Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megszűnik a Corvinus? Most mi...

Megszűnik a Corvinus? Most mi van ez egyetemekkel? Milyen átalakítás lesz?

Figyelt kérdés
2011. máj. 5. 10:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
84%

A Corvinus olyan mint a Nokia, csak a régi hírneve miatt az ami. Az egyetlen egyetem Magyarországon ahova nehéz bekerülni, viszont ha akarnál se tudnál onnan kibukni. Rengeteg ismerősöm van aki oda jár, és rendre mondják, hogy tengernyi szabadidejük van, alig kell valamit tanulniuk simán átcsúsztatják őket kettessel (ennek ellenére igen nagy arcuk van). Bár a hozzászólásokat látva néhányakban tévképzet alakult ki az egyetemistákkal kapcsolatban, sajnos megértem őket. Nap mint nap elszégyellem magam néhány évfolyamtársam helyében is, akik annyira egységsugarúan ostobák, hogy olykor sírhatnékom támad emiatt.

A nyelvvizsgás dologra reflektálva:

Valóban, az egyetemisták 40%-a azért nem kapja meg a diplomát mert nincs meg a középfokú SZAKMAI nyelvvizsgája vagy a felsőfokúja. Ugyanis a diákok 40%-a egyszerű középfokú nyelvvizsgákkal jön az egyetemre, a nyelvvel pedig alapvetően nem foglalkozik ez után. Nekem is csak egy középfokú nyelvvizsgám van, de nehezen tudnám lerakni, hiszen év közben tanulok (nem, most nem a bulizás szinonimáját értem alatta hanem a kőkemény tanulásét), nyáron pedig folyamatosan dolgozom, mellette még házimunka.

Az irigykedő panelproliknak pedig ajánlok valami nyugtatóbb elfoglaltságot az egyetemisták habzó szájjal történő kritizálásán kívül, nehogy a nagy gyűlölködésben infarktust kapjanak.

2011. máj. 8. 11:24
 42/61 anonim ***** válasza:
84%

"kedves" Sándor 417

Én is a kétkezi egyetemisták közzé tartozom. Azok közé akikre csak egyszerű kétkezi munkát lehet rábízni. (ugyanis a pécsi orvosi egyetemen végeztem, sebész rezidens vagyok, általában a két kezemmel dolgozom)

Sajnos az én lexikális tudásom sem ér fel a te 25 évvel ezelőttiedhez (pláne a maihoz). És 25 éve egy nyolc általánost végzett ember is már többet tudott mint én most, hogy már túl vagyok 8 általánoson, 4 év gimnáziumon, 6 év orvosi egyetemen és 2 év rezidens képzésen.

Én is csak az időt húztam az egyetemen, hogy fiatal éveimet sikerüljön valahogy eltölteni. Sikerült!!! És tényleg tök flancos dolog volt egyetemistának nevezni magam. Állati menő dolog diákigazolvánnyal utazni, én is csupán csak ezért mentem egyetemre.

És ha hirtelen kérdezel tőlem valamit, akkor én is csak ködösítek, nem tudok válaszolni, valódi döntést hozni és leginkább csak csúsztatok.

Kommunikálni is csak két nyelven tudok sajnos, veled ellentétben. Az én szellemi képességeim nem tették lehetővé, hogy 3 nyelven perfekt legyek.

És hogy mindez így van, azt alátámasztja az is, ahogy társadalom meg becsül – úgy emberileg mint anyagilag – minket / engem. (Most így 20 év tanulás után már 93.000 Ft-os nettó fizetésem van!!!)

De mindezen hiányosságaim ellenére, "kedves" Sándor 417 ha ne adj isten ide kerülnél, akkor ha kell 6 órát is állnánk a műtőben az asztalod mellett és operálnánk csak azért hogy megmentsük az életed, hogy segítsünk a gyógyulásodban. Tudod én nem vagyok olyan okos mint te és sajnos nem is keresem magam hülyére úgy mint te. Én egyszerűen csak segíteni próbálok legjobb tudásom szerint (még ha néha tévedek is), függetlenül attól, hogy milyen ember fekszik előttem (olyan mint te, vagy nálad "kicsivel" jobb)

További kellemes napot, és hosszú egészséges, boldog életet kívánok!

