Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?
Én mostanában elég sűrűn hallom.
Történet:
Egy 19éves emberke otthagyta az iskolást, van egy érettségije. Angolul tud valamennyit, most próbál nyelvvizsgát szerezni. Azt tervezi, hogy fogja magát és elmegy dolgozni az USA-ba vagy UK-ba és kiscsászár lesz.
A helyzet az, hogy én még 30év felettiekkel is találkoztam, akik így el vannak tájolva. Azt hiszik, hogy csak kimennek és gagyognak ,esetleg beszélnek egy nyelvet kapnak munkát? Pl. Uk-ban is tüntetésekre került sor, mert az angolok vergődnek, hogy a bevándorlók hamarabb kapnak munkát. A kormány erre úgy reagált, hogy "Az angolokat hamarabb fel kell venni dolgozni, hogy csökkentsük a rasszizmust hazánkban."
Meg jönnek, ezzel, hogy XY kiment és milliomos lett. Most kimegy 20ezer ember, mind a 20ezer milliomos lesz? A másik végletre nem gondolnak, hogy pl. pár magyar srác kiment dolgozni UK-ba pizzafutárnak és a végén még ők fizettek, hogy dolgozhassanak. Szerencsétlenek arra nem volt pénzük, hogy "haza"repüljenek.
Nektek az ilyen IQ fighterekből nincs elegetek?
Az én tesóm is kiment Angliába néhány éve és elég jó munkája van most.
Az USA-ba azért nem mennék ki, mert a városok (főleg a nagyvárosok) közbiztonság tekintetében százszor rosszabbak, mint a nyolcadik kerület. Sétálsz az utcán és lelőnek vagy kirabolnak.
"""Valaki kimegy X hónapra,esetleg évre ok. Csak ne telepedjen le és asszimilálódjon és elfelejtse, hogy honnan jött és azt, hogy magyar.
Pontosan hogy kinnt maradnak.
Minek jönnének haza?
Ha ott biztos az egzisztenciája, akkor itthon mit csináljon? Menjen el annyiért dolgozni amiből nem él meg, vagy csináljon egy cvállalkozást ami befuccsol a kereslet hiányában?
Aki kint érvényesűlt az nem ostoba hogy itt keresse magának a jövőt, ebben a siralom országban!
Jah jó.
Hogy én is hozzászóljak : padtársam csupa kettes volt mindenből középsuliban, én viszont szöges ellentéte vagyok neki, nekem már kilencedikben meg volt a nyelvvizsgám, elterjedt, hogy jó vagyok angolból. Aztán 17 évesen ilyen kérdéssel jött hozzám (amúgy nem vagyunk jóban) :
- Tanítanál majd nyáron angolul? Angliába alarok kimenni dolgozni.
Már rögtön a gimi után akarna Angliában putri munkát csinálni, mikor még szülei sem hinném, hogy egyedül elengednék őt, pláne miből fizetnék a repülőjegyet. És ő tényleg csak makogni tud. Nem is beszélve a sztrájkokról, hogy az angoloknak nem jut munka a bevándorlók miatt.
Kérdező, én csak egyet érteni tudok veled.
"beszélve a sztrájkokról, hogy az angoloknak nem jut munka a bevándorlók miatt. "
Én is említettem ezt. Ha már ki akarnék menni, akkor minimum fél millát félretennék és csak tökéletes angol nyelvtudással mennék ki, jól meggondolva. Egy igazi angol máshogy beszél, mint a tanár az órán.
Ismerősöm kiment USA -ba 3 évre dolgozni sok-sok szar kulimunkát és 3 év alatt megszedte magát . Visszajött kis hazánkban , nyitott egy villanyszerelő és gépész céget és azóta elég jól megél . Szóval neki sikerült .
Tegyük hozzá hogy 3 év alatt kidolgozta a belét és szinte semmire nem költött , de végülis megérte .
Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa .
