Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigánykérdés. Mekkora hiba a...

Cigánykérdés. Mekkora hiba a tudatlanság és a szűklátókörűség, mennyiben járul ez hozzá a rasszizmushoz?

Figyelt kérdés

Vajon a szélsőségesek, rasszisták tudnak e arról, hogy Pécsen létezik a Ghandi gimnázium, ahol az ott tanuló romák, akik megfelelő lehetőséget kapnak, ugyanolyan arányban jutnak be az egyetemi képzésekbe mint bárki más?

Ezenkívül tehetségesek is:

http://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8

Hallottak-e szélsőségeseink valaha Zerkula Jánosról, aki cigány ember volt. Ezenkívül az erdélyi, gyimesi magyar tradicionális népzene egyik utolsó közvetítője?

Ennek a cigányembernek több tudás volt a kisujjában a magyar kultúráról, mint a legtöbb "magyarnak".

Így köszöntötték a 80. születésnapján az erdélyiek:

http://www.youtube.com/watch?v=6OXXlnWtmAE&feature=related

Esetleg tudnak-e arról, hogy az 1956 os forradalomban is vettek részt cigányok?

[link]

2011. ápr. 4. 10:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/168 A kérdező kommentje:

Az elmúlt években a baloldali politikai csoportok, és a cigányság politikai képviselői nagyon jól egymásra találtak a korrupció tekintetében. Minden létező csatornán keresztül szivattyúzták ki a magyar, és uniós költségvetési pénzeket. Ennek jó melegágya lehetett a Ghandi gimnázium, mert ilyesmivel minden pályázaton lehet támogatást szerezni. Biztos vagyok benne, hogy a papíron a cigányság "felzárkóztatására" költött milliárdok nagyrészét is egyszerűen ellopták, és nem azok, akik a tyúkokat lopják....

Nem csodálkozom azon, hogy ez megtörtént, megtörténhetett, amikor a Magyar Honvédség csaknem egész vezérkarát, tisztikarát (a honvédelmi miniszterrel együtt) behálózta a korrupció.

Ez is a tényekhez tartozik ahogyan az is, hogy ettől még természetesen nyilván nem korrupt minden katonatiszt, vagy szerződéses katona.

Ennek a feltételezése lenne az az általánosítás, amibe nem szabad belefutni.

A gyilkossággal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a "pécsi ámokfutó", egyetemista gyilkos, véletlenül magyar.

Mint ahogyan magyarok azok a fiúk is, akik harmadik társukat agyonverve egy tóba dobták, mert "eltávolodott tőlük".

Naponta vannak ilyen hírek, tucatszám tudom sorolni.

Mégsem hiszem, hogy abba kellene belesűlyedni, hogy a bűnügyi krónikákat az "arzénes asszonyokig" (akik magyarok voltak) felgöngyölítsük.

A lényeg valahol másutt van. Szerintem.

2011. ápr. 4. 12:57
 32/168 A kérdező kommentje:

Kíváncsi lennék, hogy valaha is nevezte e valaki "magyarbűnözésnek" azt a folyamatot, aminek során a cigányság, (illetve az elmaradott gazdasági térségek) felzárkóztatására megnyert uniós, és magyar költségvetési pénzeket ellopták. Munkahelyteremtés helyett értelmetlen túlszámlázott beruházásokra, alvállalkozók alvállalkozóinak alvállalkozóira, vagy kampányokra költötték.

Ezek a "magyarbűnözők" több pénzt loptak el, mint azok a cigányok, akik tyúkot, krumplit, uborkát lopnak.

Ezenkívül, az új törvények szerint most már elzárás jár a tyúkért, de azok, akik a milliárdokat felvették, de egyetlen munkahelyet sem teremtettek sem cigánynak, sem magyarnak, azok mikor lesznek elzárva?

Soha. Soha nem lesznek elzárva, hanem amikor esetleg polgárháború, vagy éhséglázadás tör ki, akkor magukrazárják annak a villának a kapuját, amit a lopott pénzekből építettek ezek a "magyarbűnözők", akik húsz éve lopnek cigánytól, magyartól, uniótól, mindenkitől akinek pénze van.

