a barätjäval ...a sajät fiaimnak nem takaritottam a szobäjät 10 éves korätol

mindegy elviseltem és megszoktam pénz beszél kutya ugat...

nem kell fikäzni a hazädat ez igaz,de a politikusok tették gajra az orszägot,attol a hazäd területe nem vältozik

miért van,hogy ätérek Hegyeshalomnäl és lätom itthon vagyok gondozatlak gazos földek vesznek körül,ugyanazt a földet pär kilometerrel arréb meg tudjäk müvelni..termés is van...MIÈRT ??

a vonat melletti ällomäsok épületei romosak,koszosak

nézd meg Kelenföldet..siralmas hova a francba kerül a lové ??hogy sehol nem jut gondozäsra !!!!

a haza egy elméleti fogalom, mert a benne lako rokonok ,barätok jelentik összességében bärmikor mehetünk

mär ,pär ora repcsivel

tegnap a Dunäban fürödtem tiszta volt... Bécsnél

ne szidjätok egymäst gyerekek, proba szerencse..ez mindenkinek äll... MA MÄR !!!

egy fiatal länynak ajänlottam munkät itt,mert otthon sirt

hogy nem tud dolgozni...nem vällalta,amit én..

na ennyit a nyafogäsrol

2011. júl. 10. 13:57
 46/49 anonim ***** válasza:
soha, ez túl hosszú név lenne, meg különben is a pInát szeretem
2011. júl. 10. 17:33
 47/49 anonim ***** válasza:
57%

13:57

Hát, sose késő szerencsét próbálni, ha te 57 évesen megtetted...

Az én munkahelyemről többen is kimentek külföldre melózni, főleg huszonévesek, de volt egy ötvenes hölgy is, ő egy ismerőshöz ment ki az USA-ba bébiszitternek. A többiek közül, volt, akiknek bejött, volt, akiknek nem.

Egy lány Olaszországba ment egy tiroli szállodába takarítani, egy ismerős hívta ki, már két éve, rengeteget dolgozik, de gyönyörűen keres. Itthon nem győzte fizetni a diákhitelt, albérletet fizetni és élni. Egy másik csaj Angliában dolgozik egy raktárban, szintén barátnő révén, köszöni, jól van.

Persze, van ellenpélda is, pl. két másik, fiú kollégám nem találta meg a szerencséjét Angliában, és visszajöttek.

Ez csak pár példa.

Szóval, nagy szerencse, kitartás és alkalmazkodóképesség kell a külföldi léthez, jó kapcsolat, és legfőképp NYELVTUDÁS! Az utóbbi nélkül még nyaralni se jó menni külföldre.

Akinek van lehetősége, miért ne mehetne? Ha nekem egyszer adódna / a fent felsoroltakat figyelembe véve /lehet, hogy élnék vele...

2011. júl. 10. 21:52
 48/49 anonim ***** válasza:
57%

"Az államadósság lefaragása után jön a Kánaán".

Hát, igen, az ígérgetések már hosszú évtizedek óta mennek ebben az országban, még csak ennyi vagy annyi év, és itt lesz! Attól tartok, nem az fog jönni, hanem szép lassan a Nagy Mocsár fogja a népet elnyelni.

2011. júl. 10. 22:02
 49/49 anonim ***** válasza:

egy elméleti kérdés:

Melyik a jobb itthon éhen halni vagy külföldön nem éhen halni?

Egyébként meg nem értem miért kell egy jó helyzetet olyan helyzetre cserélni, ami a legjobb esetben is rosszabb.

Meg külföldön az embernek nem lopásból lett BMW-je, és az is nagy szó, hogy becsülettel van az embernek olyanja.

2011. júl. 11. 00:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!