Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen gyakran találkoztok...

Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?

Figyelt kérdés

Én mostanában elég sűrűn hallom.

Történet:

Egy 19éves emberke otthagyta az iskolást, van egy érettségije. Angolul tud valamennyit, most próbál nyelvvizsgát szerezni. Azt tervezi, hogy fogja magát és elmegy dolgozni az USA-ba vagy UK-ba és kiscsászár lesz.

A helyzet az, hogy én még 30év felettiekkel is találkoztam, akik így el vannak tájolva. Azt hiszik, hogy csak kimennek és gagyognak ,esetleg beszélnek egy nyelvet kapnak munkát? Pl. Uk-ban is tüntetésekre került sor, mert az angolok vergődnek, hogy a bevándorlók hamarabb kapnak munkát. A kormány erre úgy reagált, hogy "Az angolokat hamarabb fel kell venni dolgozni, hogy csökkentsük a rasszizmust hazánkban."

Meg jönnek, ezzel, hogy XY kiment és milliomos lett. Most kimegy 20ezer ember, mind a 20ezer milliomos lesz? A másik végletre nem gondolnak, hogy pl. pár magyar srác kiment dolgozni UK-ba pizzafutárnak és a végén még ők fizettek, hogy dolgozhassanak. Szerencsétlenek arra nem volt pénzük, hogy "haza"repüljenek.

Nektek az ilyen IQ fighterekből nincs elegetek?

2011. jún. 1. 13:34
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
88%
Nekem egy haverom mentki Londonba egy évre szerencsét próbálni és nem, ezért nem tartom fogyatékosnak,sőt megértem! Sokszor benen van a levegőben,hogy elkéne innét húzni és nem azért ,mert nem szsretem Pestet vagy az országot ,hanem,mert egyszerűen itt nem lehet megélni!
2011. jún. 1. 13:40
 2/49 anonim ***** válasza:
Annak, hogy az USA-ba kijut dolgozni elég kicsi az esélye.
2011. jún. 1. 13:43
 3/49 anonim ***** válasza:
75%

Ha el akar menni, akkor menjen!

Egyébként valóban jobban lehet élni mondjuk Londonban, mint itthon, akkor is, ha egy bárban mosogatsz.

Ha valakinek nincs hivatása itthon, miért ne próbálhatná meg az életet külföldön.

Igenis, jobban él ott egy munkás, mint itt, még egy árufeltöltő is. akkor mit kínlódjon itthon havi 7

2011. jún. 1. 13:46
 4/49 anonim ***** válasza:
62%
70 ezerért?
2011. jún. 1. 13:46
 5/49 A kérdező kommentje:
Végül is ezt is megértem, de nagyon nem úgy megy ez, ahogy sokan gondolják.
2011. jún. 1. 13:50
 6/49 anonim ***** válasza:
65%

A helyzet az, hogy nem a tanulatlan vagy szakmanélkül külföldön szerncsét próbálókkal van a gond.

Ők kimennek és vagy sikerűl vagy nem, és az életben is 50/50% nak bejön, illetve nem jön be.

A gond ott kezdődik hogy a jólképzett szakemberek és a hiány diplomások is mennek, és nekik az esélyeik hogy kinn jobban boldogúlnak 85-15% az igen javára.

Akik nem aktívak vagy tanulékonyak esetleg megalapozott tudásuak,azok sehol nem nem járnakjól. Viszont ha azok akik motiváltak és van hozzá tudásuk nagyszámban elmennek "lásd orvos,mérnök,heggesztő, ács, stb stb"akkor itt soora dőlnek majd be az intézmények és az ipari ágazatok. " nem sok idő kell hozzá"

És ez a valódi probléma,nem az hogy sokan mondják!

2011. jún. 1. 13:57
 7/49 anonim ***** válasza:

Nem úgy megy, ez igaz.

Úgyhogy ebben egyetértünk.

De, ha valaki intelligens, akkor az tud boldogulni. És alap lenne beszélni az angolt, valóban.

Nem csak külföldön, de itthon is.

Mondjuk Svédországban a kukás is beszél angolul.

Itthon meg kiröhögik a turistákat, ha kérdeznek valamit.

Akkor tudsz megállni a lábadon mondjuk Angliában, Skandináviában, ha itthon sem vagy egy töketlen alak.

Ha az vagy..., na akkor jönnek a "repülőjegyre sincs pénzem, hogy hazajöjjek" című kis műsorok.

2011. jún. 1. 13:59
 8/49 anonim ***** válasza:

"Milyen gyakran találkoztok "fogom magam és elhúzok innen" nevű emberkékkel?"

Gyakran. Aztán 20% aki tényleg elhúz, és ennek a 20%-nak a fele vissza is jön, mert ott sem olyan jó, mint amilyennek itt látszik.

2011. jún. 1. 14:02
 9/49 anonim ***** válasza:
35%

"Most kimegy 20ezer ember, mind a 20ezer milliomos lesz? "

Nem, de lényegesen több lehetősége van.

Egyébként napi szinten találkozom ilyen emberekkel.

Csodálkozol?

2011. jún. 1. 14:04
 10/49 A kérdező kommentje:

Inkább a cigányok húznának el innen, nem a tanult, jobb egzisztenciára vágyó emberek. Ezt teljesen megértem.

Valaki kimegy X hónapra,esetleg évre ok. Csak ne telepedjen le és asszimilálódjon és elfelejtse, hogy honnan jött és azt, hogy magyar.

2011. jún. 1. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!