2011. ápr. 4. 13:06
 33/168 anonim ***** válasza:
88%

Szarkasztikus Ákos:

Nem,de hiába vannak kivételek hogyha a nagy része lejáratja őket.Van néhány cigány ismerősöm,és némelyikük még jobban utálja a saját fajtáját mint mi magyarok.Pontosan mert a 99%-uk lehúzza őket.Ezen kell változtatni.

A múltkor este 8-9 körül mentem haza a busszal amikor felszállt egy csapat cigány.Kint hideg volt de ők kinyitották az ablakot hogy a szotyi héját ki tudják dobálni,közben hangosan ment a zene a telefonon,és ordítoztak.Rájuk szólt egy fiatal magyar csávó hogy nyomják ki a zenét,mintha meg sem hallották volna.Pár megálló múlva leszállt a srác,és 2 cigány utána akart menni,úgy szólt rájuk az anyjuk hogy hagyják.Aztán mikor éreztem hogy balhé lesz,inkább leszálltam én is,nem volt kedvem megveretni,meg kiraboltatni magam.

2011. ápr. 4. 13:10
 34/168 A kérdező kommentje:

Igen. Ez is egy érdekes tendencia,hogy amelyik cigánynak sikerül "kitörni" a "gettóból" az már legszívesebben nem is vallaná magát cigánynak (csak ugye nem lehet lemosni), hanem szinte utlja a saját "fajtáját"...

Mint feljebb említettem, itt nem arról kellene beszélni, hogy cigányok lopják az uborkát, tyúkot, és gyilkosságok fordulnak elő.

Itt egy hazaáruló réteg, akik magukat magyarnak vallják, tételesen, és módszeresen kilopta az országot a nép alól, lejtőre tette az egész országot.

Most, amikor ez egyre inkább érezhető, nőnek az etnikai feszültségek, nőnek az indulatok.

Ki beszél már arról, hogy a kilencvenes években, amikor a gyárakat bezárták, eladták, tömegek (többségében cigányok, de magyarok is) lettek munkanélküliek, rengetegen lettek öngyilkosok.

Azoknak az élete kiknek a lelkén szárad? Egész üzemeket szanáltak, gyártósorokat, gépeket adtak el hulladék áron, a pénzt pedig ellopták.

Kik lopták el Magyarországot? Talán a cigányok?

2011. ápr. 4. 13:21
 35/168 anonim ***** válasza:
5%

"""Szép liberális beszéd volt. De senkit nem érdekel! :)

Persze de mennyire.

Csak aztfelejti el mindenki, hogy ha nem lettek volna a cigányok a múltrendszerben " akiket ugye lehetett segédmunkásként allkalmazni" akkor a magyar mezőgazdaság a kohászat, a gépgyártás, az az gyakorlatilag minden segédmunkás nélkül maradt volna. Mennyire leegyszerűsített téma, arról beszélni hogy a szüleitől ezt látja és akkor.... . De már nem ennyire egyszerű azt kimondani hogy a többségi társadalom boldogulása miatt, nem ösztönözték a cigányságot a tanúlásra!

Csak nézd meg hol van a legnagyobb probléma!

Borsod, ahola kohászatban ezrével dolgoztak, és kelet-Mo ahol a mezőgazdaságban végezték a segédmunkát, az Épipar nagyvállaltai stb stb. Igen!! Én kimerem jelenteni, hogy egy a többségi társadalom boldogulásáért történt, léps volt hogy a cigányságot nem ösztönözték.

De itt sajnos nem lehet megállni.

Ugyanis az elmúlt 20évben is a mostoha gyermekeként kezelte a társadalom, akik púpok a nemzettest hátán. Csak arról felejtkeznek meg, hogy ezt a púpot önként rakta az ország a hátára, mert akkor ez volt az érdeke.

Jahh, hogy túl nagyra nőtt? Talán a 20 év alatt máskén kellett volna a kérdéshez állni! Ahogy húzta ki a nagybetűs kapitalizmusban lubickoló manipulatív politikai osztály a társadalomalól lábát, úgy a cigányságét is.

Az hogy a cigányság rosszabb helyzetben van mint az átlag, csak is annak köszönhető hogy , 1990 ben a versenyt sokkal hátrébbről indúlva kezdték, ezer meg ezer vizesárokkal. És ideje lenne a társadalomnak megérteni, hogy ők hagyták messze őket a rajtvonal hátamögött, és hogy ők rakták le, a vizesárkokat, csak azért hogy a többség könnyebben boldogúljon!

