Megszűnik a Corvinus? Most mi van ez egyetemekkel? Milyen átalakítás lesz?
Egyetértek azzal hogy sok esetben előfordul hogy egy diplomával nem rendelkező intelligensebb egy diplomásnál - bizonyos témakörökben.
De az is biztos hogy aki azt mondja hogy a diplomás ismerete egyáltalán nem bővül az egyetemnek köszönhetően, az hazudik. És minden bizonnyal nincs diplomája....
12:07
Sanyikám, és azokról a diploma nélküliekről mi a véleményed, akik a kisebbrendűségi komplexusuk miatt nézik le az összes diplomást?
13:04!
Igen, tanítanak közgazdaságtant. És nem, nincsen már "politikai gazdaságtan" és egyéb hasonló tárgyak.
Véleményem szerint csak budapesti egyetemeket és fősulikat kéne bezárni, abból viszont sokat. Az intézmények bezárása kiváló alkalom arra, hogy Budapest vízfejét csökkentsük és növeljük vidéki városaink gazdasági súlyát. Mondom ezt tőzsgyökeres pestiként, mert vidékről már mindenki ide jár fel, és a tömegben meg lehet fulladni. Nem jó ez így.
Sok azonos súlyú "fővárost" szeretnék virágzó egyetemekkel és munkahelyekkel, mint ahogy Németországban van. Persze a közlekedésnek és infrastruktúrának ehhez kéne igazodni, nem pedig úgy, ahogy ma van, hogy "minden út, sztráda, vasút Pestre vezet" :S Agyrém
14:14!
Elfelejted, hogy Németországban nem 10 millió ember él, és a területi nagyság is kicsit másmilyen.
És szerintem meg Pesten is vissza kellene vonni a támogatást több főiskolától (pl. ZSKF vagy Harsányi), de nem pl. a Corvinustól. BME, ELTE, SOTE, Corvinus, BMF, BGF még mindig a legjobb egyetemek/főiskolák közé tartoznak (legalábbis a karok többsége), az oktatás messze színvonalasabb, mint más, kis vidéki főiskolákon.
Mondom ezt egy nyíregyi pestiként.
Sándor 417
Mi bajod Sanyi az egyetemistákkal? Irigykedsz?
'Sanyikám, és azokról a diploma nélküliekről mi a véleményed, akik a kisebbrendűségi komplexusuk miatt nézik le az összes diplomást?'
Nincs véleményem , mert nem ismerek ilyeneket.
Szoktam alkalmazni egyetemista lányokat , egyszerűbb kétkezi munkákra.Már amit rájuk lehet bízni.
Nem vagyok irigy mert épp eleget buliztam annak idején.A megélhetésemet pedig nem befolyásolja az , h van e diplomám vagy nincs.
Annak idején a 14 db tizedikes osztályt felvételiztették errefelé, h továbbtanulhasson és bejuthasson a 3 darab induló 11. osztályba.Bejutottam a 3.ba olajbányász szakra(Most tönkre keresném magam a norvég tengeren:)
De apám kivett és berakott szakmasulira ahol a 36 fős osztályból 4en voltunk önként oda iratkozók a
többi pedig töltelék.
Ha újra kezdeném akkor is így csinálnám mert ebben a szakmában ki tudom élni a kreativitásomat és a hobbim is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!