Cigánykérdés. Mekkora hiba a tudatlanság és a szűklátókörűség, mennyiben járul ez hozzá a rasszizmushoz?
Vajon a szélsőségesek, rasszisták tudnak e arról, hogy Pécsen létezik a Ghandi gimnázium, ahol az ott tanuló romák, akik megfelelő lehetőséget kapnak, ugyanolyan arányban jutnak be az egyetemi képzésekbe mint bárki más?
Ezenkívül tehetségesek is:
http://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8
Hallottak-e szélsőségeseink valaha Zerkula Jánosról, aki cigány ember volt. Ezenkívül az erdélyi, gyimesi magyar tradicionális népzene egyik utolsó közvetítője?
Ennek a cigányembernek több tudás volt a kisujjában a magyar kultúráról, mint a legtöbb "magyarnak".
Így köszöntötték a 80. születésnapján az erdélyiek:
http://www.youtube.com/watch?v=6OXXlnWtmAE&feature=related
Esetleg tudnak-e arról, hogy az 1956 os forradalomban is vettek részt cigányok?
"magyar csicskája van"
Azért őt ne sajnáljuk már, ő is ugyan olyan bűnöző tudhatta mi vár rá bent. Egyéni szociális probléma. Vagy az mindjárt más tészta ha egy magyar ver halálra egy idős falubelit? Ugyan már...
Tökéletesen egyetértek a 18.38-as hozzászólással, Ákostól pedig megkérdezem: te csak annyit tartasz szóra érdemesnek a hozzászólásából, amennyit idéztél belőle?
Szerintem olvasd el újra és újra a hozzászólását (elejétől a végéig, figyelmesen), mert tanulhatsz belőle.
Ne kérd a lehetetlent.Valljuk be , h nagyon sokaknak meghaladja a szellemi képességét egy ekkora terjedelmű szöveg elolvasása és értelmezése.
Talán ezért szoktak bocsánatot kérni .
"Melyiknél volt kés? :)"
Egyiknél sem
"ez a bunyo nem mostanság lehetett"
ja nem tegnapelőtt volt, hanem 2008-ban
Kérdező! Te a szakirodalomból tanulod a cigányokat?
Ennél jobbat mondok: házasodj cigánnyal mint én, és vegyél házat cigány mellett, mint én. Akkor majd ugyanolyan közelről megfigyelheted őket, mint én.
40 évem tapasztalata a nejem népes családját megfigyelve: minél cigányabb, annál rasszistább, annál inkább kerüli a munkát, és annál gyérebb az erkölcsi érzéke, le, a nulláig.
Pontosan tudom, hogy mi a baj velük a lecsúszó országrészekben, és csak sajnálni tudom azokat, akik mellettük kénytelenek élni. Már ha azt még életnek lehet egyáltalán nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!