2011. ápr. 4. 13:31
 36/168 anonim ***** válasza:
30%

És még valami!!!

Én félig cigányként, még mindíg a jobbikoban látom meg a tenniakarás szikráját. Lehet hogy sokan rasszistának tartják, és tényleg sokszor erős a hozzáállása.

De sajnos csak a Jobbik aki meri vállalni hogy valamit tenni kell. Ugyanis a Kisz Kb s fiuk a parlamentbe, legyen az fidezs vagy mszp, nem tudnak egymársa mutogatni, és nincs a számukra politikai haszna a történetnek. " legfeljebb kára"

Mocskos politika!!!

2011. ápr. 4. 13:36
 37/168 anonim ***** válasza:
88%
Miért kell mindenkire ráerőszakolni valaki akaratát? Én utálom őket! Kész! Miért jó az nektek hogy ha én megváltozom?
2011. ápr. 4. 13:41
 38/168 A kérdező kommentje:

Valóban lehetséges, hogy így van.

Nem a cigányok lopták, rabolták szét a TSZ rendszert, ahol százezerszám dolgoztak a cigányok, nem a cigányok lopták, privatizálták a vasipart, kohászatot, malomipart, ami munkát adott a képzetlen segédmunkások tömegeinek.

Ki tudja ma már, hogy a "Fekete vonat" eredetileg nem egy roma együttes, hanem az együttes egy a '60-as évekbeni vonatról kapta a nevét, amely Szabolcs–Szatmár–Bereg megyéből indult Budapestre, és azon utaztak a Pesten dolgozó munkás romák. Ez a vonat akkor nagyon híres volt, sok slágerben is szerepelt, Demjén Ferenc is énekelt róla. A becsületes romák szimbóluma lett. Ezért gondolták azt az együttes tagjai, hogy ez egy jó név, amit az emberek megjegyezhetnek.

Persze ma már csak a tyúklopás a téma, mert ez politikai tőke.

2011. ápr. 4. 13:46
 39/168 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy meg lehet az embereket változtatni. Igazából sajnos aki belenőtt egy ideológiába, az benne is marad.

Aki zsigeri rasszista, az úgy is marad. Ugyanúgy mint az a roma, aki 20-30 év munkanélküliség, és kiközösítettség után nem lesz soha tökéletes "polgár".

Mindössze arról van szó, hogy a probléma mélyebb megértése talán elvezet egyszer oda, hogy a köznapi beszédben is megjelenik például egy kis cizelláltság, mértékletesség, pontosabb fogalmazás. Hogy a negatív üzeneteidet CSAK azoknak címezd, akikre illenek.

Vagyis ne kollektív megbélyegezés legyen, hanem egyéni. Kezdetnek ez is jó lépés lehetne.

2011. ápr. 4. 13:53
 40/168 anonim ***** válasza:
87%

Az , ha nagy levesesfazék körül ülők, h lopják szét az országot és , h menekítik ki innen onnan szerzett vagyonukat az egyik téma ami fölött nem kellene elsiklani.El kell számoltatni mindenkit miből van neki az amije van.De ez nem jogosítja fel egyik cigányt sem arra , h 1 tojást is ellophasson büntetlenül bárkitől is.

A kutya ott van elásva , h a többségük nem is akar megfelelni sehol sem és semmilyen együttélési normáknak sem.Ezzel az elhatárolódással akarja kimutatni etnikai elhatárolódását is a többségi társadalomtól.Mert szégyell dolgozni , mert dolgozni munkába iskolába járni megfelelni az ő köreiben ciki, gáz vagy szégyenletes élhetetlenségét kimutató dolognak van beállítva.Nem raj dolog.De erőszakoskodni, magyartól lopni eszet csinálni és megbotránkoztatni, félelmet kelteni az raj dolog.Pár év egyetem a sitten pedig már a rajság netovábbja.

De itt meg kell jegyeznem és mindig el is mondom , h ismerek vallásos rendesen (többnyire külföldön)dolgozó , flancmentesen élő nyugodt, normális, megbízható cigányokat is.Akik közt a többi cigány is muszáj , h olyan legyen mint ők.Mert saját maguk közt nagyon jól szót értenek és ha azt látják , h lehet normálisan is boldogulni akkor kaphatók a jóra.

2011. ápr. 4. 14:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!