Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigánykérdés. Mekkora hiba a...

Cigánykérdés. Mekkora hiba a tudatlanság és a szűklátókörűség, mennyiben járul ez hozzá a rasszizmushoz?

Figyelt kérdés

Vajon a szélsőségesek, rasszisták tudnak e arról, hogy Pécsen létezik a Ghandi gimnázium, ahol az ott tanuló romák, akik megfelelő lehetőséget kapnak, ugyanolyan arányban jutnak be az egyetemi képzésekbe mint bárki más?

Ezenkívül tehetségesek is:

http://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8

Hallottak-e szélsőségeseink valaha Zerkula Jánosról, aki cigány ember volt. Ezenkívül az erdélyi, gyimesi magyar tradicionális népzene egyik utolsó közvetítője?

Ennek a cigányembernek több tudás volt a kisujjában a magyar kultúráról, mint a legtöbb "magyarnak".

Így köszöntötték a 80. születésnapján az erdélyiek:

http://www.youtube.com/watch?v=6OXXlnWtmAE&feature=related

Esetleg tudnak-e arról, hogy az 1956 os forradalomban is vettek részt cigányok?

[link]

2011. ápr. 4. 10:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/168 anonim ***** válasza:
9%

"magyar csicskája van"

Azért őt ne sajnáljuk már, ő is ugyan olyan bűnöző tudhatta mi vár rá bent. Egyéni szociális probléma. Vagy az mindjárt más tészta ha egy magyar ver halálra egy idős falubelit? Ugyan már...

2011. ápr. 5. 18:44
 72/168 anonim ***** válasza:
83%

Tökéletesen egyetértek a 18.38-as hozzászólással, Ákostól pedig megkérdezem: te csak annyit tartasz szóra érdemesnek a hozzászólásából, amennyit idéztél belőle?

Szerintem olvasd el újra és újra a hozzászólását (elejétől a végéig, figyelmesen), mert tanulhatsz belőle.

2011. ápr. 5. 18:52
 73/168 anonim ***** válasza:
84%

Ne kérd a lehetetlent.Valljuk be , h nagyon sokaknak meghaladja a szellemi képességét egy ekkora terjedelmű szöveg elolvasása és értelmezése.

Talán ezért szoktak bocsánatot kérni .

2011. ápr. 5. 20:01
 74/168 anonim ***** válasza:
11%
Nemigazán nem, amit leír az mind szép és jó de miből kívánja megvalósítani miképp és milyen alapokra?
2011. ápr. 5. 20:08
 75/168 anonim ***** válasza:
91%
Most is van erre alap (amit szépen el nem sikkasztottak még)de a segélyek megvonása is tenne azért hozzá.
2011. ápr. 5. 20:29
 76/168 anonim ***** válasza:
84%
Segély megvonása aztán majd ha elkezdenek éhes dögleni majd dolgoznak...vagy inkább egymást ennék meg?! És Magyarországon legyen fegyver viselési lehetőség, és ha valaki betör hozzá megvédhesse magát.
2011. ápr. 6. 09:36
 77/168 anonim ***** válasza:

"Melyiknél volt kés? :)"

Egyiknél sem

2011. ápr. 6. 15:26
 78/168 anonim ***** válasza:
83%
Sverdans ! ez a bunyo nem mostanság lehetett,mert kés nélkül nem járkélnak ezek a fiuk,mint tudjuk,még tancos szorakozohelyre is visznek magukkal,szegény Kozma is e miatt halt meg,ja és még valami,árulkodo judás nem kap piros tojást..
2011. ápr. 6. 18:58
 79/168 anonim ***** válasza:

"ez a bunyo nem mostanság lehetett"

ja nem tegnapelőtt volt, hanem 2008-ban

2011. ápr. 7. 21:21
 80/168 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező! Te a szakirodalomból tanulod a cigányokat?

Ennél jobbat mondok: házasodj cigánnyal mint én, és vegyél házat cigány mellett, mint én. Akkor majd ugyanolyan közelről megfigyelheted őket, mint én.

40 évem tapasztalata a nejem népes családját megfigyelve: minél cigányabb, annál rasszistább, annál inkább kerüli a munkát, és annál gyérebb az erkölcsi érzéke, le, a nulláig.

Pontosan tudom, hogy mi a baj velük a lecsúszó országrészekben, és csak sajnálni tudom azokat, akik mellettük kénytelenek élni. Már ha azt még életnek lehet egyáltalán nevezni.

2011. ápr. 7. 21:46
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!