A kubai vezetésnek miért éri meg még most is diktatúrát fenntartani és a lakókat izolálni a külvilágtól?
A Szovjetunió bukásáig még megértem, mert ugye "testvéri ország" voltak.
A 90-es években Castroék jól meg akarták magukat szedni, és nem volt nehéz fenntartani egy szigeten a diktatúrát, végülis megértem.
De most? Ha most rögtön leállna ezzel az ál-kommunizmussal és visszavonulna valami luxusvillába a háza-népével együtt, az egész klánnak luxuskörülményeket biztosíthatna a milliárdjaival több generáción át.
Mégis most milyen előnye származik belőle, hogy 200 kilóméterre az USÁ-tól fenntart egy harmadik világbeli szarfészket, ahol illegális felmenni az internetre?
Lehetséges, hogy annyira megbuggyant, hogy ez már nem is a pénzről szól, hanem komolyan elhiszi a kommunizmus eszméit?
Ha nem tartanak fent a rendszert, azt jelentene, hogy hibaztak Castroek. Azzal elismernek, hogy a rendszer nem jo, marpedig ez sosem fog megtortenni. Elsosorban a hatalomrol es az eszmerol van szo, a penz itt csak tobbedleges tenyezo szerintem.
De miert ne tartana fent, ha akarja es megteheti? Az USA hiaba van kozel, nem lesz konfliktus, mert egyik felnek sem eri meg.
"A kubai vezetésnek miért éri meg még most is diktatúrát fenntartani és a lakókat izolálni a külvilágtól?"
Mert jobb egy szegény és elnyomott ország diktátorának lenni, mint egy gazdag és szabad országban börtönben ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!