Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen gyakran találkoztok...

Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?

Figyelt kérdés

Én mostanában elég sűrűn hallom.

Történet:

Egy 19éves emberke otthagyta az iskolást, van egy érettségije. Angolul tud valamennyit, most próbál nyelvvizsgát szerezni. Azt tervezi, hogy fogja magát és elmegy dolgozni az USA-ba vagy UK-ba és kiscsászár lesz.

A helyzet az, hogy én még 30év felettiekkel is találkoztam, akik így el vannak tájolva. Azt hiszik, hogy csak kimennek és gagyognak ,esetleg beszélnek egy nyelvet kapnak munkát? Pl. Uk-ban is tüntetésekre került sor, mert az angolok vergődnek, hogy a bevándorlók hamarabb kapnak munkát. A kormány erre úgy reagált, hogy "Az angolokat hamarabb fel kell venni dolgozni, hogy csökkentsük a rasszizmust hazánkban."

Meg jönnek, ezzel, hogy XY kiment és milliomos lett. Most kimegy 20ezer ember, mind a 20ezer milliomos lesz? A másik végletre nem gondolnak, hogy pl. pár magyar srác kiment dolgozni UK-ba pizzafutárnak és a végén még ők fizettek, hogy dolgozhassanak. Szerencsétlenek arra nem volt pénzük, hogy "haza"repüljenek.

Nektek az ilyen IQ fighterekből nincs elegetek?

2011. jún. 1. 13:34
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
83%
Az ismerőseim többsége vagy ki akar menni, vagy kiment már. Én befejezem az egyetemet és megyek utánuk. Szarból nem lehet várat építeni...
2011. jún. 2. 08:17
 32/49 A kérdező kommentje:
És hova szeretnél kimenni? Végleg? Most mit tanulsz? Államin vagy?
2011. jún. 2. 12:28
 33/49 anonim ***** válasza:
19%
Hát a legtöbb, akit én ismerek, és ki akar menni, az még a szakmunkásképzőt sem fejezte be, vagy épp valami semmire sem jó kamuszakot végzett(filozófus, cociológos, romológus, szabad bölcsész). Az a baj, hogy ezek elfelejtik azt, hogy nyugaton minden iskola nélkül, vagy 1 kamu szakos diplomával még gipszkartonst se fognak vele pakoltatni. Nekem eszemben nincs elmenni, mérnök-informatikus diplomával jól meg fogok élni valószínűleg :)
2011. júl. 7. 19:38
 34/49 anonim ***** válasza:
10%
Az a baj, hogy eléggé sokszor hallom már ezt és zavar. Most ki kell birnunk ezt a pár éves FIDESZ megszoritást, mert le kell, hogy faragjuk az államadóságunkat. Nem kell felháborodni. Az államadóság lefaragása után jön a Kánaán! Elvégre mi magyarok ezen a földön érvényesülünk a legjobban!
2011. júl. 9. 17:43
 35/49 anonim ***** válasza:
57%

Milyen gyakran? Naponta többször is.

Egy szintig idegesítő, de én már hozzászoktam.

Határok nyitva vannak, szoktam mondani.

2011. júl. 9. 18:08
 36/49 anonim ***** válasza:
73%

"Az államadóság lefaragása után jön a Kánaán!"

Nem jön Kánaán. A Gyurcsány-Bajnai-féle megszorítások után sem Kánaán jött, hanem egy olyan diktatúra, amely már most tombol, pedig épp csak hogy elkezdték kiépíteni.

2011. júl. 9. 18:09
 37/49 anonim ***** válasza:
41%

"Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?"

A GYK-n percenként, a valóságban soha. Baráti és ismerősi köröm nem öngyűlölő és országát gyűlölő lúzerekből áll, ez lehet a magyarázat.

"Meg jönnek, ezzel, hogy XY kiment és milliomos lett."

Sőt, XY itthon maradt és milliomos lett. Mind a kettőre van 1-2% esély.

A kivándorlás akkor vezet sikerre, ha valaki pontosan tudja, miért megy ki. Pl. ha ösztöndíjat kapott egy amcsi egyetemre, ahol világszínvonalú kutatásokat folytathat, akkor hülye lenne kihagyni a lehetőséget. Az viszont, hogy "majd mosogatok Londonban, és meggazdagszom", hülyeség. Az angolok nagy többsége sem gazdag, miért pont a bevándorló segédmunkás körözné le a mezőnyt?

2011. júl. 9. 19:25
 38/49 anonim ***** válasza:
0%

Remélem 17:43-as ezt nem gondolja komolyan, mert ha igen, gyógykezeltesse magát a példaképével együtt...

A kérdezőnek: szerintem ezek a "Hál' Istennek néhány hónap múlva húzok innen és vissza sem jövök" típusú emberek 90%-a csak kamuzik, vagy tényleg ki akar menni, csak olyan béna, hogy nem jön össze neki. Milliomos pedig már régen senki sem lesz külföldön sem, régen elmúlt a 19. és 20. század, amikor pl. az USÁ-ban olyan fantasztikus lehetőségek várták a bevándorlókat. Nyugat-Eu és az USA is demográfiai és gazdasági válságban van, az bevándorlóellenességről már nem is beszélve. Mondjuk az ilyen én külföldön élek és blablabla embereket is megnézném, na ők tuti kamuznak és a fele sem igaz, amit magukról bemesélnek. Mindenki azt ír, amit akar.

Én pl. ha tudnék sem mennék el Magyarországról, nem mindenkinek mentalitása, hogy az élete hátralévő részét hontalanként élje le. Nem vagyok mélymagyar, sőt, utálom az olyen szájkaratézőket, de ez a házám és nekem ez még jelent valamit...

2011. júl. 9. 19:48
 39/49 anonim ***** válasza:
57%
19.38 -nak 1. Külföldön /fejlettebb országokban/nem a papirt kérik, hanem a tudást . Nyilván való , hogy megfelelő diploma nélkül hidat nem építhetsz még akkor sem, ha meg tudnád csinálni. "2. A fejlettebb országokban a JÓ munkát elismerik és ennek a módja a megfelelő kereset. 3. Miért baj az, ha jóval nagyobb jövedelem reményében világot lát az ember ? Ez jó az országnak és jó az egyénnek is . 4. Egy 30 éves családos ember mennyit várjon, hogy saját életet éljen? Egyáltalán tudna-e vagy várható-e garancia arra nézve, hogy belátható időn belül - max 5 év - itt gyökeres változás történik és a sorsa is jobbra fordul ! EWlmondanám, hogy több mint 20 év távlatába is csak vegetáció van vagy még az sem. Akkor meg miért baj az, hogy valaki/K el akar HÚZNI.
2011. júl. 9. 21:02
 40/49 anonim ***** válasza:
Én kijöttem, és nem bántam meg! Az első fél év az piszok nehéz volt, de utána el tudtam helyezkedni a saját szakmámban.(diplomás informatikus vagyok). Itt a munkát megfelelő fizetéssel honorálják! Úgy terveztem, hogy maximum 2-3 évig fogok itt lenni, de ez már 6 éve volt, nem is valószínű, hogy hazamegyek. Miért is tenném? A szüleimen kívül már semmi nem köt Magyarországhoz.
2011. júl. 9. 23:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!