Meddig képes a Nyugat vezető szerepét fenntartani a világban?
Oroszország nehezen lesz vezető.
Lehet hogy tele vannak ásványkinccsel, de az nem elég.
Kevesen vannak, és technológiailag le vannak maradva, nem is kicsit. És nem olyan a mentalitás mint ázsiában, szóval esélytelen hogy olyan mértékű fejlődés következzen be mint japánnál.
"Mostmár nem sokáig. Kína, Oroszország, India átveszi a vezető szerepet."
Képzelem az oroszok, kínaiak, indiaiak mikor fognak élvonalbeli félvezetőket, gépjárműveket, szerszámgépeket, merevlemezeket stb. gyártani. Kb. majd ha a Texas Instruments, a Ford, a Daimler meg a Siemens gyárakat nyit ezeken a szarhegyeken, hogy esetleg bagóért, de az ottani fizetésnél jóval többért dolgoztasson helyieket.
Attól függ, mi az, hogy "Nyugat". Ha ezen az USA-t érted, akkor 10-20 évig biztosan, de mivel gyengül, ezért valószínű, hogy 20-30 év múlva az EU már komoly kihívója lesz. 20-30 év múlva egyébként nem lesz a mai kvázi egypólusú világrend, valószínűbb egy többpólusú (EU, USA, és olyan regionális hatalmak, mint Japán, India, Oroszo.) berendezkedés.
Ha a "nyugat"-on az USA-EU fiktív egységet érted, akkor 50 éves távlaton nem nagyon látszik, hogy ennek a vezető szerepét ki tudná komolyan megkérdőjelezni.
Én mondjuk nem hiszek a "nyugat"-ban, ez egy amerikai érdekeket szolgáló ideológiai fikció, szerintem gyakorlati szempontból külön EU-val és USA-val kell számolni.
"válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:44"
Ja! A k*rva angolokat is nyírjuk ki mind egy szálig! Rögbijük van és angolszászban mérnek! Eretnekek, halál rájuk!
A válasz írója 42%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:00
Én nem beszéltem kinyírásról. Amúgy az angoloknál az európai foci a menő, ahogy a világ legtöbb országában és fokozatosan veszik ár a metrikus rendszert. De azért vicces, hogy az egész nyamvadt világ metrikusban mér, ők nem, ők a janik, csakazértsem. Akárhová megyek a világban az 1kg az 1kg, mintha otthon lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!