Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megszűnik a Corvinus? Most mi...

Megszűnik a Corvinus? Most mi van ez egyetemekkel? Milyen átalakítás lesz?

Figyelt kérdés
2011. máj. 5. 10:25
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
43%

dehogy szűnik...

Ötletelnek a kormánynál egyelőre, és majd ha döntenek, azt bejelentik, de a corvinus nem fog megszűnni. A média hajlamos készpénznek venni és túllihegni bármilyen kiszivárgott félinformációt.

2011. máj. 5. 10:33
 2/61 anonim ***** válasza:
87%
Gyakorlatilag nem szűnik, meg csak felosztják az ELTE és a BME között. A képzések nyilván attól még meg fognak maradni.
2011. máj. 5. 10:42
 3/61 anonim ***** válasza:
92%

Az én főiskolám kb. 3 éve szűnik már meg.

Helyette hozzánk csatoltak egy másik Főiskolát, azzal a címszóval, hogy 'testvér iskola'. Alig várom, hogy legyen benne bölcsőde és óvoda is :))

Az, hogy a kormány ezt elgondolta, az mind szép és jó. De, mire ez törvényileg is le lesz írva .. addig állj fél lábon. Ez azért nem olyan egyszerű, mint egy kiló kenyeret kérni a sarki boltban.

2011. máj. 5. 11:00
 4/61 anonim ***** válasza:
39%

Ha rajtam állna ,negyede maradna meg ezeknek a semmiresejó bulihelyeknek:)

Most nem tök mindegy , h diplomás de egyben antiszociális képzelten , alapvető műveltséggel sem rendelkező analfabétákat képzünk vagy diploma nélkülieket?A különbség a közöttük csak az , h míg a diplomásokban van egy felsőbbrendűségi tévképzet(kb ennyit bírnak elsajátítani az egyetemi éveik alatt) addig a diploma nélküliek kissé reálisabban látják azt , h hol is a helyük a világban.

Persze, persze mint mindig most is hozzá kell tennem, h tisztelet a kb 5% kivételnek ami a diplomahajkurászókat és a friss diplomásokat illeti!

2011. máj. 5. 11:10
 5/61 anonim ***** válasza:
39%

Sándor 417

Egyetértek veled.

Úgy képezzük a diplomásainkat, mintha mindegyikkel az ölünkbe hullana egy tonna arany, miközben a valóságban semmivel sem jobbak, mint egy diploma nélküli ember.

2011. máj. 5. 11:25
 6/61 anonim ***** válasza:
44%
csak az államilag finanszírozott képzés szűnik meg, ezáltal a jelenlegi 24 egyetem helyett, a fizetőképes keresletet ismerve, bőven elég lesz a tervezett 12.
2011. máj. 5. 11:26
 7/61 anonim ***** válasza:
74%
Mivel eddig nem volt munkalehetőség, kevés volt a munkahely, engedték a diákokat ilyen kamu büfészakokon továbbtanulni. És leértékelődött a diploma is. Most lesz munkahely, nem kell mindenkinek egyetemre mennie csak azért hogy megélhessen majd, és a diploma nehezebb lesz de lesz értéke.
2011. máj. 5. 11:41
 8/61 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy gazdálkodnak azon az egyetemen, nem is csodálom, hogy a megszűnésén gondolkoznak.
2011. máj. 5. 11:52
 9/61 anonim ***** válasza:
59%

Az egyetemet végzettek 40%a azért nem jut hozzá a diplomájához mert nem sikerül letegyenek egy középfokú nyelvvizsgát!Ez elmond mindent a képességeikről.

Nekem érettségim sincs de kitűnően beszélek 3 nyelven és egyiket sem iskolákban tanultam.

Fél perc beszélgetés után kb 10 szóból lehet látni, h valaki bírja e az adott nyelvet vagy csak átment valahogy a vizsgákon.

2011. máj. 5. 12:07
 10/61 anonim ***** válasza:
14%

Tisztelt, kérdező!

Írd már azt ide, hogy a Corvinus... leánykori nevén a Marx Károly Közgazdaságtudományi Főiskola/Egyetem.

Érdekelne, hogy hogyan változott a profilja, tanít-e nem balos történelem- és közgáz-szemléletet, stb.

2011. máj. 5. 13:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!