Hát kérdező!Te is kicsit félre vagy informálva!
Az általad IQ fightereknek titulált emberek akik rendessen felkészülnek nyelv ügyileg,azoknak általában összejön a dolog!Én kapásból 4 embert ismerek elég közelről akiknek öszzejöttek a dolgai,ugyan nem volt egyszerü,de ők nyelv ügyileg is felkézülten mentek ki és 2-3 hónapnyi tartalék pénzel!Az emlitett illetők már kinnt vannak 4-5 éve és eszükágában sincs haza jönni,köszönik szépen nagyon is jólvannak és nem kérnek a hozzád hasonló jóindulatu emberekből!
De azért nagyjából elmondom mindegyiknek a sztoriját hogy milyen munkát végez ott kinnt!
Az egyik srác ő pizza futárként kezdte és mellette elment mosogatni ezt csinálta 1 évig hogy tanulhassa a nyelvet sőt még pénzt is tudott félre tenni!Utánna elment a szakmjában dolgozni mint festő,most már 3 éve azt csinálja és nem is rossz pénzért,most vett egy pár éves autót úgy hogy nincs rajt hitel!Itthon megtudod ezt tenni te hogy 3 év alatt összegyűjtesz egy majdnem hogy új autod úgy hogy mellette éled az életed és elmész nyaralni 1 évben egyszer?Nem hiszem!Ja és mellette éli az életét és nem vegetál mint ahogy itthon sok ember teszi!
A másik srác ő is mosogatóként ment ki és utánna beállta szakácsnak,ő is már lassan 4 éve van kinnt!
A 3. srác ő konyhai kisegittőként kezdte,jelenleg a eegy tescoban dolgozik ahol 1300 fontot keres és mellette még elszokott menni mellékesként mosogatni,nem lenne muszály neki,de megy mert örül hogy van pénze!Most már annyi pénzt össze rakott a 4 év alatt hogy tudna venni itthon egy 60nm-es lakást ha nagyon akarna,de nem akar mert esze ágában sincs haza jönni!
A 4.srác kiment culágernek csinálta 1 évig és utánna elkezdett a szakmájában dolgozni mint burkoló és ő is már 5 éve van kinnt,most vett egy 3 éves BMW-t úgy hogy nincs rajt hitel,minden évben elmegy kétszer nyaralni amit szerintem itthoni fízetésbők egyszer sem tud sok ember megtenni,éli az életét és nem foglalkozik a magad fajta rossz indulatu emberkékkel,ők azt mondják hogy hidd azt hogy olyan rossz ott nekik,nincs kolbászból a kerittés ezt ők is tudják,de 100* jobban élnek mint itthon és sokkal több lehetőség van dolgozni,aki akar az ott talál,ha nem is vezér igazgatói állást,de egy jó szakmunkás ott eltud helyezkedni ha nagyon akar!
"Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?"
A fiatalok többsége ezt a szöveget ismételgeti. Azonosul az állítással mondjuk 1/3-uk, meg is próbál kivándorolni ezeknek a harmada, sikeresen meg is veti a lábán külföldön mondjuk ezeknek a fele.
Ma ugyanaz a helyzet, mint 1990-ben, amikor sokan azt hitték, hogy az ország 1-2 év alatt ki fog ürülni. Végül 10-20 ezren vándoroltak ki (kevesebben, mint amennyien Erdélyből és Szerbiából idejöttek).
Engem nem zavar a kivándorlás, mert bárkivel előfordul, hogy külföldről kap egy jó ajánlatot, vagy olyan képessége van, amit csak egy bizonyos helyen tud használni, és az nem mindig a szomszédban van. Engem csak két dolog zavar: az egyik, ha a kivándorlásból magyarellenes hisztivel egybekötött elvi kérdést csinálnak, a másik pedig az, amikor valaki naponta sokszor kifejti, hogy mennyire utálja ezt az országot, és ő kivándorol, aztán mégse vándorol ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!