Az államnak hagyni kellene elpusztulni azt, aki nem talál munkát és nem tudja fenntartani magát?
"Megdöbbentő a felismerés, hogy létünk, lakhatásunk és élelmünk nem biztos alap. Én erre ma döbbentem rá."
Ez nagyon szomorú. Mármint, hogy csak most jutottál el egy ilyen axiómáig.
ez az ország el tudna tartani akár 12 millió embert is, ha a mezőgazdaságot nem süllyesztették volna idáig. egykoron Európa éléskamrájának nevezték az országot. van jó termőföldünk, gazdálkodásra alkalmas éghajlatunk.
ehelyett behozzák a sok külföldi fost, és olyan alacsony áron kínálják hogy a csóró többség azt veszi meg. a magyar gazda meg kiönti a tejet az árokba, mert nem éri meg neki termelni, mivel olyan alacsony a felvásárlási ár.
a segélyezéspolitikával csesztek el dolgokat nagyon... ha nem lenne ennyi megélhetési gyerekgyártó, akkor nem kéne ennyi segélyt sem kiosztani, így az államkassza jobb helyzetben lenne.
a másik bajom az, hogy az adók nem a fejlesztéseket, beruházásokat szolgálják, hanem a politikusok zsebét vastagítják. így persze, hogy nem halad semerre az ország...
meg vagyok borulva a dolgon én is. a legtöbb, amit tehetek, hogy dolgozok, felelősen bánok a pénzemmel. de mit csináljak, ha fejesek nem bánnak felelősen az ország pénzével?
Ne fogjunk már mindig mindent a segélyezettekre,mert ez már kezd belerögződni az emberekbe.Nem csak ez miatt tartunk itt.
Például egy tavalyi statisztika szerint a 386 képviselőnk 2010-ben 3,5-3,7 milliárd forintot vettek ki az állam kasszából,mindenféle jogcimen.Ezt a pénzt senki sem emlegeti,senki sem keresi.
Annyi segélyt azért nem adtak embereknek,családoknak,munkanélkülieknek,hogy ettől az ország csődbe ment volna.A legmagasabb szoc.segély ez a 28.500 Ft.A többi segélyt ami elvileg létezik,és adható,azért nem osztogatják minden hónapban mindenkinek.Ez egy óriási tévhitt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!