2011. máj. 8. 12:06
 43/61 anonim ***** válasza:
7%

"ha ne adj isten ide kerülnél, akkor ha kell 6 órát is állnánk a műtőben az asztalod mellett és operálnánk csak azért hogy megmentsük az életed, hogy segítsünk a gyógyulásodban."

Én hagynám megdögölni a rühes proliját, te viszont nem.

Ezt becsülöm, legalább komolyan veszed a Hippokratészi esküdet :)

2011. máj. 8. 13:39
 44/61 anonim ***** válasza:

Köszönöm a személyeskedő ám szimpatikus hozzászólásod kedves névtelem 74%os (12.06 kor) ember.

A fizud annyira gáz , h én szégyellem magam miatta.

Ha kicsit is felemeled a fejed a munkádból és körbenézel általában az egyetemisták között és elbeszélgetsz velük pár szót, az enyémhez hasonló észrevételeid lesznek , bár valószínűleg nem fogod őket ilyen sarkosan kritizálni mint ahogy tettem.

Sok sikert a munkádhoz és nézd el nekünk adófizetőknek ha néha morcosak vagyunk , csak azért mert sokszor az az érzésünk,nem csak lehúznak hanem sokszor gúnyosan copatnak is minket, pont azok akik hálásak kellene legyenek nekünk, mert még képesek vagyunk ilyen körülmények között is dolgozni , nyereséget termelni és munkát adni.Persze én nem vagyunk olyan trendi és iskolázott sem ,mert én csak teszem a dolgom és nem nyafogok elég látványosan minden apróságért és közben csak nézem hova süllyedtem evvel, a mostani felfogáshoz képest helytelen magtartásommal.

Csak tudod az én korosztályomból 400 különféle képességekkel megáldott 10.-es tanulóból 90 jutott tovább, 11-be hogy 12 osztály után leérettségizhessen és azok közül ha 15nek sikerült valamilyen egyetemre bejutnia akkor azt már nagy sikernek lehetett elkönyvelni.És annak aki bejutott már alapból komoly presztízse volt az ismeretségi körében.Ellenben ma amikor az egyetemisták nagy része apuci áldozatkészségének köszönheti azt,h egyetemre járhat buliszakra ,ne várja el tőlem a pór köznéptől , h hanyatt essünk az ő zseniális egyetemista mivolta miatt.Főleg ne amikor a megnyilvánulásai és a hozzáállása az élethez a munkához az országához , enyhén szólva hagynak kívánni való maguk után.

TISZTELET A KIVÉTELNEK!

2011. máj. 8. 13:50
 45/61 pusztai szittya ***** válasza:
2011. máj. 8. 17:32
 46/61 pusztai szittya ***** válasza:
2011. máj. 8. 17:36
 47/61 pusztai szittya ***** válasza:

'''Azért jót röhögtem Tomcat butaságán... :) Úgy beállítani az embereket, mintha parasztok lennének azért, mert futtában megállítja, rákérdez Leninre...'''

'''A sebésznek,aki műteni fog, nem az lesz a baj, hogy nem tudja 3mp alatt megválaszolni, mikor volt a Nándorfehérvári csata, hanem az, hogy az órákra nem járt be, esetleg átcsúszott valahogy vizsgákon, ittas, feledékeny, benned hagyja a szikét/vaslemezt/szendvicset/gumikesztyűt. Ugyanez vonatkozik szinte az összes szakmára, csak valamivel kevésbé van jelentősége.'''

2011. máj. 8. 17:58
 48/61 anonim ***** válasza:
69%
Sándor, arra még nem jöttél rá, hogy vannak teljesen buta egyetemisták meg okosak, elég primitív jellemre utal kijelenteni, hogy az egyetemisták buták. Hasonló a hasonlót vonzza, azt veszi észre azt szúrja ki, ennyi.
2011. máj. 8. 19:05
 49/61 anonim ***** válasza:
Sándor milyen szakos egyetemistákkal szoktál beszélni?
2011. máj. 8. 20:23
 50/61 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyetemisták csúcsa számára, a levelezős andragógia szakosok.
2011. máj. 8. 20:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!